Мапа порталу

Кредитний комітет Європейського банку реконструкції та розвитку погодив фінансування проєкту щодо придбання тролейбусів для Миколаєва, - Олександр Сєнкевич

Наприкінці серпня 2019 року кредитний комітет Європейського банку реконструкції та розвитку погодив фінансування проєкту з  придбання тролейбусів для Миколаєва. Приємною новиною поділився сьогодні з представниками ЗМІ міський голова Олександр Сєнкевич.

- Ми плануємо купити 60 новеньких тролейбусів, 20 з яких будуть з автономним ходом. Крім того, кошти спрямуємо на відновлення інфраструктури та тролейбусного депо. Проєкт погоджений. Наступний крок - отримати схвалення депутатських комісій. Сподіваюся, що 5 вересня депутати підтримають дане рішення. Потім його розглянуть у Міністерстві фінансів України та Антимонопольному комітеті. Витримавши цю процедуру, уже навесні наступного року отримаємо перші одиниці сучасної техніки, - розповів мер Миколаєва.

Відсоткова ставка за кредитом встановлена на рівні 5,85% на 13 років. Міська влада збирається замовити кредитний рейтинг Миколаївської міської ради одній із трьох міжнародних компаній, що працюють в  Україні. Якщо рейтинг покаже хороші показники, ставка може бути навіть знижена.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: