Мапа порталу

"Місто як культурний феномен 2.0": на 8 Причалі презентували кращі практики реновації міських просторів Берліна, Харкова й Миколаєва

У Миколаєві відбувся всеукраїнський Форум «Місто як культурний феномен 2.0», який зібрав 37 учасників з малих міст Миколаївської та Харківської областей. Організаторами виступили україно-німецький проєкт KyivDialogue та Платформа MY ART.

Форум став майданчиком для обміну досвідом, успішними практиками та проектними ідеями у сфері розвитку міських просторів, креативних індустрій, урбаністики та мистецтва. 1 незвична локація, 3 практичних воркшопи, 10 презентацій успішних практик Миколаївщини та Харківщини, 11 команд та необмежена кількість натхнення за участі німецьких та українських експертів.

Команди малих міст представили свої ініціативи, що наразі перебувають на етапі реалізації, як то: перетворення парку Левада на арт-майданчик «Є_СВОЄ» у Казанці, створення медіа-центру NOVA у Галицинівській ОТГ, Культурний хаб«КОМОРА» у м.Первомайський та інші, що стали переможцями конкурсу міні-грантів від проекту Київський Діалог.

Також разом з ідейним натхненником розвитку *8Причалу – Миколою Капациною – проговорили про подальший розвиток локації як культурного центру, що вже є однією з популярних точок тяжіння у Миколаєві.

Архітекторка та урбаністка Анна Помазанна, що наразі працює у Берліні, представила 9 успішних практик німецької столиці, що реалізовані локальними ініціативами як за підтримки влади, так і власними коштами учасників, яке викликало жваву дискусію щодо можливостей використання схожих механізмів в Україні.

Учасники також на практиці досліджували Миколаїв – у супроводі професійних істориків та краєзнавців пройшли центром міста та з різних боків поглянули на нього: «історичний Миколаїв», «Миколаїв культурний» та «Миколаїв як місто для комфортного життя». А далі в змішаних групах розробляли швидкі кроки для розвитку міста, стратегічне бачення ідентичності миколаївців, потенціал розвитку міського туризму та шляхи перетворення Миколаєва на культурний центр регіону.

Форум став традиційною мережевою зустріччю, що об'єднує учасників навчального кластеру «Розвиток міських просторів та творення «третіх місць» з Харківської та Миколаївської областей.

Захід відбувся в рамках проекту «Об'єднана мережа міст у восьми регіонах України задля підтримки місцевих реформ», який реалізується Київським Діалогом за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Форум став частиною програми Днів сучасного мистецтва у Миколаєві, що реалізується за підтримки Українського культурного Фонду.

КУ  «Агенція розвитку Миколаєва»

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/10_2019/21102019_1)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: