Мапа порталу

У Миколаєві підписано Угоду про дружбу та співробітництво з містом Вейхай (Китайська Народна Республіка)

У п’ятницю, 13 вересня, міський голова Олександр Сєнкевич провів зустріч з представниками делегації, яка прибула з міста Вейхай (Провінція Шаньдун, Китайська Народна Республіка).

Начальник канцелярії іноземних справ народного уряду м.Вейхай Чжао Гуанхун та начальник секретаріату народного уряду м.Вейхай Сюй Інвень відвідали Миколаїв, щоб познайомитися з нашим містом, домовитися про взаємодію у галузях економіки, науки і техніки, культури, спорту, охорони здоров’я, освіти. Делегацію супроводжував відомий миколаївський інженер-суднобудівник, краєзнавець і журналіст Валерій Бабич.

Олександр Сєнкевич розповів про Миколаїв та, користуючись нагодою, запросив почесних гостей на святкування з нагоди Дня міста. Він зазначив, що гості будуть мати насичену програму перебування, адже традиційно на цю дату планується безліч цікавих заходів.

Мер також подякував представникам делегації за співпрацю та налагодження побратимських стосунків.

- Культура і економічне становище Китаю викликає повагу. Вейхай - дуже далеко від Миколаєва, як географічно, так і економічно. Нам є чому у вас вчитися. Сподіваюсь, що незабаром вдасться реалізувати спільні культурні проєкти. Раніше Миколаїв був закритим. Лише зараз ми починаємо відкриватись світу. Окрім величезної науково-технічної спадщини в сфері суднобудування, що залишилася з радянських часів, ще одна гордість міста – це люди та їх науковий потенціал, - зазначив міський голова.

Результатом зустрічі стало підписання угоди про дружбу та співробітництво між містами.

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/9_2019/13092019_2)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: