Мапа порталу

Депутати міської ради готові погодити рішення щодо повернення будівлі колишнього кінотеатру "Іскра" громаді міста Миколаєва, якщо вона буде у належному стані

14 травня відбулось засідання постійної комісії з питань прав людини, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики. В її роботі взяли участь депутати міської ради Олександр Малікін, Олена Кісельова, Федір Панченко, Ігор Дятлов, Дмитро Жвавий, Олександр Бурганенко. На запрошення голови комісії до роботи комісії долучилися начальник управління комунального майна Мкртич Мкртчян та начальник управління апарату міської ради Олена Пушкар.

Одне з питань порядку денного стосувалося передачі будівлі колишнього кінотеатру “Іскра” з комунальної власності області у власність територіальної громади Миколаєва.

Ігор Дятлов нагадав, що історія щодо цільового використання приміщення та його утримання тягнеться вже декілька років. Спільним рішенням представників обласної та міської влади будівлю колишнього кінотеатру "Іскра" передали на баланс філармонії.  Однак об’єкт так і не було використано за цільовим призначенням. 

Депутат також зазначив, що будівля зазнала часткової руйнації внаслідок дій вандалів. Фактично за два роки її повністю розграбували, хоча на охорону приміщення з обласного бюджету було виділено понад 80 тисяч гривень. Колись популярне місце для дозвілля перетворилось на небезпечний осередок, де перебувають особи без певного місця проживання та підлітки з неблагополучних сімей.

- Два роки тому те, що називалося кінотеатром "Іскрою" було не в гарному, але у задовільному стані. Сьогодні мова йде про те, що обласна влада готова передати нам будівлю назад. Що ми отримаємо? - з таким питанням Ігор Дятлов звернувся до начальника управління комунального майна. - Збиток миколаївської громади від розграбування будівлі складає біля 100 мільйонів гривень.

Мкртич Мкртчян погодився, що наразі будівля потребує капітального ремонту, і провести його за рахунок міського бюджету буде проблематично.

- Для того, щоб знову прийняти будівлю, ми повинні як профільний підрозділ володіти інформацією стосовно доцільності передачі колишнього кінотеатру у власність міської громади,  а також які кошти мають у своєму розпорядженні структурні підрозділи для приведення об’єкту до належного стану. Поки що такі дані ми не отримали, - сказав Мкртич Мкртчян.

Ігор Дятлов запропонував управлінню комунального майна підготувати інформацію про фінансові збитки, які виникли внаслідок часткового руйнування будівлі та поінформувати про це депутатів міської і обласної рад, а також опублікувати дані у публічному доступі.

Крім того, слід порушити й питання щодо повернення субвенції у розмірі біля 80 млн гривень, яку у 2019 році міська влада надала обласній раді для вирішення соціально-важливих питань.

- Депутати готові прийняти будівлю колишнього кінотеатру з комунальної власності області у власність територіальної громади Миколаєва, якщо об'єкт буде у належному стані. Також ми хочемо почути відповіді на питання: хто понесе відповідальність за розграбування, і за рахунок яких джерел ми будемо відновлювати "Іскру", - резюмував Ігор Дятлов.

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/5_2019/14052019_1)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: