Мапа порталу

Авторинок на 6 Слобідській: бути чи не бути?

Бути чи не бути авторинку на 6 Слобідській – не політичне питання, а суто господарське. До того ж питання, яке має доволі довгу історію, що бере свій початок не вчора, а з кінця 90-х років минулого століття. З того часу змінилися назви компаній – учасників спору, ситуація в економіці, влада і багато чого іншого.

Міська влада завжди підтримувала тих підприємців, які ведуть свій бізнес прозоро, чесно, за визначеними законами і правилами. Вона готова підтримувати тих, хто працює на благо міста. Адже і бюджет Миколаєва наповнюється тими, хто розвиває свою справу, поступово і відповідально. Ми розуміємо, що навіть за кожним маленьким бізнесом – не одна людина, а цілі родини, які разом будують свої благополуччя і майбутнє.

Сьогодні ситуація навколо території, яку займає авторинок, набула такого розвитку, що двоє суб’єктів господарювання – власне авторинок і будівельна кампанія – не можуть знайти спільну мову щодо використання землі в центрі міста. На жаль, цивілізованого діалогу не виходить. Методи суперечок інколи навіть переходять правові межі.

Представники влади не мають повноважень визнавати правоту чи, навпаки, ступінь вини кожного з них. Це може зробити тільки суд. І міська влада візьме до уваги і до виконання його вердикт. Якщо справа дійде до суду. Але віддавати перевагу жодному із учасників спору ми не можемо, так як не можемо впливати на будь-які господарчі стосунки. Врешті решт незабаром спливає час оренди спірної земельної ділянки.

Відповідно міська рада може знову винести її на аукціон. Чи буде це влаштовувати теперішніх користувачів? Міська рада також може проголосувати за продовження оренди, якщо на цьому наполягатимуть жителі новозведених будинків. Майже 35 родин підприємців можуть втратити джерело доходу. Ось тільки чи візьмуть 54 депутати на себе таку відповідальність? Давайте шукати цивілізовані рішення і будувати бізнес не за рахунок чиїхось інтересів, а виключно в правовому полі.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: