Мапа порталу

День Європи в Україні: Представники іноземних делегацій провели зустріч зі студентами Національного університету кораблебудування ім. адмірала Макарова

У п'ятницю, 17 травня, Миколаїв відзначає День Європи в Україні. Офіційні заходи, приурочені до свята, розпочалися вранці з відвідин представниками іноземних делегацій одного з провідних вищих навчальних закладів нашого міста - Національного університету кораблебудування ім. адмірала Макарова. Супроводжували наших гостей мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, директор департаменту міського голови Юлія Литвинова.

Відзначимо, що в організації заходу активну участь брав департамент міського голови Миколаївської міської ради.

Спочатку ректор університету Євген Трушляков розповів про історію міста, про те, як був заснований НУК, про його здобутки і видатних випускників. Допомагав йому в цьому Олександр Сєнкевич. Далі гостям провели екскурсію в Музеї АТО, який вже кілька років працює в цьому навчальному закладі. Відзначимо, що чимало студентів, викладачів університету брали участь в боях за незалежність України, вони ж і допомагали наповнювати музей експонатами.

 Ознайомившись з виставковими експозиціями, наші гості провели зустріч зі студентами. З молоддю спілкувалися заступник Посла Словацької Республіки в Україні Роман Жатко, аташе Посольства Словацької Республіки в Україні Петер Годул, радник Почесного консульства Словацької Республіки в Одесі Дар'я Бодрова, голова Асамблеї національностей України Ровшан Тагієв, т.в.о. представника МЗС України в Одесі Сергій Орлов.

Відкриваючи зустріч, Євген Трушляков зазначив, що наша країна здійснила чимало важливих реформ, які заклали фундамент для подальшого розвитку. Однак шлях комплексної модернізації економіки України ще не завершила. Це означає, що попереду у нашого народу - багато роботи.

А мер Олександр Сєнкевич підкреслив, що для досягнення успіху необхідно не тільки щодня, наполегливо працювати. Кожен з нас повинен прагнути саморозвитку і демократично мислити. На думку міського голови, без формування відповідального ставлення до своєї країни, свого будинку і оточуючих неможливо побудувати по-справжньому сильну і процвітаючу державу, яку цінують і поважають в світі.

Спілкуючись з представниками іноземних делегацій, молодих людей цікавило, чи буде в найближчому майбутньому розроблені й впроваджені нові освітні програми, якими могли б скористатися українські студенти. Роман Жатко розповів, що на даний момент в Словаччині успішно діє чимало програм, якими вже скористалися тисячі студентів з України. І всі бажаючі отримати європейську освіту в словацьких вузах можуть звернутися в посольство цієї країни, співробітники якого нададуть професійні консультації.

- У нас діють різні програми. Наприклад, є державні програми, в рамках яких студентам надається фінансова підтримка, - сказав Роман Жатко.

А відповідаючи на запитання одного із студентів щодо євроінтеграції України, він зазначив, що наша держава робить правильні кроки у цьому напрямку.

- Для того, щоб стати повноправним членом Європейського Союзу, необхідно виконати величезну роботу, - зазначив дипломат. - Україна йде в правильному напрямку. Словаччина, весь Євросоюз підтримує її в цьому.

Молоді люди також попросили наших гостей поділитися порадами, які б допомогли їм для досягнення успіху в житті. Дар'я Бодрова порадила отримати якісну освіту і вкладати свої знання в розвиток України.

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2019/5_2019/170519)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: