Мапа порталу

У грудні планують відкрити оновлене відділення ЦНАПу в Інгульському районі

За дорученням міського голови Олександра Сєнкевича, в Миколаєві з 1 листопада 2019 року заборонено вимагати у городян довідку "форма 3" установам, що підключені до Реєстру територіальної громади. На сьогодні це МКП "Миколаївводоканал", ОКП "Миколаївоблтеплоенерго", департамент праці та соціального захисту населення міськради.

18 листопада, під час апаратної наради в мерії, директор департаменту з надання адміністративних послуг Дмитро Лазарєв поінформував про поточну роботу ЦНАПу та надав інформацію про кількість виданих довідок про місце реєстрації громадян у розрізі запитів комунальних підприємств та інших установ міста.

- У період з 11 до 15 листопада видано 400 так званих довідок про місце реєстрації. 37% від усієї кількості пов’язані з оформленням особистих рахунків у міськводоканалі, Миколаївгазі, обленерго. Минулго тижня всім суб’єктам, що не підключені до Реєстру територіальної громади було надіслано офіційного листа з пропозицією включитися в роботу. Вже відгукнувся Миколаївгаз, ми провели зустріч та надали всі необхідні документи. Бажання у них є. 28% довідок видано нотаріусам. Наразі підключено до Реєстру 10 нотаріусів, подано загалом 180 заявок, ми їх відпрацьовуємо. На департамент праці та соціального захисту населення міськради видано 16% довідок. Була велика кількість звернень щодо виплат одиноким матерям. Спробуємо врегулювати це питання, щоби в цієї категорії не вимагали довідки про місце реєстрації. 31 звернення надійшло від військкоматів. Цього тижня зустрінемося з представниками військкоматів, щоб підключити і їх до Реєстру. Поступово рухаємося далі, - відзначив Дмитро Лазарєв.

Водночас він повідомив, що підходять до завершення ремонтні роботи у приміщенні адміністрації Інгульського району, де буде розташовано відділення ЦНАП. Цього тижня почнуть встановлювати там комп’ютерну техніку, меблі  та облаштовувати робочі місця адміністраторів.

За словами першого заступника голови адміністрації Інгульського району Ігоря Волкова, днями відбулася нарада з представниками технагляду, управління капітального будівництва міськради, під час якої було вказано на існуючі недоліки. До відкриття вони будуть усунуті.

Планується, що в середині грудня реконструйоване відділення почне працювати.

Також Дмитро Лазарєв повідомив, що підготований та понад два місяці перебуває в публічній площині проєкт рішення щодо збільшення штатної чисельності працівників ЦНАПу. Пройшли дві комісії – бюджетну та з питань «гласності». Проєкт підтримали одноголосно, адже нестача працівників дуже відчувається.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич сказав, що незабаром винесе даний проєкт рішення на сесію міськради.

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: