Мапа порталу

40 років цілодобової роботи: централізована клініко-діагностична лабораторія міської лікарні №1 відзначає ювілей від дня заснування

Протягом 40 років у Миколаєві на території міської лікарні №1 успішно працює Централізована багатопрофільна клініко-діагностична лабораторія, яка була створена для цілодобового забезпечення якісними дослідженнями всіх медичних закладів міста.

Нині тут роблять 105 видів сучасних досліджень, а їх результатами користуються 17 закладів охорони здоров’я. Щороку фахівці лабораторії проводять більше мільйона біохімічних, імунологічних та імуноферментних аналізів.

Привітати колектив закладу з вагомим ювілеєм сьогодні завітали Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, начальник управління охорони здоров’я міськради Ірина Шамрай, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Павло Георгієв, головні лікарі медзакладів Миколаєва, депутати міськради: Сергій Мотуз, Сергій та В’ячеслав Карцеви, Наталія Манзюк.

За словами міського голови Олександра Сєнкевича, останніми роками розвитку медичній галузі в Миколаєві нарешті почали приділяти належну увагу.

- Протягом кількох десятиріч галузь охорони здоров’я міста отримувала недостатнє фінансування. Нині ми виправляємо цю ситуацію, і я дякую депутатам міськради за розуміння та підтримку цього напрямку. Нещодавно зустрічався з представницею Національної служби здоров’я України, і було дуже приємно почути, що Миколаїв продемонстрував найкращі результати серед всіх обласних центрів в Україні, активно впроваджуючи єдиний медичний інформаційний простір, - зазначив мер.

Міський голова привітав колектив лабораторії та подякував за сумлінну щоденну працю, а також вручив відзнаки кращим фахівчиням. Деякі з них працюють тут від самого заснування.

Начальник управління охорони здоров’я Ірина Шамрай констатувала, що підтримка галузі дійсно надається виняткова.

-  Нас розуміють і допомагають. Все, що ми просили на цей рік, отримали. Зокрема, це 7 млн грн. на комп’ютеризацію медичних закладів, які дуже успішно освоєні. Зараз ми вже реєструємося в електронній системі Національної служби здоров’я України. Виділено більше 20 млн грн. на оновлення реанімаційних відділень, - такого не було за весь час існування галузі охорони здоров’я Миколаєва. Загалом протягом року на придбання нового медичного обладнання, враховуючи депутатські кошти, спрямовано більше 76 млн грн! Ці кошти дозволять надавати миколаївцям надсучасну невідкладну допомогу, - сказала Ірина Шамрай.

З теплом і вдячністю присутні згадали Еллу Семенівну Немировську, яка очолювала лабораторію 32 роки із 40. Чимало фахівців, яких вона долучила до спільної справи, працюють і сьогодні.

Після урочистостей з нагоди ювілею Централізованої багатопрофільної клініко-діагностичної лабораторії представники міської влади та медичної громади Миколаєва оглянули нове сучасне медичне обладнання, придбане коштом міського бюджету для відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії міської лікарні №1.

У 2019 році за ініціативи Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича та депутатів міськради було виділено біля 2 млн грн на закупівлю цього вкрай необхідного устаткування. Фахівці зазначають, що дихальна апаратура та монітори у відділенні не оновлювались більше 10 років.

Серед новопридбаного - пересувна рентгенівська система, апарат штучної вентиляції легенів, 6 моніторів пацієнта, монітор приліжковий, кисневі концентратори та шприцеві насоси. Таке обладнання незамінне для надання невідкладної допомоги на належному рівні згідно вітчизняних та міжнародних протоколів.

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/11_2019/08112019)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: