Мапа порталу

 

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

від 10 квітня 2024                              Миколаїв                                           № 570

 

Про внесення змін до рішення виконкому міської ради
від 10.04.2023 № 205 «Про відведення секторів для
почесних поховань загиблих (померлих) військовослужбовців
(сектор військових поховань) на території кладовищ
Миколаївської міської територіальної громади» та до
рішення виконкому міської ради від    26.04.2023 № 239
«Про затвердження порядку встановлення однотипних
надгробків на могилах загиблих (померлих) Захисників
та Захисниць України, що поховані на території кладовищ
Миколаївської міської територіальної громади»

 

 

З метою гідного вшанування пам’яті загиблих (померлих) військовослужбовців, які віддали життя за незалежність України, відповідно до п. 2.9 Порядку утримання кладовищ та інших місць поховань, затвердженого наказом Держжитлокомунгоспу України від 19.11.2003 № 193 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 08.09.2004 за № 1113/9712, постанови Кабінету Міністрів України від 17.12.2003 № 1963 «Про затвердження Порядку поховання на території України громадянина, померлого на території іноземної держави, та опису зразка надгробка, що безоплатно споруджується на могилі померлої (загиблої) особи, яка має особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною», постанови Кабінету Міністрів України від 28 10 2004 № 1445 «Про затвердження Порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій і інвалідів війни» (зі змінами), постанови Кабінету Міністрів України від 30.09.2022 № 1109 «Про затвердження порядку організації почесних поховань на військовому кладовищі та увічнення пам'яті у музейному комплексі Національного військового меморіального кладовища», постанови Кабінету Міністрів України від 19.08.2022 № 935 «Опис зразків намогильних споруд та меморіальних табличок, що встановлюються на території національного військового меморіального кладовища», постанови Кабінету Міністрів України від 20.10.2021 № 1081 «Порядок виготовлення Державного Прапора України», беручи до уваги вимоги Закону України «Про благоустрій населених пунктів» (зі змінами), керуючись ст.ст. 8, 23 Закону України «Про поховання і похоронну справу», ст.ст. 32, 40, 52, п. 6 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Внести зміни до рішення виконкому міської ради від 10.04.2023 № 205 «Про відведення секторів для почесних поховань загиблих (померлих) військовослужбовців (сектор військових поховань) на території кладовищ Миколаївської міської територіальної громади».

1.1. Пункт 1 рішення викласти в такій редакції:

«1. Відвести сектори для почесних поховань загиблих (померлих) військовослужбовців (сектори військових поховань) на кладовищах Миколаївської міської територіальної громади, а саме на кладовищі, розташованому в межах Баловненської сільської ради Новоодеського району Миколаївської області, на кладовищі в Корабельному районі м. Миколаєва по вул. Гагаріна та на кладовищі в Корабельному районі м. Миколаєва по дорозі в с. Галицинове.».

1.2. Пункт 2 рішення викласти в такій редакції:

«2. Визначити для почесних поховань загиблих (померлих) військовослужбовців на території кладовища, розташованого в межах Баловненської сільської ради Новоодеського району Миколаївської області, сектори 1-В, 2-В та 20-В, на території кладовища в Корабельному районі м. Миколаєва по вул. Гагаріна сектор 1В, на кладовищі в Корабельному районі м. Миколаєва по дорозі в с. Галицинове сектор 1-В.».

 

2. Внести зміни до рішення виконкому міської ради від 26.04.2023 № 239 «Про затвердження порядку встановлення однотипних надгробків на могилах загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, що поховані на території кладовищ Миколаївської міської територіальної громади».

2.1. У назві та по тексту порядку встановлення однотипних надгробків на могилах загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, що поховані на території кладовищ Миколаївської міської територіальної громади слова «однотипні надгробки» замінити словами «однотипна намогильна споруда» у відповідних відмінках.

2.2. Пункт 4 порядку встановлення однотипних надгробків на могилах загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, що поховані на території кладовищ Миколаївської міської територіальної громади викласти в такій редакції:

«4. КП ММР «Миколаївська ритуальна служба» забезпечує проведення закупівлі, в рамках якої визначається суб’єкт, на якого покладається обов’язок виготовлення та встановлення однотипної намогильної споруди.».

 

 

2.3. Виключити з порядку встановлення однотипних надгробків на могилах загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, що поховані на території кладовищ Миколаївської міської територіальної громади, пп. 4.1, 4.2, 4.3.

 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Андрієнка Ю.Г.

 

 

 

Перший заступник

міського голови                                                                                    В. ЛУКОВ

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: