Мапа порталу

У Миколаєві за круглим столом обговорять проекти програм поводження з бездомними тваринами

Останнім часом в місті знову почастішали випадки нападів безпритульних тварин на містян. Деякі з них стали причиною введення на обмеженій території карантину через виявлений сказ. На жаль, в Миколаєві і досі не існує Програми поводження з тваринами і регулювання їх чисельності.

Хоча дві програми були розроблені ще минулого року і згідно закону оприлюднені на офіційному сайті Миколаївської міської ради

https://mkrada.gov.ua/content/proekti-rishen-miskradi.html?fbclid=IwAR1i-CzbZL-DOcdb9B0GGtZTj6JQbk5VEp7JbnlnB6efRYxq5INzDCtMMRo

На жаль, питання виявилося настільки заполітизованим, що Миколаївська міська рада так і не спромоглася досі проголосувати за жодну з них.

Оприлюднені програми мають кожна свої недоліки і свої плюси. Вже найближчим часом в мерії відбудеться круглий стіл, під час якого будуть обговорені обидві. Участь у круглому столі мають взяти не тільки їх автори, а і фахівці різних сфер, дотичних до цієї.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич наголосив, що протягом травня документ має бути винесений на обговорення і голосування до сесійної зали. І відкрите фахове, не емоційне обговорення сприятиме прийняттю правильного рішення. Адже щодня безпритульні тварини становлять загрозу містянам. І миколаївці вже наполягають на конкретних діях. Наступне – після фахівців – слово має бути за депутатами. В цьому голосуванні повинні взяти верх не політика чи особисті амбіції, а справжня турбота про своїх виборців.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: