Мапа порталу

Коли портрети флотоводців повернуться до сесійної зали

На численні запити щодо подальшої долі портретів видатних флотоводців та державних діячів, пов’язаних з історією Миколаєва, департамент міського голови повідомляє наступне.
Після інциденту в сесійній залі, що стався у жовтні минулого року,  потрібно було провести санітарну очистку приміщення. Через це довелося зняти портрети та віддати в хімчистку штори й тюлеві фіранки. Старі тюлеві фіранки очисних маніпуляцій не витримали, тканина розлізлася.
Картини у кількості 10 одиниць передали в Миколаївський обласний краєзнавчий музей з офіційним запитом стосовно можливості проведення реставраційних робіт. Директор музею розглянув звернення міської ради та поінформував, що заклад не має права надавати платні послуги за зазначеним видом робіт. Тож, висловив пропозицію передати картини на тимчасове зберігання для експонування в тематичних виставках. Тим часом продовжився пошук спеціалістів, які б якісно та за прийнятну ціну відновили полотна і рами, пошкоджені від тривалого перебування в неналежних умовах під впливом прямого сонячного проміння. 
Враховуючи, що до сьогодні пошук не дав результатів, вирішено повернути очищені від пилу й бруду картини до зали. Водночас планується оформити вікна, щоб забезпечити надійний захист від сонця. Раніше за дорученням секретаря міської ради Тетяни Казакової, було розглянуто можливість придбання «римських» штор на всі віконні отвори в сесійній залі, щоб забезпечити належні умови для роботи депутатів у даному приміщенні. Після вивчення цінових пропозицій вирішили обмежитися відновленням існуючих завіс. Договір на виконання цих робіт вже укладено.
Слід відзначити, що, як і раніше, триває пошук реставраторів для відновлення портретів. Свого часу відомий городянин, видавець, меценат Валерій Анатолійович Карнаух подарував ці картини місту. Користуючись можливістю, департамент міського голови звертається до миколаївців, які хотіли б продовжити традиції меценатства та зробити свій внесок у збереження історії Миколаєва. Будемо раді співробітництву!

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: