Мапа порталу

Фонтан, стильні ліхтарі, лавочки – в Заводському районі стало ще однією зеленою зоною більше

Сьогодні у Заводському районі міста урочисто відкрили оновлену зелену зону, що на розі вулиці Пограничної і Малої Морської. Таким чином адміністрація району відзначає 230 річницю Миколаєва. На відкриття зібралися мешканці прилеглих територій, представники міської влади, депутатського корпусу, меценати, журналісти.

Ця зелена зона протягом тривалого часу була захаращеною і не користувалася популярністю у мешканців мікрорайону. Адміністрація Заводського району звернула увагу на неї і вирішила привести до ладу, стала ініціатором та замовником робіт.

- Багато хто із жителів району навіть не знав, що поруч є фонтан. Але територія була в настільки занедбаному стані, що у фонтані оселилися безхатьки. Ми вирішили, що тут має бути лад. Тим більше тому, що це місце має для нашого району важливе історичне значення. У першій половині позаминулого століття тут стояла одна із  найбільш оригінальних церков міста – Богородична Церква Всіх Скорботних Радощів. Вона ж, до речі, дала назву двом прилеглим вулицям – Богородичній і Радісній, - розповів голова Заводської районної адміністрації Віктор Дмитрук.

На честь тієї церкви на оновленій зеленій зоні було встановлено пам’ятний камінь. Його освятив отець Геннадій.

Під час урочистого відкриття також були відзначені ті, хто виконував роботи, і меценати, що взяли участь і допомагали у впорядкуванні цього куточка Миколаєва. Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич вручив грамоти директору підрядної організації ТОВ «Приватбуд» Олександру Коренді і директору компанії «ВіК», меценату Олександру Жаку. Віктор Дмитрук нагородив директора ТОВ «РЕАЛ ЕСТЕЙТ» Олександра Братко. Допомогу також надав підприємець Олексій Ніколаєв.

Відновлення зеленої зони коштувало 1 мільйон 800 тисяч гривень. Мер міста Олександр Сєнкевич наголосив, що це не робота однієї адміністрації або підрядної організації. Такі затишні і комфортні куточки з’являються в місті тому, що громада платить податки.

-  Миколаїв – місто не Сєнкевича, не окремих чиновників або депутатів. Це наше з вами місто. І тим, що ми останніми роками його оновлюємо і прикрашаємо, ми завдячуємо всім вам, миколаївцям. Ще я хотів би відзначити депутата В'ячеслава Карцева, який був наполегливим і послідовним у питанні виділення грошей на те, щоб тут нарешті стало красиво. Ваше ж завдання не тільки відпочивати тут, приводити сюди своїх дітей і онуків, а і берегти наше спільне майно. По-справжньому вболівати за своє рідне місто, - наголосив Олександр Сєнкевич.

Тепер на цій зеленій зоні працює фонтан. З’явилися нові зелені насадження, встановлені лавки та урни, нові вуличні стильні ліхтарі. Мами і діти радіють благоустроєним пішохідним доріжкам. Мешканці прилеглого мікрорайону одразу взялися освоювати територію. Минулого року у Заводському районі відкрилося два сквери. Ця зелена зона доповнила перелік відтепер комфортних для містян територій.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови 

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/9_2019/20092019_3)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: