Мапа порталу

Тріумф в Італії: хор ім. Світлани Фоміних - володар ІІІ премії престижного європейського конкурсу

22-24 серпня в італійському місті Ареццо проходив престижний європейський конкурс "67-thInternationalChoralcompetitionPolifonicoGuidod’Arezzo — 2019".

Миколаїв на міжнародному конкурсі хорових колективів представляв народний академічний жіночий хор ім. Світлани Фоміних під керівництвом диригента, Заслуженого  діяча  мистецтв  України, директора  Дитячої музичної школи №2  - Тетяни Островської.

Отримавши на початку серпня підтвердження успішного проходження відбіркового туру і запрошення до Італії, хор почав невпинно готуватися -  відшліфовувати обов'язкову програму поліфонічного конкурсу, а це: твір епохи бароко, епохи німецького романтизму і твір американського композитора-сучасника. Найголовніше - почалися пошуки фінансового ресурсу задля здійснення дороговартісної поїздки.

Підтримати колектив Тетяни Анатоліївни, який є гордістю всієї України, відгукнулися не тальки колеги із інших закладів естетичного виховання, а й міська влада. Загалом на поїздку творчо-обдарованого хору  з міського бюджету було виділено 120 тис. грн.

За підсумками конкурсної боротьби, в якій взяло участь 14 хорів з різних країн світу, хор ім. Світлани Фоміних виборов почесну ІІІ премію: "Третя премія!100% натхнення!Тисячі емоцій та вражень!Безцінний досвід спілкування з однодумцями - кращими професіоналами світу!Дякуємо всім за віру в нас та підтримку! Ми їдемо на Батьківщину!Далі буде!" - поділилась результатами і враженнями Тетяна Анатоліївна.

Місто пишається і вітає колектив та його керівника з тріумфом на арені міжнародного рівня, бажає подальших успіхів, творчих злетів і  яскравих перемог.

Фото: Facebook Fominyh`s Choir/Female choir of Culture College 

Управління з питань культури та охорони культурної спадщини

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/8_2019/28082019_4)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: