Мапа порталу

Звіти тривають: відбулася зустріч у Народному саду

В рамках своїх публічних звітів «Сєнкевич#поруч» Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич зустрівся з мешканцями мікрорайонів, прилеглих до Народного саду (колишній парк Петровського). Втім практика показує, що на ці зустрічі люди приїжджають зі всього міста: питань до мера чимало.

В першій частині зустрічі Олександр Сєнкевич розповів про  принципи формування міського бюджету, про рішення, які може приймати одноосібно, і про рішення, які приймаються всією міською радою. Є випадки, коли люди навіть не знають прізвища депутата на своєму окрузі. І мало хто із городян погоджується з тим, що це є відповідальність кожного – обирати депутатів і запитувати у них про рішення проблем округу.

-        Ви знаєте прізвище вашого депутата? Ви спілкуєтеся з ним? Так, в деяких округах депутати дійсно працюють, і люди це відчувають. Ви маєте ставити їм питання про те, що вони для вас зробили. Ви маєте ставити їм завдання, щоб вони знали проблемні питання свого округу і працювали над ними.

Пожвавлення викликає друга частина зустрічі, коли люди мають можливість поставити запитання міському голові. Деякі з них традиційні для всіх районів міста: це житлово-комунальні послуги, ремонти дахів, тротуарів і доріг, тощо. Деякі з районів мають свою специфіку, як, наприклад, мікрорайон Аляуди. До нього непросто дістатися. Побутові аварії стають тут стихійним лихом. Тому мешканці звертаються часто до всіх міських служб. Є питання, які потребують сьогодні не стільки втручання влади, скільки елементарного роз’яснення: як діяти людям, до кого звертатися по термінову допомогу. Відповідь на деякі з таких питань люди отримають на сторінках міської газети «Вечерний Николаев». Звернувся до Олександра Федоровича із питанням переселенець з окупованих територій. Воно стосувалося надання медичної допомоги таким, як він.

-        Я розумію, що ви ставите не стільки особисте питання, скільки системне. Ми маємо знайти вирішення, аби люди, яки опинилися в нашому місті внаслідок війни на сході, знали, що мають такі самі права і можливості, як і ті, хто тут мешкає постійно, - наголосив очільник міста.

Від учасників зустрічі надійшло це кілька питань про медичне обслуговування. Зокрема, про долю так званого «інсультного» відділення у міській лікарні на вулиці Володарського, про функціонування ЦПМСД №5, що на вулиці Адмиральській, 38, про надання стоматологічної допомоги ветеранам війни і праці.

-        Цей рік ми оголошували роком медицини в нашому місті. І ми намагалися зробити якомога більше для наших медичних закладів. Так, у лікарні на Володарського, в одному із відділень триває ремонт. Саме туди має переїхати неврологічне відділення, що викликає стільки нарікань у городян. Зараз ми працюємо над питанням придбання ангіографу. Цей апарат нам вкрай необхідний для профілактики і лікування серцево-судинних захворювань. Ми ведемо переговори з керівництвом суднобудівного заводу щодо придбання у комунальну власність будівлю ЦПМСД №5. Сьогодні приміщення належить їм. Якщо ми зможемо дійти згоди,  то будемо робити там належний ремонт і забезпечимо надання медичних послуг населенню належної якості.

Серед учасників зустрічі було чимало людей похилого віку, для яких надзвичайно важливе питання покриття тротуарних частин наших вулиць. Ціла група людей поцікавилися станом асфальту по проспекту Центральному на відрізку від Третьої Слобідської до Садовой. 

-        На наступний рік у нас заплановно привести до ладу не тільки тротуарну частину, а і бульварну по проспекту Центральному від 10-ї Слобідської до Садової. Внаслідок ремонту ми отримаємо красивий бульвар із якісним тротуаром. Я сподіваюся, що ви всі бачите, як місто потрохи міняється. Так, це відбувається не так швидко, як нам всім хотілося б. Але зміни є. В тому числі завдяки  вам. Адже під час таких зустрічей не тільки я отримую важливу для мене інформацію, що стає поштовхом для подальших дій. А і бачу, як народжується громадянське суспільство, в якому кожен із вас вболіває за долю свого будинку, мікрорайону, за все місто. Тому дякую вам за ці зустрічі, - наголосив Олександр Сєнкевич.

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/10_2019/13102019)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: