Мапа порталу

Президент України Володимир Зеленський відвідав Миколаїв

Сьогодні, 17 липня, в рамках візиту до Миколаївської області Президент України Володимир Зеленський відвідав Миколаїв. Глава держави провів нараду на державному підприємстві «Миколаївський суднобудівний завод», під час якої обговорили подальшу долю ракетного крейсера проекту 1164 (колишній крейсер «Україна»), а також реалізацію держпрограми будівництва кораблів класу «корвет».

Президента супроводжували Міністр оборони Степан Полторак, очільник держконцерну «Укроборонпром» Павло Букін, а також керівництво нашої області.

Так, Степан Полторак зазначив, що озброєння та обладнання, встановлене на крейсері, виробляється тільки в Росії. Крім того, воно морально застаріло. Також, за словами Міністра оборони, концепція застосування Збройних Сил України не передбачає використання кораблів океанічного класу, яким є крейсер «Україна» - такі кораблі призначені для супроводу і знищення авіанесучих  угруповань, а у нас таких немає. Степан Полторак наголосив на недоцільності добудови крейсера і запропонував демілітаризувати його. Таким чином можна буде вирішити, зокрема, фінансові проблеми ДП «Миколаївський суднобудівний завод».

Разом з тим, керівник оборонного відомства підкреслив необхідність продовження будівництва кораблів класу «корвет». Нагадаємо, що виробництво першого такого судна було розпочато на Чорноморському суднобудівному заводі. Наразі воно ще не завершено.

 Степан Полторак поінформував, що такі кораблі відповідають стандартам НАТО і всім викликам часу. На його думку, доцільно було б добудувати корпус корвета на базі Чорноморського суднобудівного заводу, після чого довести проект до логічного завершення на потужностях Миколаївського суднобудівного заводу. Це дозволило б забезпечити Військово-Морські Сили України сучасними бойовими судами і завантажити замовленнями не тільки державну верф, а й близько 20 миколаївських підприємств, задіяних в проекті.

Володимир Зеленський підтримав озвучену ідею. Під час візиту до нашого міста він також пообіцяв колективу ДП «Миколаївський суднобудівний завод» вирішити давно наболілу проблему з боргами по зарплаті.

  

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/7_2019/17072019_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: