Мапа порталу

Делегації Посольства КНР презентували можливості Миколаївського індустріального парку «Енергія»

Сьогодні, 19 квітня, наше місто відвідала делегація представників Посольства КНР в Україні, в яку увійшли Лю Дзюнь, радник з торгово-економічних питань, Чжан Мін, радник з технологічних питань, Цао Сяоцзянь, аташе з питань оборони, Чжан Хуейцзюнь, перший секретар з торгово-економічних питань, Ван Кунь, третій секретар з торговельно-економічних питань. Нашим гості з Піднебесної прибули до Миколаєва, щоб ознайомитися з потенціалом індустріального парку «Енергія», який нещодавно створили в Миколаєві.

Вранці представників китайської делегації зустріли в мерії Миколаєва, де для них провели презентацію можливостей «Енергії». У заході взяли участь віце-мер Олександр Омельчук, депутати міської ради Ігор Дятлов, Олександр Гусєв, Олександр Малікін, директор департаменту енергетики, енергозбереження та впровадження інноваційних  технологій В'ячеслав Булах, керівництва КУ «Центр енергоефективності м.Миколаєва», а також заступник голови облради Андрій Кротов.

Пан Лю Дзюнь зазначив, що в Миколаєві ведуть свою діяльність об'єкти, створені китайськими інвесторами. Тому вони раніше бували в нашому місті. І ось тепер вони відвідали обласний центр, щоб дізнатися, які перевагами має наш індустріальний парк.

Олександр  Омельчук підкреслив, що місто - гарне місце для інвестування. Воно має вигідне географічне положення, а також потужним науковим і кадровим потенціалом.

Юрій Гусаков, керівник Центру енергоефективності м.Миколаєва, зазначив, що «Енергія» займає територію промислового призначення в 36 га, при цьому вона розташувалася на межі нашої області і Миколаєва. А поруч знаходиться сонячна електростанція. Це дає потенційним інвесторам додаткові переваги.

- Таким чином, індустріальний парк враховує економічні інтереси і області, і міста, - пояснив Юрій Гусаков.

До «Енергії» підведені основні комунікації - мережі водовідведення, водо-, газо- та електропостачання. Крім того, до території, на якій розмістився цей об'єкт, прокладена транспортна магістраль. Ще однією перевагою є морські порти, розташовані недалеко від індустріального парку.

- Порти міста Миколаєва можуть транспортувати мінеральні, наливні та насипні вантажі, - додав Юрій Гусаков. - Миколаївські порти по деяких позиціях мають ставку на перевалку нижче ніж порти Одеси.

Ще один плюс - наявність детального плану території індустріального парку.

Чим ще цікава така площадка промислового призначення? Відповідно до законодавства України інвесторам надаються певні податкові преференції. Крім того, як зазначив Олександр Омельчук, міські ради можуть знижувати для індустріальних парків ставки місцевих податків.

- На якому етапі ми зараз знаходимося? Міська рада вже виділила землю під індустріальний парк, є рішення міської ради щодо створення індустріального парку, ми внесли його до реєстру промислових індустріальних парків. Наразі ми знаходимося на четвертому етапі, пов'язаному з вибором керуючої компанії. Вже готується документ, який буде містити конкурсні умови для керуючої компанії. Тому потенційному інвестору ми пропонуємо не тільки просту участь, а й стати керуючою компанією, - сказав Юрій Гусаков.

  

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2019/4_2019/190419)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: