Мапа порталу

"Я - Українка": викладача ДМШ №1 імені М. А. Римського-Корсакова Олену Завацьку визнано Берегинею України

На початку червня в м. Київ у Будинку прийомів уряду відбувся заключний захід Міжнародного проекту «Я – Українка!», який щорічно проводиться Українським інформаційно – видавничим центром «Галактика» за підтримки та участі представників Верховної Ради України, Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України.

Метою проекту є розповідь про жінок, які присвятили своє життя боротьбі за кращу долю України та процвітання нації, відродженню, звеличенню нашої рідної землі добрими справами. Життєві історії цих жінок були описані в книзі Пошани «Я – Українка», що є невід’ємною частиною даного проекту.

На урочистому зібранні фундаторів та учасників проекту були відзначені кращі представниці прекрасної статі України, яким вручалися подяки та почесні нагороди. Церемонію нагородження учасників заходу здійснили перший Президент України Кравчук Л.М і народні депутати Верховної Ради України Марченко О.О. та Пилипенко В.П. .

Цьогоріч у номінації «Берегиня року» було нагороджено більше 120 жінок України, які самовіддано присвятили своє життя служінню іншим, примножують славу держави, демонструють кращі людські якості і вчинки та входять в історію як Берегині, благодійниці, професіонали. Кожній було вручено почесний орден «Берегиня України» та книгу Пошани «Я–Українка», на сторінках якої можна познайомитись з досягненнями учасниць проекту.

Серед українських берегинь, за сумлінну працю в ім’я розквіту незалежної України, за любов до рідного краю та українського народу, була нагороджена викладач та художній керівник хору молодших класів «Доремідошка», вокального ансамблю «Сонцеграй», викладач сольного співу Дитячої музичної школи №1 імені М. А. Римського-Корсакова м. Миколаєва - Завацька Олена Юріївна.

На церемонію нагородження Олена Юріївна, на прохання організаторів, завітала з вокальним ансамблем «Сонцеграй», якому було надано право розпочати концерт піснею «Крокодил», а в кінці завершити урочисту подію піснею «Слава Україні». Обидві пісні на слова та музику видатної миколаївської композиторки Ярової Тетяни Андріївни. Остання композиція настільки вразила присутніх, що слухаючи виступ стоячи, вдячні глядачі постійно супроводжували його гучними оплесками і оваціями.

Для миколаївської Берегині такі позитивні відгуки про надзвичайно копітку, самовіддану творчу працю стали справжнім приємним подарунком. 

  

Управління з питань культури та охорони культурної спадщини

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/6_2019/10062019)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: