Мапа порталу

Нове сучасне обладнання, комфортні умови для пацієнтів: у міській лікарні №4 відкрили після ремонту відділення анестезіології та інтенсивної терапії

У міській лікарні №4 відкрили після ремонту відділення анестезіології та інтенсивної терапії, повністю переоснащене сучасною апаратурою. Коштом міського бюджету придбали монітори пацієнта для цілодобового нагляду за функціями організму тяжкохворих, апарати штучної вентиляції легень, кисневі концентратори, ультразвуковий портативний сканер. При цьому завдяки проведенню закупівель через систему Прозорро досягнуто значної економії коштів, понад 200 тисяч, тож додатково оголосили торги на інше необхідне обладнання – шприцові помпи, гематологічні та біохімічні аналізатори крові.

Оглянути оновлене відділення сьогодні, 11 вересня, запросили Миколаївського міського голову Олександра Сєнкевича, депутатів міської ради, керівництво управління охорони здоров’я міськради та облдержадміністрації, головних лікарів медичних закладів міста, членів наглядової ради лікарні.

Керівник закладу Лариса Дергунова розповіла, що реанімація функціонує протягом 25 років.

-  Нині колектив відділення складає 23 фахівці. Серед них - 2 молодих лікарі, які прийшли до нас у 2019 році та приступили до роботи після проходження інтернатури. Чверть століття для медичного закладу – вагомий вік. Змінився підхід до надання невідкладної допомоги пацієнтам, покращення потребували умови перебування людей та медичне обладнання. Завдяки розумінню міського голови та підтримці депутатського корпусу з міського бюджету було виділено 3 млн 190 тис грн., що дозволило повністю оновити устаткування реанімації та виконати ремонт приміщень. 6 ліжок оснащені сучасними приладами для надання якісної допомоги пацієнтам. Протягом року через відділення проходить майже 700 хворих, - сказала Лариса Дергунова.

При нагоді головний лікар поінформувала, що  взято зобов’язання до кінця року відремонтувати ще й подвір’я та вхід до лікарні.  

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич нагадав: міська влада ставила завдання цього року переобладнати реанімаційні відділення у всіх лікарнях міста. Мер подякував всім, хто долучився до цієї роботи: перш за все, городянам, які сумлінно сплачують податки та наповнюють міську скарбницю, депутатам міськради, які всіляко підтримують розвиток медичної галузі міста, медичним працівникам за щоденну працю та врятовані життя.

Олександр Сєнкевич констатував, що протягом 2019 року, який був оголошений роком медицини, вдалося багато змінити. Активна робота продовжиться й далі, втім, про плани на 2020 рік керівництво управління охорони здоров’я пообіцяло розповісти трохи пізніше.

Голова наглядової ради лікарні №4, депутат міськради Анатолій Дюмін запевнив - депутати завжди готові підставити плече, аби медичні заклади в Миколаєві активно розвивалися та надавали ще більш якісну допомогу городянам.

Запрошені оглянули відремонтовані приміщення реанімаційного відділення та ознайомилися з можливостями сучасного обладнання.

Для інформації: лікарня №4 однією з перших долучилася до впровадження медичної реформи. 26 червня 2019  року заклад перетворений у комунальне некомерційне підприємство та отримав нову назву Комунальне некомерційне підприємство Миколаївської міської ради «Міська лікарня №4». 14 серпня отримана ліцензія на медичну практику, а 22 серпня - ліцензія на використання наркотичних засобів. Вже рік лікарня  працює у тестовому режимі медичного електронного сервісу «Поліклініка без черг». Для забезпечення сучасних робочих місць лікарів стаціонарних відділень у 2019 році з міського бюджету  було виділено 740 тис. грн. та закуплено 30 од. комп’ютерного обладнання з програмним забезпеченням. На сьогоднішній день заклад повністю готовий до підписання договору з Національною службою здоров’я, як лікарня другого рівня надання медичної допомоги.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/9_2019/11092019)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: