Мапа порталу

У Миколаєві презентували платформу "Муніципальний індекс благополуччя молоді»

19 листопада у Миколаєві презентували платформу "Муніципальний індекс благополуччя молоді» (ІБМ). Це онлайн-опитування, яке допоможе відслідковувати реальні проблеми молоді міста, отримувати пропозиції та зауваження щодо розвитку молодіжної політики.

Сервіс впроваджується за ініціативи Фонду ООН  у галузі народонаселення (UNFPA) спільно з Інститутом демографії та соціальних досліджень НАН України. Представник Фонду Наталя Мартиненко розповіла, що Миколаїв став другим містом, яке співпрацює з UNFPA врамках даного проєкту. Минулого року пілотне оцінювання стану благополуччя молоді провели у Кременчуці.

- Наша агенція працює в Україні понад 20 років та займається питаннями, що пов’язані з можливістю самореалізації молоді та ін. Ми створили онлайн платформу, що дозволяє визначити, як добре себе почувають молоді люди, - сказала Наталя Мартиненко.   

Муніципальний індекс благополуччя молоді охоплює 7 найважливіших аспектів життя молодих людей: освіта, здоров’я, економічні можливості, участь у політичному житті, участь у громадському житті, доступ до інформаційно-комунікаційних технологій, безпека та захищеність життя. Він дає змогу кількісно оцінити стан справ у місті за кожним з цих аспектів.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич активно опікується проблемами молоді. За його словами, результати опитування для міської влади будуть не просто цифрами, що покажуть рівень задоволення життям у нашому місті. Це ще й важливі показники, за якими влада зможе коригувати свою роботу.

- Миколаївська молодь дуже активна, і я радий, що ця платформа починає працювати саме у нас. Сподіваюся, вона допоможе вам реалізуватися, порушити важливі для вас теми. А ми, в свою чергу, звернемо на це увагу та виправлятимемо проблеми, що існують у місті, - сказав мер.

Начальник управління молодіжної політики міськради Олександр Рябенко розповів, що платформа вже діє на сайті міськради. Аби пройти опитування, слід перейти за посиланням: ibm.mkrada.gov.ua.

- Це зворотній зв’язок, завдяки якому вас почують. Цікаво, що на сайті передбачена система балів, які можна конвертувати у промокод та отримати знижки у місцевого малого та середнього бізнесу. З наступного тижня в місті буде розгорнута інформаційна кампанія, щоб якомога більше молодих людей дізналися про корисну ініціативу. У громадському транспорті, на сітілайтах та білбордах розмістимо інформацію про платформу «Муніципальний індекс благополуччя молоді», - зазначив Олександр Рябенко.

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/11_2019/19112019_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: