Мапа порталу

Тролейбусна лінія навколо Намиву: роботи тривають

Миколаївська міська рада вже неодноразово анонсувала запуск тролейбусної лінії навколо мікрорайону Намив. Планується, це відбудеться до кінця поточного року. Під час апаратної наради мер Олександр Сєнкевич поцікавився у керівника КП ММР «Капітальне будівництво м. Миколаєва» Романа Бохіна станом справ.

- Станом на сьогодні встановлено всі опори, зовнішнє освітлення, закінчуються роботи по встановленню контактної мережі, встановлені також зупиночні комплекси; підготовлений фундамент під тягову підстанцію; закінчується благоустрій зупиночних комплексів.

Втім без проблем не обійшлося. Директор КП ММР «Капітальне будівництво м. Миколаєва» Роман Бохін повідомив, що після монтажу тягової підстанції доведеться робити корегування проєкту. Це обумовлено двома причинами. Перша – нещодавно були прийняті нові, більш жорсткі ДБН з урахуванням інклюзії. Вони вимагають під час благоустрою об’єктів укладати тактильну вуличну плитку і враховувати умови для маломобільних груп. Відтак це додаткові кошти. Друга – НКРЕКП встановила нові тарифи на підключення об’єктів до електропостачання. У проєкті, за яким тривали роботи, на це було закладено 800 тисяч гривень. Тепер вартість підключення становить 4 мільйони 100 тисяч гривень, які має отримати ПАТ «Миколаївобленерго», монополіст на ринку. Ця інформація стала неприємним сюрпризом для учасників наради. Мер Олександр Сєнкевич поцікавився, чи є можливість змінити ситуацію.

- Чи є у нас офіційне повідомлення про зміну тарифів? Монополіст підняв ціну у п’ять разів. У п’ять разів збільшилася ціна підключення підстанції, якою буде користуватися територіальна громада міста Миколаєва! Реально чи нереально вплинути на ситуацію? Куди ми можемо звернутися: до Кабінету міністрів, до НКРЕКП?

Олександр Сєнкевич дав доручення юридичному департаменту опрацювати питання і доповісти про судові перспективи цієї справи, а КП ММР «Капітальне будівництво м. Миколаєва» надати всі необхідні для цього документи.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: