Мапа порталу

Пам’яті мужніх героїв: в Миколаєві відкрилася виставка картин «Аеропорт»

Виставка «Аеропорт» відкрилася в Миколаївському обласному художньому музеї ім. В.Верещагіна. Автор робіт – художник, студент Львівської національної Академії мистецтв Олег Дробоцький. На створення цієї серії робіт його надихнула книга Сергія Лойка «Аеропорт». Фотографії із неї лягли в основу картин художника про подвиг наших воїнів на сході країни. Сам автор на відкриття експозиції не приїхав. На вернісаж завітали Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, відомий миколаївський кіборг, захисник Донецького аеропорту, депутат Миколаївської міської ради Сергій Танасов.

- Ми не маємо жодного дня забувати, що в нашій країні йде війна. Що сьогодні на сході країни хлопці захищають наш мир і спокій. І виставка нагадує нам про це. Ми згадуємо наших героїв, що боронили Донецький аеропорт. Саме війна надихнула спочатку автора книги «Аеропорт» Сергія Лойка на її створення, а згодом і цього молодого митця написати ці картини. І як не дивно це виглядає, але і війна надихає на творчість, - сказав Олександр Сєнкевич.

Складно далися слова Сергію Танасову. Звісно, перегляд картин повернув до подій чотирирічної давнини, до пам’яті про друзів, що навічно залишилися у тому аеропорті, який вони захищали ціною власного життя. Сергій закликав віддати їм данину хвилиною мовчання. Одна із співорганізаторів виставки, відома миколаївська волонтерка Ольга Малярчук запросила миколаївців на святкування Дня захисників України, що відбудеться в місті 14 жовтня. До перегляду картин долучився ветеран АТО, заступник міського голови Юрій Степанець. Всі глядачі зійшися на думці, що експозиція вийшла дуже емоційною, вразила своїми чорно-білими розповідями про захист аеропорту Донецька в січні 2015 року.

Олег Дробоцький родом з Терпнопільщини. Зараз навчається на четвертому курсі Львівської національної Академії мистецтв. Виставки його робіт тривають вже протягом року. А цикл «Аеропорт» Олег писав протягом двох років. Художнику допомагають емоційне сприйняття теми війни, перегляд фільмів і світлин на цю тему. Виставка «Аеропорт» присвячена Дню захисників України і вшановує героїв-захисників.

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/10_2019/11102019_7)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: