Мапа порталу

Проєкт, поданий ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» у партнерстві з департаментом економічного розвитку міської ради став переможцем конкурсу короткострокових гендерних ініціатив ПРОМІС та Асоціації міст України

20 червня під час Дня економічного розвитку українських міст в рамках XV Українського муніципального форуму, який проводить Асоціація міст України, відбулося урочисте оголошення проєктів-переможців конкурсу короткострокових ініціатив, що сприятимуть участі жінок у місцевому економічному розвитку.

Загалом було обрано 9 проєктів, серед яких - “Школа екскурсоводів - проведення тренінгів для жінок м. Миколаєва”. Заявником є ГО "Фонд розвитку м. Миколаєва" у партнерстві з департаментом економічного розвитку міської ради.

Представників організацій привітав виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан. Він вручив сертифікати та висловив переконання, що усі ініціативи будуть успішно реалізовані.

Зазначимо, що проєкт включено до Програми розвитку туристичної галузі міста Миколаєва.

Довідково:

27.05.2019 р. Асоціація міст України в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС) розпочала прийом заявок від міських рад-членів АМУ на фінансування короткострокових ініціатив, що сприятимуть участі жінок у місцевому економічному розвитку.

Ініціативи, яким надаватиметься фінансова підтримка, мають сприяти реалізації, принаймні, одного з зазначених нижче завдань:

розбудові місцевого потенціалу, пов’язаного з участю жінок у місцевому економічному розвитку;
усуненню дискримінації за ознакою статі на ринку праці;
розширенню економічних можливостей жінок;
розвитку жіночого підприємництва;
скороченню безробіття серед жінок;
розширенню участі жінок у прийнятті рішень на місцевому рівні.

Діяльність в рамках реалізації ініціативи може включати: організацію та проведення навчальних заходів, круглих столів, інформаційних кампаній, розробку навчальних програм, розробки та впровадження планів підтримки жінок-підприємців та молодих лідерів, проведення досліджень (наприклад, «гендерного аналізу» місцевих бюджетів, розробка «гендерного портрету» міста), надання консультаційної підтримки.

Максимальний строк реалізації ініціатив: 6 місяців
Загальний бюджет конкурсу складає: 1 000 000 грн
Бюджет однієї ініціативи: від 40 000 до 150 000 грн

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

Інформація та фото: Асоціація міст України
 
IMAGE FOLDER (/files/2019/6_2019/20062019_5)

 

 

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: