Мапа порталу

Під час продовження пленарного засідання сесії міськради наступного тижня депутати розглянуть питання щодо надання фінансової допомоги "Миколаївоблтеплоенерго"

Колектив «Миколаївоблтеплоенерго» звернувся до міськради з проханням розглянути питання щодо критичної ситуації, яка склалася на підприємстві. З відповідною інформацією від імені працівників підприємства повідомила голова обласної профспілки працівників житлово-комунального господарства Світлана Начинова під час пленарного засідання сесії міськради 3 жовтня.

-  За два тижні початок опалювального сезону і депутати, як ніхто інший, зацікавлені в його стабільному проходженні. Колектив звертається з проханням виділити 32 млн грн. на погашення тримісячної заборгованості із заробітної плати та боргів перед обленерго. У листі трудового колективу йдеться про причини заборгованості та наслідки, якщо це питання не буде вирішено. Проте, там не вказано, що протягом цього часу, працюючи без зарплатні, фахівці виконали величезний обсяг роботи. Врахуйте ще 115 км мереж, які місто передало підприємству на обслуговування без жодної фінпідтримки. Проєкт ремонтних робіт для підготовки до опалювального сезону основних фондів підготований стовідсотково. Місто до опалювального сезону готове. Питання – чи він почнеться, адже люди масово звільняються. В інших містах України такі підприємства підтримують в міжопалювальний період коштом міських бюджетів. Так, Вінниця цьогоріч виділила 250 млн грн., Одеса – 330 млн грн. Хочу наголосити, що 90% коштів, які отримує «Миколаївоблтеплоенерго», одразу йдуть НАК Нафтогаз на оплату газу. Підприємству лишається 10% на всі витрати – зарплатню, оплату електроенергії, води, технічні служби, підтримку обладнання в належному стані, - зазначила Світлана Начинова.

На підприємстві працюють 675 осіб. За словами представника «Миколаївоблтеплоенерго» Володимира Березницького, фахівці сумлінно готували котельні та тепломережі до опалювального сезону, повністю виконавши свої зобов’язані, зазначені в трудовому договорі. При цьому зарплатню люди отримали лише двічі за пів року.

-  Джерело доходу у підприємства – це тариф і платежі населення. Тариф збитковий, як і для всіх підприємств теплоенергетичної сфери. Різниця в тарифах по всій Україні складає 16 млрд грн. Для «Миколаївоблтеплоенерго» ця різниця становить 189 млн грн. Заборгованість за газ – 232 млн грн. Споживачі тепла винні 80 млн грн. Тож джерел для виплати зарплати немає. Втім, робіт не зупинили. Підприємству 47 років, та такого стану як зараз, не було ніколи, - розповів Володимир Березницький.

Після тривалого обговорення в сесійній залі міський голова Олександр Сєнкевич підсумував, що сьогодні міськрада не зможе вирішити проблемне питання.  

-  Я прошу департамент фінансів сьогодні ж проаналізувати стан виконання міського бюджету розпорядниками коштів та визначити, де найбільша кількість невикористаних коштів. Потім на бюджетній комісії треба розглянути питання по кожному розпоряднику. Прошу членів комісії зібратися для цього завтра на позачергове засідання. Після цього ми підемо по процедурі та розглянемо питання під час продовження пленарного засідання наступного тижня,- сказав керівник міста.  

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/10_2019/03102019_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: