Мапа порталу

Миколаївців запрошують на виставку картин «Емоція» художника Геннадія Молчанова

Днями в Центральній міській бібліотеці ім. М. Л. Кропивницького відбулася творча зустріч з художником Геннадієм Молчановим з нагоди відкриття його персональної виставки картин «Емоція».

Геннадій Анатолійович Молчанов – миколаївський прозаїк, журналіст, художник, учасник бойових дій на Сході України.

Під час зустрічі він уперше за тривалий час презентував персональну виставку «Емоція»: 20 портретів, виконаних у різний час в улюбленій техніці олійного живопису. Серед портретованих – рідні й близькі люди: син і донька художника, кохана дружина, художник-примітивіст Дмитро Молдованов, воєнний побратим Сергій Веремеєнко «Фартовий», директорка миколаївського видавництва «Іліон» Анна Румянцева та інші.

Особливе місце на виставці посідає портрет поета, перекладача, лауреата Шевченківської премії Дмитра Креміня, наданий з приватної колекції його родини. Окремий розділ представляють автопортрети, частина яких виконана в оригінальному «космічному» жанрі.

Усі експонати демонструють різноманітні емоції і кожен глядач може по-своєму їх трактувати. Також на виставці представлено три арт-об’єкти, створені з природних матеріалів.

Творча зустріч пройшла у позитивній атмосфері дружньої бесіди, ведучим якої став Володимир Лисюк – журналіст, волонтер.

Познайомившись із роботами Геннадія Молчанова, відвідувачі заходу мали можливість відчути, з якими почуттями художник вдивляється в риси дорогих серцю людей, які метафоричні образи він створює, щоб підкреслити особливості внутрішнього світу кожного з них. Серед присутніх у залі були також герої, чиї обличчя можна було бачити в галереї експонованих портретів.

На вечорі виступили та поділилися своїми враженнями від робіт народні депутати України (2015-2019 рр.) Тарас Кремінь і Вадим Підберезняк, к. філол. н., доцент Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Дар’я Лук’яненко, літературознавець Інна Береза, директор видавництва «Іліон» Анна Румянцева, художник-примітивіст Дмитро Молдованов, дружина автора Людмила.  Привітали митця з відкриттям персональної виставки також друзі та поціновувачі творчості автора.

Під час вечора Геннадій Молчанов подарував свій автопортрет Літературному музею на Потьомкінській.

Виставка картин «Емоція» буде експонуватися до 20 жовтня і кожен бажаючий зможе нею насолодитись. Запрошуємо!

Управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/10_2019/08102019_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: