Мапа порталу

У Миколаєві мають намір побудувати лінію з сортування твердих побутових відходів

У Миколаєві в найближчому майбутньому планують побудувати лінію з сортування твердих побутових відходів. Меморандум про співпрацю в даній сфері підписали сьогодні, 13 серпня, в мерії. Свої підписи під документом поставили міський голова Олександр Сєнкевич, в.о. директора КП «Миколаївкомунтранс» Гліб Власов, керівник ТОВ «ЕМС Енерджі» Мурат Мутлуай, а також засновник ТОВ «ЕМС Енерджі» Екер Махмут.

Меморандум передбачає співпрацю сторін у сфері поводження з побутовими відходами. Йдеться про створення нової черги полігону побутових відходів і будівництво двох об'єктів: комплексу зі збору біогазу, який буде розташований на території нової черги полігону ТПВ, а також лінії з сортування сміття, вона займе місце на нині діючій міському звалищі.

Олександр Сєнкевич відзначив, що проблема захоронення ТПВ є дуже актуальною для Миколаєва. Її ефективне рішення є однією важливих завдань міської влади.

А Гліб Власов повідомив, що сторони повинні реалізувати масштабний проект, розбитий на кілька етапів. Одним з його етапів стане створення на діючому полігоні ТПВ лінії з сортування сміття. Передбачається, що вона буде модульною. Така технологія значно скоротить терміни виконання будівельних робіт.

Інший етап передбачає отримання дозвільних документів на будівництво нової черги полігону ТПВ. Наступним кроком стане виконання власне будівельних робіт.

- Після отримання необхідної документації ми повинні приступити до будівництва полігону, а наші партнери паралельно з цим повинні почати будувати систему дегазації цього полігону, - сказав Гліб Власов, зазначивши, що з біогазу вироблятиметься електроенергія.

Гліб Власов підкреслив, що ТОВ «ЕМС Енерджі» - сучасна компанія і в своїй справі вона не новачок, адже має успішний досвід реалізації подібних проектів в Туреччині.

Відзначимо, що весь проект планують реалізувати за 3 роки. 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2019/8_2019/130819)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: