Мапа порталу

Весь електротранспорт Миколаєва обладнано GPS пристроями

Миколаївська міська рада продовжує системну роботу щодо впровадження політики відкритого доступу до транспортних даних. Позиція керівника міста Олександра Сєнкевича чітка - вся інформація про рух транспорту, маршрути, графік руху повинна бути оприлюднена, міститися у відкритому й безоплатному доступі для кожного городянина чи гостя Миколаєва.

Як повідомив директор комунального підприємства «Міський інформаційно-обчислювальний центр» Євгеній Богаченко, на сьогодні весь рухомий склад міського електротранспорту обладнаний GPS пристроями, а це більше ста трамваїв та тролейбусів. Будь-які розробники онлайн-сервісів для відслідковування руху транспорту можуть звернутися до міської ради та отримати доступ до цієї інформації.

-         Раніше у Миколаєва не було можливості надавати відкриті транспортні дані. Проте, ми активно працювали над системним впровадженням цього механізму. Відтепер сто відсотків рухомого складу «Миколаївелектротрансу» - у відкритому доступі, - підкреслив Євгеній Богаченко. – Продовжуємо роботу з налаштування системи диспетчеризації та узгодження обміну даними.  

На сьогодні миколаївці та гості міста можуть користуватися сервісами EasyWay та CityBus. Це зручно та суттєво заощадить час на дорогу: ви швидко знайдете потрібний  маршрут, дізнаєтеся про час прибуття необхідного транспортного засобу.

Корисні посилання:

EASYWAY

https://www.eway.in.ua/ua/cities/mykolaiv/routes

Завантажити додаток: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eway

CITYBUS НИКОЛАЕВ

http://mykolayiv.citybus.in.ua/ua/

Завантажити додаток: https://play.google.com/store/apps/details?id=ua.in.citybus.mykolayiv

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/3_2019/29032019)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: