Мапа порталу

Планово-бюджетна комісія після суперечок підтримала проект рішення «Про внесення змін до рішення міської ради «Про міський бюджет міста Миколаєва на 2015 рік»

Сьогодні, 14 вересня, члени бюджетно-планової комісії розглянули проект рішення «Про внесення змін до рішення міської ради «Про міський бюджет міста Миколаєва на 2015 рік».

Необхідність внесення змін пов'язана з тим, що Кабінет Міністрів України знайшов можливість підвищити мінімальну заробітну плату не в грудні, як планувалося, а з 1 вересня.

- Ми теж знайшли можливість і пропонуємо працівникам наших бюджетних установ підвищити мінімальну заробітну плату і індексацію заробітної плати, - пояснила заступник міського голови - директор департаменту фінансів Валентина Іванівна Бондаренко.

Для цього з міського бюджету виділяється 38 млн. 563,6 тис. грн. Цей пункт рішення не викликав сумнівів у депутатів. А от пропозиція перерозподілити 3,6 млн. грн., призначених на будівництво трансформаторної підстанції на Центральному міському стадіоні, на ремонт доріг, купівлю ще одного сміттєвоза і інше, схвалили не всі. Проблема в тому, що вже тричі не відбулися торги по цьому будівництву.

- Це центральний стадіон Миколаївської області! На стадіоні паркан дірявий, маса інших проблем. За регламентом ми повинні мати освітлення, металопластикові ворота в першій лінії, запасне поле - словом, великий комплекс, - сказав депутат Сергій Кантор. - У нас іншого стадіону немає, а ми за залишковою ознакою його фінансуємо.

Валентин Гайдаржи пояснив, що тендерний комітет УКБ відповідає за правильність проведення тендеру, він не відповідає за правильність подачі документів учасників торгів, тому в цьому питанні шукати крайнього, принаймні - нерозумно. Крім того, в нашій країні ціни випереджають перерахунки кошторисів та проектів, тому на початку року була одна сума, а після експертизи вона - 6,3 млн. грн.

Після довгих суперечок депутати вирішили підтримати проект рішення, підготовлений департаментом фінансів, а за підсумками 9 місяців з бюджету виділити повну суму, необхідну на будівництво трансформаторної підстанції.

Завтра на сесії проект рішення розглянуть депутати.

IMAGE FOLDER (/files/News/254)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: