Мапа порталу

Інформація управління транспорту міської ради стосовно позаштатної ситуації в тролейбусі №4

За фактом інциденту, який стався 2 квітня в салоні тролейбуса №4 між пасажиром та контролером, управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій міської ради повідомляє наступне.

3 квітня на виконання доручення заступника міського голови Юрія Андрієнка розпочато службову перевірку стосовно працівників КП “Миколаївелектротранс”, що фігурують в публікації, розміщеній у групі “ContactCenter при Миколаївській міській раді”.

Начальник управління транспорту Дмитро Попов та його заступник Олег Кукса провели бесіду з водієм, кондуктором, диспетчером маршруту, а також заявницею, яка повідомила про конфлікт.

Зазначимо, що інцидент стався 2 квітня у салоні тролейбуса №4, що курсує маршрутом “Миколаїв-вантажний - мкр. Намив”.

Зі слів кондуктора, вона підійшла до жінки і запитала про наявність проїзного квитка. Пасажир розмовляла по телефону та проігнорувала звернення. Кондуктор ввічливо запропонувала оплатити проїзд, на що у відповідь почула нецензурну лайку. За словами очевидців, заявниця навіть не діставала свій гаманець з сумки. Кондуктор зробила зауваження, ескалацію конфлікту помітили інші пасажири. Враховуючи, що в салоні були маленькі діти, які чули розмову, пасажири змусили заявника вийти з салону тролейбуса. Ними ж підтверджено, що працівники КП “Миколаївелектротранс” не застосовували фізичну силу до пасажирки. Також зазначається, що водій не вставав з місця під час конфлікту.

Про ситуацію, що сталася, кондуктор поінформувала диспетчера. Адміністрація закладу спробувала з’ясувати обставини та в подальшому усунути конфлікт. Однак конструктивного діалогу не вийшло. Як розповідають працівники, жінка  неадекватно реагувала і агресивно себе поводила.

У ході службового розслідування виявлено певні розбіжності у свідченнях заявниці. Так, у публікації зазначено, що інцидент стався у тролейбусі №2, але виявилося, що це був тролейбус №4. Крім того, громадянка повідомила про відмову з боку правоохоронців реєструвати заяву про нанесення легких тілесних ушкоджень, що не відповідає дійсності. Наразі всі обставини інциденту з’ясовуються в Заводському відділі поліції.

Управління транспорту підкреслює: якщо правоохоронні органи доведуть факт порушення, відповідальних осіб буде притягнуто до дисциплінарної відповідальності згідно з чинним законодавством.

- Ми звернулись до заявниці з проханням зустрітися для уточнення інформації, однак вона так і не приїхала до міськради. Фахівці управління виїхали на місце, де було зручно заявнику. Під час розмови громадянка повідомила, що публікацію від її імені розміщувала не вона, а інша особа. Таким чином виявлено певну маніпуляцію фактами, - зазначає Дмитро Попов.

Адміністрація КП “Миколаївелектротранс” провела внутрішню перевірку та не вбачає в діях свого кондуктора жодного, навіть найменшого порушення.

- Кондуктор працює на підприємстві понад 20 років, зарекомендувала себе працелюбним, дисциплінованим, відповідальним фахівцем. З пасажирами спілкується ввічливо та коректно, - розповідає в.о. начальника служби експлуатації підприємства КП “Миколаївелектротранс” Вадим Тодоренко.

Як зазначають працівники КП “Миколаївелектротранс”, даний випадок може бути спробою вчинення провокації з боку окремих осіб, які намагаються дестабілізувати роботу підприємства.

- Ми намагаємось максимально сприяти слідству і свою діяльність ведемо виключно у правовому полі, - підкреслив Вадим Тодоренко. -  Ми також закликаємо миколаївців ретельно аналізувати інформацію, перевіряти факти, критично мислити. Наше підприємство стабільно працює, розвивається. Вперше за декілька років  скорочуємо збитки та отримуємо прибуток в результаті своєї діяльності.  Сьогодні на лінію виходять 42 тролейбуса та 42 трамвая. Це вдвічі більше, ніж роками раніше. Поступово збільшується зарплата працівників, що є особливою мотивацією до роботи. Спроба деяких осіб дестабілізувати підприємство позначиться, передусім, на його подальшій діяльності, і постраждають від цього миколаївці.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/4_2019/04042019_3)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: