Мапа порталу

Не тільки кіно: у «ДОФі» відкривається новий арт-простір з безкоштовними лекціями і концертами

У внутрішньому дворику колишнього Будинку офіцерів флоту в Миколаєві запрацює культурно-освітній простір. Відкриття заплановане на початок літа.

Проект стане продовженням раніше популярної в місті ініціативи «Кіно під акацією». Але крім кінопоказів, простір повинен об'єднати в собі лекторій, майданчик для музичних і театральних виступів, а також виставковий центр проста неба.

Наразі повним ходом йдуть ремонтні та підготовчі роботи на літній сцені, прокладають кабель й підключають вуличне декоративне освітлення. Наступний крок: придбання зручних стільців та пуфів, виготовлення спеціальної вуличних меблів, встановлення великого екрану.

«ДОФ» повертається до життя. Протягом багатьох років цей об'єкт культурної спадщини знаходився у запустінні. Але вже через місяць тут відкриється новий простір - універсальний майданчик для абсолютно різних заходів. Я радію, що це улюблене багатьма миколаївцями місце знову з'явиться на культурній мапі нашого міста», - каже міський голова Олександр Сенкевич.

«Оскільки «ДОФ» - об'єкт культурної спадщини, кардинальна перебудова тут неприпустима. Звичайно, ми всі разом привнесли якісь сучасні елементи, але нічого капітально не змінювали. Вкладалися лише в декор. Сподіваюся, що облаштування літньої естради та двору стане початком відродження усього комплексу Будинку офіцерів флоту», - зазначає Віталій Воронов, директор КУ «Агенція розвитку Миколаєва».

В рамках проекту, протягом усього літа тут планують проводити open-air концерти, виставки, лекції, дискусії, аудіовізуальні перформенси, фестивалі, воркшопи, майстер-класи, а також інші суспільно важливі заходи для насичення культурного різноманіття в місті і формування культури участі в мистецьких подіях серед мешканців Миколаєва.

«Хочеться створити місце в форматі free-space, в якому було б комфортно провести літо. Тому разом з вами будемо трансформувати ці 1000 і більше квадратних метрів у майданчик, де можна буде створювати і презентувати мистецтво», - розповідає Дар'я Фріч-Алчіна, співорганізатор створення арт-простору.

За її словами, цей простір ще й націлений на створення творчого ком'юніті. Проект повинен стати майданчиком для нових знайомств, спілкування та комунікації, що стане поштовхом для розвитку культурних ініціатив у місті. Словом, оновлений БОФ - це суцільна ідеологія, а не лише галерея й кінопокази просто неба.

Відродження колись популярного проекту у літньому дворику БОФу стало можливим завдяки спільним зусиллям КУ «Агенція розвитку Миколаєва», платформи «My ART», Управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради, Департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради, Миколаївського міського палацу культури і мистецтв . Проект реалізується за підтримки програми Culture Bridges.

КУ «Агенція розвитку Миколаєва»

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/5_2019/03052019_3)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: