Мапа порталу

 

МИКОЛАЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

Миколаїв

від 14 жовтня 2024                                                                                        №  351р

 

Про затвердження Положення про набори даних
Миколаївської міської ради, які підлягають
оприлюдненню у формі відкритих даних 



З метою забезпечення прозорої та підзвітної діяльності Миколаївської міської ради, її виконавчих органів, комунальних підприємств, установ, організацій, реалізації права громадян на доступ до публічної інформації, на виконання Закону України від 13.01.2011 № 2939-VI «Про доступ до публічної інформації», постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних» (зі змінами), керуючись статтями 42, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»: 

1. Затвердити: 

1.1. Положення про набори даних Миколаївської міської ради, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних (далі - Положення, що додається).

1.2. Перелік наборів даних Миколаївської міської ради, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних (далі - Перелік, додається).

1.3. Форма звітності (додається).

2. Функції виконавчого органу, відповідального за впровадження політики відкритих даних, покласти на відділ стандартизації та впровадження електронного врядування Миколаївської міської ради. 

3. Відділу стандартизації та впровадження електронного врядування Миколаївської міської ради забезпечити впровадження та належне функціонування Порталу відкритих даних. 

4. Розпорядникам інформації забезпечувати підготовку, публікацію та оновлення наборів відкритих даних належної якості відповідно до Положення та Переліку. 

5. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження міського голови від 20.11.2019 № 349р «Про затвердження Порядку розміщення наборів даних Миколаївської міської ради, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, в мережі Інтернет». 

6. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на керуючого справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради Волкова А.С.

 

Міський голова                                                                                    О. СЄНКЕВИЧ

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження міського голови

від  14 жовтня 2024

№   351р

 

ПОЛОЖЕННЯ 

про набори даних Миколаївської міської ради, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних 

 

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ 

 

1.1. Це Положення визначає порядок оприлюднення наборів даних Миколаївської міської ради та її виконавчих органів, комунальних підприємств, установ та організацій, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних. 

1.2. Це Положення спрямоване на забезпечення ефективного доступу до публічної інформації у формі відкритих даних та сприяє її подальшому використанню всіма зацікавленими особами. 

1.3. Оприлюднення публічної інформації у формі відкритих даних відбувається відповідно до Конституції України, Закону України від 02.10.1992 № 2657-XII «Про інформацію», Закону України від 13.01.2011 № 2939-VI «Про доступ до публічної інформації», Закону України від 21.05.1997 № 280/97-ВР «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України від 01.06.2010
№ 2297-VI «Про захист персональних даних», постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних» (зі змінами), постанови Кабінету Міністрів України від 30.11.2016 № 867 «Деякі питання оприлюднення публічної інформації у формі відкритих даних» та інших нормативно-правових актів. 

1.4. Оприлюднення наборів даних у формі відкритих даних здійснюється за такими принципами: відкритість за замовчуванням; оперативність і чіткість; доступність і використання; порівнянність та інтероперабельність; покращене урядування і залучення громадян; інклюзивний розвиток та інновації.

 

2. ОСНОВНІ ТЕРМІНИ

 

2.1. Терміни, що вживаються в цьому Положенні, мають таке значення: 

Відкриті дані - це інформація, що генерується державою та оприлюднюється в машиночитаній формі для її подальшого використання бізнесом, громадськістю, журналістами, дослідниками та органами влади.

Набір даних - сукупність однорідних значень (записів) даних і метаданих, що їх описують.

Доступність використання - забезпечення оприлюднення публічної інформації у формі відкритих даних у машиночитаному форматі, а також забезпечення її подальшого вільного та безоплатного використання.

Оприлюднення набору даних розміщення та оновлення розпорядником інформації наборів даних на офіційному вебсайті розпорядника інформації, на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних та забезпечення доступу до наборів даних за допомогою інтерфейсу прикладного програмування.

Паспорт набору даних – сукупність метаданих, що містить опис набору даних, необхідний для його ідентифікації та використання.

Структура набору даних – сукупність метаданих, що містять опис складу (елементів) набору даних, їхній формат, параметри та призначення.

Реєстр наборів даних систематизований перелік наборів даних, який дає змогу ідентифікувати кожен з оприлюднених наборів даних, отримати їх головні параметри, зокрема гіперпосилання, для доступу до набору даних в Інтернеті.

Політика відкритих даних - це система цілей, заходів та інструментів, що спрямована на ефективне оприлюднення публічної інформації у формі відкритих даних та її стале використання органами влади та місцевого самоврядування, підприємствами, громадськістю.

2.2. Інші терміни вживаються відповідно до Закону України від 13.01.2011 № 2939-VI «Про доступ до публічної інформації», постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних» (зі змінами), постанови Кабінету Міністрів України» від 30.11.2016 № 867 «Деякі питання оприлюднення публічної інформації у формі відкритих даних та інших нормативно-правових актів». 

 

3. СУБ’ЄКТИ ПОЛІТИКИ ВІДКРИТИХ ДАНИХ 

 

3.1. Суб’єктами політики відкритих даних Миколаївської міської ради - є розпорядники інформації.

3.2. Відділ стандартизації та впровадження електронного врядування Миколаївської міської ради - є відповідальним за впровадження політики відкритих даних. 

3.3. Розпорядниками інформації є виконавчі органи Миколаївської міської ради, підприємства, установи, організації, що перебувають у комунальній формі власності. 

3.4. Розпорядники інформації, які делегують іншим особам виконання їх владних повноважень, визначають вимоги до формату, структури та періодичності надання такими особами інформації, пов'язаної з виконанням таких обов'язків. 

3.5. Розпорядники інформації забезпечують: 

визначення відповідальних осіб за оприлюднення відкритих даних на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних, яким буде надано

адміністративний доступ до Порталу з метою оптимізації процесу завантаження даних. У разі зміни відповідальної особи розпорядниками інформації здійснюється обов’язкове попередження відділу стандартизації та впровадження електронного врядування Миколаївської міської ради; 

- надати до відділу стандартизації та впровадження електронного врядування Миколаївської міської ради інформацію про відповідальну особу (прізвище, ім’я, по батькові, посада, назва структурного підрозділу, номер телефону, електронну адресу @gmail.com, для подальшого надання доступу до облікового запису на data.gov.ua); 

- внесення змін до посадових інструкцій відповідальних осіб за оприлюднення наборів даних; 

- підготовку, оприлюднення та регулярне оновлення наборів даних на Єдиному державному порталі відкритих даних відповідно до цього Положення; 

- надати на погодження до відділу стандартизації та впровадження електронного врядування Миколаївської міської ради сформовані набори даних для перевірки перед публікацією на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних;

- усунення недоліків у наборах даних, що були виявлені відділом стандартизації та впровадження електронного врядування Миколаївської міської ради, відповідно до цього Положення;  

- щоквартально до 15 числа місяця, наступного за звітним періодом, інформувати відділ стандартизації та впровадження електронного врядування Миколаївської міської ради, відповідального за впровадження політики відкритих даних про оприлюднення наборів даних за формою звітності, затвердженою пп. 1.3 розпорядження;

- отримання та оприлюднення публічної інформації у формі відкритих даних від осіб, яким делеговані владні повноваження розпорядників, відповідно до цього Положення; 

- надання пропозицій до відділу стандартизації та впровадження електронного врядування Миколаївської міської ради, щодо вдосконалення політики відкритих даних;

- повідомлення відділу стандартизації та впровадження електронного врядування Миколаївської міської ради про новий набір чи зміни до вже наявного набору не пізніше, ніж через п’ять робочих днів після його створення чи зміни. Те саме стосується зміни структури, частоти оновлення, розпорядника даних.

3.6. Відділ стандартизації та впровадження електронного врядування Миколаївської міської ради, відповідальний за впровадження політики відкритих даних, забезпечує: 

- технічне адміністрування Єдиного державного вебпорталу відкритих даних відповідно до цього Положення; 

- адміністрування облікового запису розпорядника інформації «Миколаївська міська рада» на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних; 

- перевірка типів та форматів сформованих наборів даних перед публікацією;

- ведення набору даних «Реєстр наборів даних, що перебувають у володінні розпорядника інформації» відповідно до цього Положення;

- інформування та консультування відповідальних осіб розпорядників інформації стосовно оприлюднення наборів даних; 

- інформування міського голови стосовно стану оприлюднення наборів даних; 

- заповнення та подання Міністерству цифрової трансформації України Картки оцінки стану оприлюднення і оновлення відкритих даних відповідно Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних» (зі змінами); 

- реалізацію заходів, спрямованих на популяризацію відкритих даних, залучення фізичних осіб, підприємств та громадських об'єднань до створення продуктів на основі наборів даних; 

- внесення змін до Реєстру даних міської ради в міру надходження відомостей протягом п’яти робочих днів після надходження такої інформації від розпорядника. 

 

4. ПОРЯДОК ОПРИЛЮДНЕННЯ НАБОРІВ ДАНИХ

 

4.1. Розпорядники інформації оприлюднюють та регулярно оновлюють набори даних на Порталі відкритих даних відповідно до Переліку наборів даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, затвердженого розпорядженням міського голови. 

4.2. У разі внесення змін до Переліку наборів даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, розпорядник інформації у місячний строк з дати набрання чинності такими змінами здійснює їх завантаження та подальше оновлення на Порталі відкритих даних. 

4.3. Розпорядники інформації можуть оприлюднювати додаткові набори даних, які не включені до затвердженого розпорядженням міського голови Переліку наборів даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, якщо інше не передбачено Законом України "Про доступ до публічної інформації", у разі високого суспільного інтересу до таких даних. Для цього відповідні набори мають бути внесеними до Реєстру наборів даних та відповідати Загальним вимогам, наведеним у додатку до цього Положення. 

4.4. Відповідальні особи оприлюднюють набори даних з власних облікових записів, що зареєстровані на Порталі відкритих даних. 

4.5. Періодичність оновлення, формат, структура та інші характеристики наборів даних мають відповідати вимогам, що визначені постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних» (зі змінами), результатам аудиту наборів даних та/або Рекомендаціям для оприлюднення наборів даних Міністерства цифрової трансформації України. 

4.6. Розпорядник інформації самостійно визначає періодичність оновлення наборів даних, які перебувають у його розпорядженні, та оприлюднюються, якщо інше не передбачено законодавством. 

4.7. Відділ стандартизації та впровадження електронного врядування Миколаївської міської ради, відповідальний за впровадження політики відкритих даних, здійснює контроль оприлюднених наборів даних на дотримання вимог пунктів 5.1 - 5.4 цього Положення. У разі виявлення порушення вимог уповноважена особа обмежує публічний доступ до набору даних та надсилає на електронну адресу відповідальної особи повідомлення з вимогою усунення недоліків.

Відповідальна особа зобов’язана виправити визначені недоліки протягом п’яти робочих днів або надати аргументовану відповідь стосовно їх наявності. Публічний доступ до набору поновлюється уповноваженою особою за умови усунення недоліків 

 

5. РЕЄСТР НАБОРІВ ДАНИХ МИКОЛАЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 

5.1. Реєстр наборів даних Миколаївської міської ради (далі - Реєстр) формується з метою впорядкування наборів даних, визначення вимог до їх частоти оновлення, структури, форматів ресурсів, паспортів та інших характеристик. 

5.2. Розпорядником інформації Реєстру є виконавчий орган, відповідальний за впровадження політики відкритих даних. Розпорядник забезпечує оприлюднення реєстру у формі відкритих даних на Порталі відкритих даних. 

5.3. Реєстр ведеться відповідно до порядку, визначеного пунктами 18, 19 Положення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних» (зі змінами) та рекомендацій Міністерства цифрової трансформації України, що оприлюднені на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних. 

5.4. Відділ стандартизації та впровадження електронного врядування Миколаївської міської ради, відповідальний за впровадження політики відкритих даних, забезпечує актуалізацію даних у Реєстрі за результатами аудитів даних та на вимогу розпорядників інформації. 

5.5. Інформацію для формування Реєстру виконавчому органу, відповідальному за впровадження політики відкритих даних надають розпорядники інформації згідно з вимогами, зазначеними у пункті 5.3.

 

6. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

 

6.1. Розпорядники інформації несуть відповідальність за достовірність, актуальність і повноту оприлюднених наборів даних на Порталі відкритих даних, згідно з чинним законодавством. 

6.2. Відповідальні особи за оприлюднення наборів та особи, що здійснюють адміністрування Порталу відкритих даних, несуть дисциплінарну відповідальність за розголошення логінів, паролів та інших даних, які можуть призвести до несанкціонованого втручання в роботу Порталу відкритих даних. 

_________________________________________________________

 

Додаток 

до Положення

 

ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ 

до наборів даних, які оприлюднюються на Єдиному вебпорталі відкритих даних Миколаївської міської ради

 

1. ПІДГОТОВКА ДАНИХ

 

1.1. Для підготовки та оприлюднення наборів даних використовуються наступні підходи: автоматичне оприлюднення даних через API; експорт первинних структурованих даних із програмного забезпечення; підготовка наборів даних відповідно до шаблонів таблиць, передбачених Рекомендаціями Міністерства цифрової трансформації України (https://data.gov.ua/pages/835-rec-index#mun ). 

1.2. Автоматичне оприлюднення даних через API використовується для наборів, що мають великий обсяг та/або динамічно оновлюються. Для оприлюднення даних може бути використане API прикладного програмного забезпечення, що використовується для роботи з даними, та/або API Порталу відкритих даних. 

1.3. Експорт первинних структурованих даних здійснюється, коли для роботи з даними використовується спеціалізоване програмне забезпечення. Відповідальна особа періодично здійснює експорт файлів та їх завантаження на Портал відкритих даних. У випадку, якщо експортовані файли мають недоліки, відповідальна особа забезпечує їх виправлення.

1.4. Підготовка наборів відкритих даних за шаблонами, передбаченими Рекомендаціями Міністерства цифрової трансформації України, здійснюється в Microsoft Excel або аналогах. 

1.5. Не допускається оприлюднення в наборах даних кодованих значень, за винятком ідентифікаторів та знеособлених даних. У випадку наявності кодованих значень, набір супроводжується відповідним довідником у формі ресурсу або описової інформації. 

1.6. Пріоритетом для розпорядників інформації є автоматизація оприлюднення наборів та уникнення надлишкового дублювання даних. Під час упровадження або модернізації програмного забезпечення надається можливість експорту наборів даних у відкритих машиночитаних форматах (CSV, XML, JSON), форматах електронних таблиць (XLS, XLSX, ODS) або надання доступу до даних через відкритий API. 

 

2. ТИПИ ДАНИХ ТА ФОРМАТИ ФАЙЛІВ 

 

2.1. Всі набори даних мають належати до одного з трьох типів даних: текстові, структуровані, геопросторові. Пріоритетним є оприлюднення структурованих та векторних геопросторових даних.

2.2. Під час оприлюднення наборів даних, що містять текстові дані, забезпечується виконання таких вимог: набори даних, що містять текстові дані, оприлюднюються у форматах DOC, DOCX, ODT, TXT, RTF, HTML; якщо набір включає значну кількість текстових документів, вони мають бути зібраними в один або декілька архівів даних. Набір даних має містити таблицю з метаданими всіх текстових документів (назва, номер, дата видання, видавник тощо); якщо текстові документи розміщуються на вебсайті, достатнім є оприлюднення таблиці з метаданими документів, включно з посиланнями (URL) на відповідні документи. 

2.3. Під час оприлюднення наборів даних, що містять структуровані дані, забезпечується виконання таких вимог: набори даних, що містять структуровані дані, оприлюднюються у форматах XLS, XLSX, ODS, CSV, XML, JSON, RDF; набори даних, що містять структуровані дані, супроводжуються структурою. Структура включає описову інформацію про кожен ресурс та атрибут набору. Для наборів даних у форматах XLS, XLSX, ODS структура формується відповідно до вимог Рекомендацій Міністерства цифрової трансформації України (https://data.gov.ua/pages/835-rec-index#mun). Для наборів даних у форматах CSV, XML, JSON, RDF структура формується відповідно до вимог технічної документації форматів. 

2.4. Під час оприлюднення геопросторових даних забезпечується виконання таких вимог: для векторних геопросторових даних використовуються формати: SHP, DMF, MID/MIF, DXF, XML, GeoJSON, GPX, LOC, ARINC, AIXM; для растрових геопросторових даних використовуються формати: GIF, TIFF, JPG, JPEG, PNG. 

Оприлюднення растрових геопросторових даних допускається за умови, коли відповідні векторні геопросторові дані є відсутніми; оприлюднення геопросторових даних містобудівної документації відповідно до Наказу Мінрегіону України від 15.08.2018 № 220 "Про затвердження Вимог до структури і формату оприлюднення відомостей про містобудівну документацію у мережі Інтернет". 

2.5. Архіви даних використовуються за умови великого обсягу файлів або їх значної кількості. Для оприлюднення архівів даних використовуються формати: ZIP, 7z, Gzip, Bzip2. 

2.6. Під час оприлюднення наборів даних можуть бути використані інші технології (стандарти даних), зокрема RSS, GTFS (General Transit Feed Specification), WMS (Web Map Service), та інші. 

2.7. Не допускається оприлюднення сканованих документів та наборів даних у форматах, які не підтримують автоматизоване оброблення електронними засобами.

 

3. ВИМОГИ ДО ЕЛЕКТРОННИХ ТАБЛИЦЬ, ЩО ОПРИЛЮДНЮЮТЬСЯ У ФОРМІ ВІДКРИТИХ ДАНИХ

 

3.1. Для оприлюднення електронних таблиць у формі відкритих даних використовуються формати: XLS, XLSX, ODS, CSV. 

3.2. Якщо електронна таблиця ведеться у Microsoft Excel, для оприлюднення наборів даних використовуються формати XLS, XLSX. Не допускається оприлюднення електронної таблиці у форматі XML та її конвертація до інших форматів. 

3.3. Під час оприлюднення електронних таблиць у форматі CSV забезпечується кодування файлів «UTF-8», роздільник значень в одному рядку – кома, розрив рядка – «CRLF». Інші вимоги визначаються технічною документацією формату. Відповідний формат експорту CSV-файлів підтримують Google Таблиці та LibreOffice/OpenOffice Calc. Якщо дані вимоги неможливо забезпечити, всі відмінності CSV-файлів зазначаються в описі ресурсу. 

3.4. В електронних таблицях використовуються структура, назви колонок (атрибутів) та формати даних, що передбачені Рекомендаціями Міністерства цифрової трансформації України (https://data.gov.ua/pages/835-rec-index#mun ). 

3.5. Електронні таблиці, що містять переліки, реєстри та інші структуровані дані, мають відповідати наступним вимогам: один ресурс має містити одну таблицю; в одному рядку таблиці має бути один запис; в одній колонці таблиці мають бути значення одного типу; дані в таблицях не мають надлишково дублювати наявну інформацію (кожен вид даних має зберігатися лише один раз); електронна таблиця не має містити додаткових елементів заголовків, реквізитів, пропущених рядків та колонок, об'єднаних комірок, приміток, коментарів, форматування тексту та комірок тощо; назви колонок (атрибутів) електронних таблиць мають містити лише латинські літери, цифри та нижні підкреслення. Назва кожної колонки (атрибуту) має бути унікальною і не перевищувати за довжиною 32 символи. 

3.6. Електронні таблиці, що містять форми, бланки та інші неструктуровані дані (наприклад, форми бухгалтерської, бюджетної звітності тощо), мають відповідати офіційно затвердженим формам документів. 

_______________________________________________________

 

ЗАТВЕРДЖЕНО 

розпорядження міського голови 

від 14 жовтня 2024

№  351р

 

ПЕРЕЛІК 

наборів даних Миколаївської  міської ради,

 які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних

Назва набору даних

Розпорядник набору даних
(назва виконавчого органу)

1.

Довідник підприємств, установ, організацій та територіальних органів розпорядника інформації та організацій, що належать до сфери його управління, у тому числі їх ідентифікаційних кодів в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, офіційних вебсайтів, адрес електронної пошти, номерів телефонів, місцезнаходження

Департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради

Управління освіти Миколаївської міської ради

Управління з питань культури
та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради

Управління охорони здоров'я Миколаївської міської ради

Управління у справах фізичної культури та спорту Миколаївської міської ради

Департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

Управління комунального майна Миколаївської міської ради

2.

Інформація про структуру (організаційну структуру) розпорядника інформації

Департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради

3.

Нормативи, що затверджуються та підлягають оприлюдненню відповідно до закону розпорядником інформації

Департамент фінансів Миколаївської міської ради

Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради

4.

Звіти, у тому числі щодо задоволення запитів на інформацію

Виконавчі органи Миколаївської міської ради (головні розпорядники інформації)

Департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради

5.

Реєстр наборів даних, що перебувають у володінні розпорядника інформації

Відділ стандартизації та впровадження електронного врядування Миколаївської міської ради

6.

Адміністративні дані в значенні Закону України “Про офіційну статистику”, що збираються (обробляються) та підлягають оприлюдненню відповідно до вимог закону розпорядником інформації

Виконавчі органи Миколаївської міської ради (головні розпорядники інформації)

7.

Переліки нормативно-правових актів, актів індивідуальної дії (крім внутрішньоорганізаційних), прийнятих розпорядником інформації, проєкти нормативно-правових актів

Виконавчі органи Миколаївської міської ради (головні розпорядники інформації)

Департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради 

8.

Переліки регуляторних актів із зазначенням дати набрання чинності, строку проведення базового, повторного та періодичного відстеження їх результативності та інформації про джерело їх оприлюднення

Департамент економічного розвитку Миколаївської міської ради

9.

План діяльності з підготовки проектів регуляторних актів із зазначенням видів і назв проектів, цілей їх прийняття, строків підготовки проектів, найменування органів і підрозділів, відповідальних за розроблення проектів, дати їх внесення на розгляд регуляторного органу та посилання на джерело оприлюднення

Департамент економічного розвитку Миколаївської міської ради

 

10.

Інформація про нормативно-правові засади діяльності розпорядника інформації

Виконавчі органи Миколаївської міської ради (головні розпорядники інформації)

Юридичний департамент Миколаївської міської ради

11.

Фінансова звітність суб’єктів господарювання державного та комунального сектору економіки

Департамент економічного розвитку Миколаївської міської ради

Комунальні підприємства, установи, організації Миколаївської міської ради 

12.

Річні зведені основні фінансові показники виконання фінансових планів підприємств державного та комунального сектору економіки

Департамент економічного розвитку Миколаївської міської ради 

13.

Інформація про отримане майно (обладнання, програмне забезпечення) у рамках міжнародної технічної допомоги

Виконавчі органи Миколаївської міської ради (головні розпорядники інформації)

Відділ бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради 

14.

Інформація із системи обліку публічної інформації

Виконавчі органи Миколаївської міської ради (головні розпорядники інформації)

Департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради

15.

Результати інформаційного аудиту

Комунальні підприємства, установи, організації Миколаївської міської ради

16.

Перелік об’єктів комунальної власності

Управління комунального майна Миколаївської міської ради

17.

Звіти про виконання фінансових планів комунальних підприємств

Департамент економічного розвитку Миколаївської міської ради

Комунальні підприємства, установи, організації Миколаївської міської ради

18.

Титульні списки на проведення капітального та поточного ремонту, будівництва, реконструкції та благоустрою

Виконавчі органи Миколаївської міської ради (головні розпорядники інформації)

Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради

Господарсько-експлуатаційний відділ Миколаївської міської ради

19.

Інформація про рекламні засоби (дані про місце розміщення рекламного засобу, його вид і розміри, найменування розповсюджувача зовнішньої реклами, номер телефону розміщувача реклами, адреса електронної пошти, дата видачі дозволу та строк його дії, номер і дата укладення договору, якщо місце розміщення рекламного засобу належить до комунальної власності)

Департамент архітектури та містобудування Миколаївської міської ради

20.

Перелік інвестиційних договорів, додатків, додаткових угод та інших матеріалів до них, умов, у тому числі посилань на оприлюднені ресурси в Інтернеті

Департамент економічного розвитку Миколаївської міської ради

21.

Дані про об’єкти та засоби торгівлі (пересувної, сезонної тощо)

Департамент економічного розвитку Миколаївської міської ради

Департамент архітектури та містобудування Миколаївської міської ради

22.

Відомості про ярмарки (строк проведення, місце, кількість та вартість місць), організаторів ярмарків, договори, укладені з організаторами таких ярмарків

Департамент економічного розвитку Миколаївської міської ради

Адміністрація Заводського району Миколаївської міської ради

Адміністрація Інгульського району Миколаївської міської ради

Адміністрація Корабельного району Миколаївської міської ради

Адміністрація Центрального району Миколаївської міської ради

23.

Відомості про залучення, розрахунок розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту

Департамент архітектури та містобудування Миколаївської міської ради

24.

Відомості про транспортні засоби, які обслуговують пасажирські автобусні, тролейбусні та трамвайні маршрути перевезення (кількість транспортних засобів на кожному маршруті, марка, модель, державний номер, пасажиромісткість)

Управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради

25.

Дані про місце розміщення зупинок міського електричного та автомобільного транспорту

Управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради

26.

Відомості про лікарські засоби/препарати, придбані за бюджетні кошти, відомості про розподілення таких ліків між закладами охорони здоров’я та їх залишки в кожному з них

Управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради

27.

Поіменні результати голосування депутатів на пленарних засіданнях органу місцевого самоврядування

Департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради

28.

Дані про депутатів місцевих рад, у тому числі контактну інформацію та графік прийому

Управління апарату ради Миколаївської міської ради

 

29.

Дані про зелені насадження, що підлягають видаленню, відповідно до виданих актів обстеження зелених насаджень

Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради

30.

Дані про доступність будівель для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення

Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради

Департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради

31.

Дані про надходження звернень на телефонні “гарячі лінії”, в аварійно-диспетчерські служби, телефонні центри тощо

Департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради

Виконавчі органи Миколаївської міської ради (головні розпорядники інформації)

32.

Дані про електронні петиції, у тому числі осіб, що їх підписали, та результати розгляду

Управління апарату ради Миколаївської міської ради

Відділ стандартизації та впровадження електронного врядування Миколаївської
міської ради

33.

Дані громадського бюджету, бюджету участі тощо, у тому числі про проєкти, результати голосування, реалізацію підтриманих проєктів

Департамент економічного розвитку Миколаївської міської ради

Відділ стандартизації та впровадження електронного врядування Миколаївської міської ради

34.

Дані про паркування, у тому числі розміщення майданчиків, їх операторів, обладнання та функціонування

Управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради

35.

Адресний реєстр

Департамент архітектури та містобудування Миколаївської міської ради

36.

Дані про надані адміністративні послуги

Департамент з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради

37.

Дані про видані будівельні паспорти

Департамент архітектури та містобудування Миколаївської міської ради

38.

Дані про медичне обладнання комунальних закладів охорони здоров’я

Управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради

39.

Дані про розміщення спецтехніки, що використовується для надання комунальних послуг, благоустрою, виконання будівельних та ремонтних робіт

Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради

40.

Дані про черги дітей у дошкільні навчальні заклади

Управління освіти Миколаївської міської ради

41.

Території обслуговування загальноосвітніх навчальних закладів

Управління освіти Миколаївської міської ради

42.

Дані містобудівного кадастру, у тому числі геопросторові дані

Департамент архітектури та містобудування Миколаївської міської ради

43.

Дані про видані дозволи на порушення об’єктів благоустрою

Департамент внутрішнього фінансового контролю, нагляду та протидії корупції Миколаївської міської ради

44.

Дані про облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов (квартирний облік)

Відділ обліку та розподілу житла Миколаївської міської ради

45.

Дані про споживання комунальних послуг (електрична енергія, теплова енергія, природний газ, тверде паливо, рідке паливо холодна та гаряча вода із зазначенням частки відновлюваних джерел енергії) комунальними підприємствами, установами та організаціями

Комунальні підприємства, установи, організації Миколаївської міської ради

46.

Надходження і використання благодійної допомоги

Виконавчі органи Миколаївської міської ради (головні розпорядники інформації)

Відділ бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради

47.

Планові та фактичні показники сплати за договорами оренди комунальної власності, розміщення тимчасових споруд, розміщення рекламних засобів

Управління комунального майна Миколаївської міської ради

Департамент фінансів Миколаївської міської ради

Департамент архітектури та містобудування Миколаївської міської ради

48.

Перелік об’єктів комунальної власності, що передані в оренду чи інше право користування (з даними про умови передачі об’єктів в оренду чи умови іншого користування) до закінчення строку, встановленого пунктом 6 розділу “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України “Про оренду державного та комунального майна”

Управління комунального майна Миколаївської міської ради

49.

Перелік об’єктів комунальної власності, які можуть бути передані в оренду (до дати, визначеної підпунктом 1 пункту 1 розділу “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України “Про оренду державного та комунального майна”)

Управління комунального майна Миколаївської міської ради

50.

Схеми планування території областей, схеми планування території районів, генеральні плани населених пунктів, плани зонування території, детальні плани території, містобудівна документація територіальних громад, їх проєкти (відповідно до повноважень)

Департамент архітектури та містобудування Миколаївської міської ради

51.

Дані про місцезнаходження міського електричного та пасажирського автомобільного транспорту в режимі реального часу, у тому числі короткострокові зміни в русі транспорту та час прибуття транспорту на зупинки в режимі реального часу

Управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради

ПК ”МІОЦ”

52.

Дані про розміщення громадських вбиралень комунальної власності

Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради

53.

Перелік перевізників, що надають транспортні послуги з перевезення пасажирів міським електричним та автомобільним транспортом, у тому числі маршрути перевезень

Управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради

54.

Розклад руху міського електричного та автомобільного транспорту

Управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради

55.

Перелік земельних ділянок комунальної власності, що пропонуються для передачі у власність громадян та юридичних осіб або для надання у користування

Департамент архітектури та містобудування Миколаївської міської ради

56.

Перелік орендарів, з якими укладено договори оренди землі комунальної власності

Департамент архітектури та містобудування Миколаївської міської ради

57.

Дані щодо ремонту автомобільних доріг місцевого значення

Департамент  житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради

Адміністрація Заводського району Миколаївської міської ради

Адміністрація Інгульського району Миколаївської міської ради

Адміністрація Корабельного району Миколаївської міської ради

Адміністрація Центрального району Миколаївської міської ради

58.

Реєстр містобудівних умов та обмежень

Департамент архітектури та містобудування Миколаївської міської ради

59.

Дані про тарифи на комунальні послуги, які затверджуються органом місцевого самоврядування

 

Департамент економічного розвитку Миколаївської міської ради

60.

Перелік цільових місцевих програм, змін до цільових місцевих програм та звітів про виконання цільових місцевих програм

Департамент економічного розвитку Миколаївської міської ради

61.

Перелік заяв щодо безоплатної приватизації земельних ділянок громадянами

Департамент архітектури та містобудування Миколаївської міської ради 

62.

Дані про розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності

Департамент архітектури та містобудування Миколаївської міської ради

63.

Дані про місцезнаходження комунальних контейнерів (за категоріями), контейнерних майданчиків, місць прийому небезпечних відходів, вторинної сировини

Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради

64.

Дані про місцезнаходження комунальних об’єктів управління відходами, їх площі та обсяги надходжень

Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради

65.

Дані про вилов, стерилізацію та ідентифікацію безпритульних тварин

Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради

66.

Дані про дитячі, спортивні та інші майданчики для дозвілля та відпочинку, що перебувають у комунальній власності

Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради

67.

Дані про накладені штрафи за порушення правил паркування транспортних засобів

Управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради (у разі наявності)

68.

Дані про місцезнаходження зон для вигулу домашніх тварин

Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради

69.

Дані щодо місцезнаходження камер відеоспостереження, що перебувають у комунальній власності

Відділ стандартизації та впровадження електронного врядування Миколаївської
міської ради

ПК ”МІОЦ”

70.

Дані про розташування захисних споруд цивільного захисту комунальної власності

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення
Миколаївської міської ради

71.

Дані про місцезнаходження зарядних станцій для електричного транспорту

Управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради

72.

Дані про експлуатаційні характеристики будівель комунальних підприємств, установ (закладів) та організацій, в яких впроваджено системи енергетичного менеджменту

Департамент енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради

73.

Інформація про кількість листів-повідомлень щодо проведення на території міста Миколаєва публічних заходів 

Департамент міського голови Миколаївської міської ради






ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження міського голови

від  14 жовтня 2024

№   351р

Форма звітності

Номер набору даних згідно з Переліком 

Назва набору даних

Частота оновлення набору даних

Опис набору даних

Формат, в якому створено набір даних

Посилання на місце розташування набору даних на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних 

Особа, відповідальна за складання та оновлення набору даних (ПІП/б, контактний телефон)

Інформація про оновлення протягом звітного періоду

Примітка*

Назва виконавчого органу Миколаївської міської ради - розпорядника інформації

         


ОНОВЛЕНО 16.10.2024


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: