Мапа порталу

60 тролейбусів, модернізація депо і тягових підстанцій: Миколаївська міська рада надала згоду КП "Миколаївелектротранс" на укладання кредитного договору з ЄБРР

У понеділок, 9 вересня, відбулась сесія міської ради, під час якої депутати надали згоду КП "Миколаївелектротранс" на укладання кредитного договору з Європейським банком реконструкції та розвитку. "За" проголосували 29 народних обранців.

З пропозицією включити проєкт рішення до порядку денного виступив міський голова Олександр Сєнкевич.

Згідно з документом, місто має отримати кредитні кошти у сумі 20 млн євро. Їх планують спрямувати на придбання 40 нових низькопольних тролейбусів і 20 тролейбусів з системою автономного ходу, модернізацію тролейбусного депо, відкриття нового тролейбусного маршруту, а також капітальний ремонт і розвиток ряду об’єктів тролейбусної інфраструктури. Термін дії кредиту - 13 років.

Перш ніж проєкт рішення винесли на сесію, його півроку вивчала аудиторська компанія "Ernst & Young". Документ також було погоджено на профільній постійній комісії міської ради.

Олександр Сєнкевич зазначив, що надання згоди - перший крок. Потім проєкт рішення розглянуть у Міністерстві фінансів України та Антимонопольному комітеті. Витримавши  процедуру, уже навесні наступного року Миколаїв зможе отримати перші одиниці сучасної техніки.

12 вересня до Миколаєва завітають представники ЄБРР і ми проведемо відкриту зустріч, на якій повідомимо про всі етапи проекту. Також нагадаю, що депутатам потрібно проголосувати ще за одне рішення "Про надання гарантій Миколаївської міської ради про забезпечення боргових зобов’язань". Ці документи уважно вивчать у Міністерстві фінансів та Антимонопольному комітеті, після чого ми зможемо рухатись далі і переходити безпосередньо до отримання кредиту і процедури закупівлі тролейбусів. Я виступаю за прозорість цього процесу і готовий підтримувати зауваження депутатів щодо створення наглядової ради чи іншого органу громадського контролю. Протягом місяця міська рада опрацює це питання і проєкт рішення буде винесено на сесію.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/9_2019/09092019_3)

 

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: