Мапа порталу

Спеціалісти IT-компанії "SoftPro" представили результати впровадження геоінформаційної системи управління активами Миколаївської міської ради і містобудівного кадастру

У п'ятницю, 6 серпня, відбулась презентація результатів впровадження геоінформаційної системи містобудівного кадастру та системи управління активами міської ради, що є елементом моделі Президента України "Держава у смартфоні". Веб-орієнтоване програмне забезпечення для Миколаєва розробляла IT-компанія "SoftPro".

Кадастр має слугувати для планування розвитку території міста і його інфраструктури, спрощення погоджувальних процедур, формування аналітичної інформації, скорочення терміну надання муніципальних послуг тощо. Очікуваний ефект від впровадження електронної системи управління матиме позитивний характер не тільки для управлінців різного рівня, але й для громадян. 

Директор департаменту архітектури та містобудування Андрій Цимбал нагадав, що робота над створенням електронної системи розпочалась наприкінці минулого року. І сьогодні система вже запущена у тестовому режимі.

Геопортал відкритих даних Миколаївської міської ради працює за посиланням: mbk.mkrada.gov.ua 

- Відділ містобудівного кадастру при департаменті архітектури було створено ще у 2012-му, але за час свого існування він займався виключно накопичуванням даних. І більшість з них була у паперовому вигляді. Створення електронної системи - це вагомий крок для міста, який відкриває нові можливості. Так, за допомогою системи упорядковується база реєстрів всіх земель, які є на території Миколаєва. Це означає, що ми створюємо реєстр всіх земельних ділянок і у майбутньому чітко будемо володіти інформацією по кожному клаптику землі. Також на повну будемо використовувати аспекти архітектурно-будівельного кадастру і різних комунікаційних мереж, які проходять вулицями міста.  Важливо, що система є не тільки довідковою, вона також може стати у нагоді представникам бізнесу. Це дасть змогу краще працювати з інвесторами, - зазначив Андрій Цимбал.

Триває процес наповнення бази даних. Незабаром свої дані мають надати "Миколаївоблтеплоенерго", ПрАТ Миколаївська "ТЕЦ" та інші. Планується максимальне охоплення всіх міських служб і відповідних структурних підрозділів.

Міський голова Олександр Сєнкевич зазначив, що Миколаїв одним з перших в Україні запровадив онлайн портал. 

-Відповідно до законодавства, ми повинні, як і інші міста України, дати можливість городянам отримувати цю інформацію у відкритому доступі. У будь-який момент миколаївці можуть перевірити достовірність даних, і наскільки вони відповідають дійсності. Презентацію сьогодні проводимо для того, аби громада розуміла, куди і на що спрямовуються кошти міського бюджету. Ми працюємо публічно, прозоро і відкрито,  - резюмував Олександр Сєнкевич.

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/9_2019/06092019_3)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: