Мапа порталу

У Миколаєві відкрилася виставка робіт видатних миколаївських художників «Сузір'я народних»

У п'ятницю, 23 серпня, в Миколаївському міському Палаці культури і мистецтв було людно – у цей день там відкрилась виставка робіт видатних миколаївських художників «Сузір’я народних».

В експозиції представлені плоди творчості Михайла Ряснянського, Миколи Бережного, Андрія Антонюка та Юрія Макушина. Всі вони мають почесне звання Народний художник  України. В цілому на виставці представлено 36 картин та 8 скульптур.

Міський голова Олександр Сєнкевич зазначив, що Михайло Ряснянський, Микола Бережний, Андрій Антонюк та Юрій Макушин уособлюють цілу епохи, їх мистецтво дозволило сформувати імідж Миколаєва як міста творчих особистостей, які мають яскравий талант.

- У кожного з цих художників є свій, впізнаваний стиль стиль, - сказав Олександр Сєнкевич. – Миколаїв пам’ятає свої традиції, поважає свою історію. І це важливо. Адже хто не пам’ятає свого минулого, той не має майбутнього.

А голова Миколаївської організації Національної спілки художників України Дмитро Буряков зазначив, що ці митці зробили значний внесок не тільки в розвиток культури Миколаєва, але й всієї України.

- У них був свій світоглядний стрижень і свої розуміння завдань живопису і творчості, якому вони неодмінно слідували, - відзначив Дмитро Буряков.

Юрій Макушин, ховаючи хвилювання, подякував організаторам та відвідувачам виставки.

Відзначимо, що виставка «Сузір'я народних» триватиме до 8 вересня.

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2019/8_2019/230819_5)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: