Мапа порталу

Мер Олександр Сєнкевич: Найближчим часом в Миколаїв доставлять автобуси, придбані на умовах фінансового лізингу

Міська влада проводить системну роботу, спрямовану на вирішення транспортної проблеми. Про це розповів мер Миколаєва Олександр Сєнкевич під час відкритої зустрічі з миколаївцями, присвяченої звіту про роботу за 2018 рік. Зустріч пройшла 20 березня в школі № 20, що розташована в Інгульському районі.

Олександр Сєнкевич відзначив, що в рамках міської стратегії щодо покращання якості пасажирських перевезень була запущена робота комунального підприємства «Миколаївпастранс». Нещодавно для нього на умовах фінансового лізингу придбали 23 автобуси середньої місткості. Це нова, сучасна техніка, яка пристосована під перевезення людей з інвалідністю.

- Найближчим часом в Миколаїв доставлять ці 23 автобуса, - підкреслив керівник міста. - Ми хочемо їх направити в віддалені мікрорайони: Матвіївку, Ракетну Рощу. Крім того, певна частина буде курсувати в Корабельному районі. Хочу зазначити, що городяни, які мають право на пільговий проїзд, зможуть вільно користуватися цим транспортом.

 Мер також поінформував миколаївців, що за підтримки Європейського Інвестиційного Банку також плануються додатково придбати пасажирські автобуси великої та середньої місткості на загальну суму 4,5 млн. Євро.

Крім того, сьогодні ведуться переговори з ЄБРР про виділення Миколаєву кредиту на розвиток електротранспорту.

- Кредитні кошти Європейського Банку Реконструкції та Розвитку під невеликі відсотки дозволять нам модернізувати і реконструювати об'єкти тролейбусної мережі, відремонтувати депо і придбати додатково 50 нових тролейбусів, - сказав Олександр Сєнкевич.

На даний же час місто власними силами реалізує проект будівництва тролейбусної лінії на Намиві. Крім цього, на замовлення міської влади здійснюються роботи з проектування тролейбусної лінії в Корабельний район - вона пройде від автовокзалу до вул. Торгової.

Іншим напрямком роботи, спрямованої на покращання  якості пасажирських перевезень, є впровадження електронного квитка та системи автоматичного підрахунку пасажиропотоку.

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2019/3_2019/210319)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: