Мапа порталу

 

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

 

РІШЕННЯ

 

Миколаїв 

від 28 листопада 2023                                                                           № 26/70

 

 

Про затвердження комплексної програми підтримки
Захисників і Захисниць України, членів їх сімей та членів
сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України
м. Миколаєва на 2024–2026 роки

 

 

З метоюпідтримки Захисників і Захисниць України, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України , керуючись п. 22 ч. 1 ст. 26, ч.1 ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити комплексну програму підтримки Захисників і Захисниць України, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України м. Миколаєва на 2024–2026 роки (далі – Програма, додається).

2. Визначити управління у справах ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб Миколаївської міської ради відповідальним виконавцем Програми.

3. Керівникам виконавчих органів Миколаївської міської ради забезпечити виконання Програми в межах обсягу видатків, передбачених у бюджеті Миколаївської міської територіальної  громади.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійні комісії міської ради: з питань прав людини, дітей, сім’ї, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики (Кісельову), з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку, підприємництва, наповнення бюджету та використання бюджетних коштів (Панченка), з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, культури, туризму, молоді та спорту (Норд), першого заступника міського голови Лукова В.Д.

 

 

Міський голова                                                                                         О. СЄНКЕВИЧ


ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

від 28 листопада 2023

№ 26/70

 

 

КОМПЛЕКСНА ПРОГРАМА

підтримки Захисників і Захисниць України, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України м. Миколаєва

на 2024–2026 роки

 

Загальні положення

 

Починаючи з 2014 року перед Україною постали нові соціальні виклики, які є результатом збройної агресії Російської Федерації. Серед таких викликів - необхідність налагодження ефективної системи соціального захисту Захисників та Захисниць України, членів їх сімей, та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

Враховуючи повномасштабне вторгнення з 24.02.2022 на всю територію України, кількість Захисників та Захисниць, які з 2014 року продовжують обороняти Україну,  значно збільшилась, а отже система підтримки Захисників України та членів їх сімей потребує змін та нових підходів.

У місті Миколаєві з 2014 року послідовно реалізовувалася соціальна політика, спрямована на формування ефективної системи надання соціальних послуг містянам, тому для подальшої оптимізації та реалізації регіональної ветеранської політики була розроблена комплексна програма підтримки Захисників і Захисниць України, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України м. Миколаєва на 2024–2026 роки (далі – Програма).

З огляду на зазначене, актуальність прийняття Програми зумовлена необхідністю забезпечення комплексної підтримки та охоплення соціальним супроводом зазначеної категорії громадян, здійснення заходів щодо відновлення їхнього психо-емоційного стану, соціальної адаптації та повернення до активного громадського життя у цивільному середовищі, надання медичної та інформаційно-правової допомоги.

 

Нормативно-правовою базою Програми є:

-  Бюджетний кодекс України;

-  Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

-  Закон України «Про правовий режим воєнного стану»;

-  Закон України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей»;

-  Закон України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні»;

-  Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні»;

-  постанови Кабінету Міністрів України від 20.08.2014 № 413 «Про затвердження Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України», від 23.09.2015 № 740 «Про затвердження Порядку надання статусу члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України», від 08.09.2015 № 685 «Про затвердження Порядку надання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни особам, які отримали інвалідність внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх проведення, під час безпосередньої участі у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України», від 23.09.2015 №739 «Питання надання статусу учасника війни деяким особам», від 19.06.2023 № 652 «Про реалізацію експериментального проекту щодо запровадження інституту помічника ветерана в системі переходу від військової служби до цивільного життя».

 

Розділ І. Визначення проблем, на розв’язання яких спрямована Програма

 

Відповідно до підпункту 1 пункту «а» частини першої статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать, зокрема, власні (самоврядні) повноваження щодо встановлення за  рахунок власних  коштів і благодійних надходжень додаткових до встановлених законодавством гарантій щодо  соціального захисту  населення.

Територіальна політика з захисту прав ветеранів через широкомасштабне військове вторгнення Російської Федерації до України, повинна знайти відповіді на такі виклики:

- стрімке зростання кількості ветеранів та сімей загиблих Захисників та Захисниць України, які потребують соціальної підтримки та виплат;

- дефіцит фінансових ресурсів для забезпечення всіх виявлених потреб ветеранів, їх сімей та членів сімей загиблих Захисників та Захисниць України;

- неможливість спрогнозувати кількість ветеранів, які матимуть право на підтримку після завершення війни;

- прогресування масштабу необхідної соціальної підтримки та адресних потреб у сфері захисту прав ветеранів, зокрема у невідкладній психологічній та медичній допомозі, реабілітації серед військовослужбовців з числа ветеранів, членів сімей загиблих Захисників та Захисниць України, у зв'язку з інвалідністю та необхідністю тривалого лікування підірваного здоров'я. Найбільшу загрозу несуть посттравматичні стресові розлади як наслідок участі у бойових діях;

- відсутність дієвих інструментів для переходу від військового до цивільного життя.

 

Розділ ІІ. Визначення мети Програми

 

Мета даної Програми - сприяння реінтеграції Захисників та Захисниць України, членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, шляхом підвищення ефективності функціонування системи соціальної допомоги, включення додаткових заходів соціальної підтримки, вирішення проблем матеріально-технічного, медичного спрямування, надання послуг професійної адаптації, а також шляхом посилення співпраці з інститутами громадянського суспільства.

 

Розділ ІІІ. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблем,

обсягів та джерел фінансування; строки та етапи виконання Програми

 

Підтримка ветеранів війни є важливим елементом єдиної, цілісної системи надання  соціальної допомоги громадянам у місті Миколаєві. Новим напрямом підтримки ветеранської спільноти у місті є сприяння соціальній реінтеграції в частині адаптації та повернення її до мирного життя.

Захисникам і Захисницям України, травмованим і фізично, і психологічно, при поверненні з війни необхідно створити умови для відновлення соціальних функцій, їх здатності до орієнтації, спілкування, контролю своєї поведінки, а також повернення до активного життя, трудової і професійної діяльності, залучення їх до суспільного процесу.

Отже, вищезазначене підтверджує необхідність розроблення ефективної Програми ресоціалізації Захисників і Захисниць України, допомоги  в переході від  військової служби до мирного життя, важливість налагодження взаємодії органів місцевого самоврядування, та державних структур із  вищезазначеною категорією містян для створення сприятливих умов  адаптації до цивільного життя,  забезпечення комфортного процесу їх реінтеграції.

Програма розрахована на 2024-2026 роки.

Фінансування завдань і заходів Програми планується здійснювати за рахунок коштів бюджету Миколаївської міської територіальної громади. Фінансування заходів Програми здійснюється у межах видатків, передбачених у бюджеті Миколаївської міської територіальної громади, які визначені виконавцями заходів Програми.  Обсяги фінансування можуть корегуватися в межах бюджетного періоду без внесення змін до даної Програми. Обсяг бюджетних коштів визначається щороку, виходячи із фінансової можливості бюджету.

При цьому дозволяється залучення коштів з інших джерел, не заборонених законодавством.

Прогнозований обсяг коштів, що планується залучити до фінансування, передбачається у сумі  77 928,6  тис. грн.

Розмір фінансового забезпечення Програми може змінюватися залежно від можливостей бюджету Миколаївської міської територіальної громади.

 

Розділ ІV. Перелік завдань і заходів Програми та результативні показники

 

Основними завданнями Програми є надання соціальних та медичних послуг, забезпечення додаткових гарантій соціальної підтримки для Захисників і Захисниць України, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

Для досягнення мети та завдань Програми передбачено відповідні заходи, визначені у додатку 2 до Програми.

 

Розділ V. Координація та контроль за виконанням Програми

 

Безпосередню координацію та контроль за виконанням завдань і заходів Програми здійснює управління у справах ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб Миколаївської міської ради.

Програма оприлюднюється в установленому законом порядку на  інформаційному  порталі Миколаївської міської ради в розділі управління у справах ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб Миколаївської міської ради (посилання:https://mkrada.gov.ua/content/viddil-po-roboti-z-veteranami-viyni-ta-vnutrishno-peremishchenimi-osobami.html).

Щороку до 15 січня управління у справах ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб Миколаївської міської ради отримує інформацію від співвиконавців та аналізує стан її реалізації.

Управління у справах ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб Миколаївської міської ради щороку до 10 лютого, наступного за звітним, надає узагальнену інформацію постійній комісії міської ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, культури, туризму, молоді та спорту, з питань прав людини, дітей, сім’ї, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики, з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку, підприємництва, наповнення бюджету та використання бюджетних коштів про виконання заходів Програми.

 

 

Розділ VІ. Додатки до Програми

1. Паспорт комплексної програми підтримки Захисників і Захисниць України, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України м. Миколаєва на 2024–2026 роки.

2. Перелік завдань і заходів комплексної програми підтримки Захисників і Захисниць України, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України м. Миколаєва на 2024–2026 роки.

3. Результативні показники виконання комплексної програми підтримки Захисників і Захисниць України, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України м. Миколаєва на 2024–2026 роки.

 

_______________________________________________


 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

від 28 листопада 2023

№ 26/70

Додаток 1

до Програми

 

Паспорт комплексної програми

підтримки Захисників і Захисниць України, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України м. Миколаєва

на 2024–2026 роки

 

1. Програму затверджено рішенням Миколаївської міської ради від ____________ №_____.

2. Ініціатор розроблення Програми: управління у справах ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб Миколаївської міської ради.

3. Розробник Програми: управління у справах ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб Миколаївської міської ради.

4. Відповідальний виконавець: управління у справах ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб Миколаївської міської ради.

5. Співвиконавці:

5.1. Виконавчий комітет Миколаївської міської ради.

5.2. Управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради.

5.3. Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради.

5.4. Управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради.

5.5. Департамент економічного розвитку Миколаївської міської ради.

5.6. Миколаївський міський центр підтримки ветеранів війни.

6. Термін виконання: 2024-2026 роки.

 

Джерела фінансування

Обсяг

фінансування (тис. грн)

у тому числі за роками (тис. грн)

2024 рік

2025 рік

2026 рік

Разом по Програмі,

у тому числі

77 928,6

25 120,1

25 621,2

27 187,3

Бюджет Миколаївської міської територіальної громади

77 928,6

 

25 120,1

 

25 621,2

 

27 187,3

Інші джерела

фінансування

-

 

-

-

-

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

від 28 листопада 2023

№ 26/70

Додаток 2

до Програми

ПЕРЕЛІК

завдань та заходів комплексної програми підтримки Захисників і Захисниць України, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України м. Миколаєва на 2024–2026 роки

 

 

з/п

Зміст заходу

 

Строк виконання заходу

 

Виконавці

Джерела фінансування

Орієнтовні обсяги фінансування

(тис. грн )

Очікуваний результат

Всього

У тому числі за роками

2024

2025

2026

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

  Розділ 1. Надання різних видів допомог Захисникам і Захисницям України, членам їх сімей та членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України

1.

Відшкодування вартості зубопротезування  з дорого- вартісних матеріалів учасникам АТО/ООС, Захисникам та  Захисницям України, членам сімей загиблих (померлих) в АТО/ООС та Революції Гідності, Захисників та  Захисниць України з супроводжуючим лікуванням

2024-2026

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради, управління у справах ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб Миколаївської міської ради; управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради.

 

Бюджет Миколаївської міської територіальної громади

4 898,0

1 519, 5

1 632,1

1 746, 4

Вирішення матеріаль-

них проблем

2.

Здійснення організації відпочинку  для  Захисників та  Захисниць України,  членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та  Захисниць України  на базах відпочинку

2024-2026

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради, управління у справах ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб Миколаївської міської ради; управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради.

Бюджет Миколаївської міської територіальної громади

12 637,9

3 946,8

4 223,1

4 468,0

Вирішення соціальних проблем

3.

Встановлення однотипних надгробків на могилах загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, що поховані на території кладовищ Миколаївської міської територіальної громади

2024-2026

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради, управління у справах ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб Миколаївської міської ради; департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради.

Бюджет Миколаївської міської територіальної громади

38 184,6

11 925,0

12 759,8

13 499,8

Вирішення соціальних та матеріальних проблем

4.

Надання на конкурсній основі одноразової матеріальної допомоги для відкриття або розвитку власної справи Захисникам та  Захисницям України, членам сімей загиблих (померлих) Захисників та  Захисниць України

2024-2026

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради, управління у справах ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб Миколаївської міської ради; Миколаївський міський центр підтримки  ветеранів війни

Бюджет Миколаївської міської територіальної громади

2 561,6

800,0

856,0

905,6

Профпере-орієнтація,

підвищення рівня матеріального забезпечення  

5.

Підвищення кваліфікації психологів, які працюють з військовослужбовцями, для попередження домашнього насилля та суїцидів серед Захисників та Захисниць України

2024-2026

Управління у справах ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб Миколаївської міської ради; Миколаївський міський центр підтримки ветеранів війни

Бюджет Миколаївської міської територіальної громади

у межах кошторисних призначень

 

 

 

Підвищення рівня надання  психологіч-

них послуг

6.

Протезування та реабілітація Захисників та Захисниць України 

 

2024-2026

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради, управління у справах ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб Миколаївської міської ради

Інші джерела фінансування

 

 

 

 

Забезпечення  високоякісного протезування  та реабілітації

7

Підвищення кваліфікації, підготовка, навчання, стажування  фахівцівз фізичної, психологічної реабілітації Захисників та Захисниць України, у тому числі за кордоном

 

2024-2026

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради, управління у справах ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб Миколаївської міської ради

Інші джерела фінансування

 

 

 

 

Вдосконалення

та підвищення рівня фахівців з фізичної, психологічної реабілітації

8.

Безкоштовне  дистанційне навчання для Захисників та  Захисниць  України за різними  напрямами, які пов'язані зі сферою IT-технологій  

2024-2026

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради, управління у справах ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб Миколаївської міської ради

 

Інші джерела фінансування

 

 

 

 

Підвищення рівня фахівців, за різними напрямами, які пов'язані зі сферою

IT-технологій

9.

Забезпечення для Захисників та Захисниць України, членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України участі  у  безкоштовних екскурсіях, відвідуваннях пам’яток історії та культури, визначних місць та подій тощо.

2024-2026

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради, управління у справах ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб Миколаївської міської ради; управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради; департамент економічного розвитку Миколаївської міської ради

Бюджет Миколаївської міської територіальної громади

 

у межах кошторисних призначень

 

 

 

Формування української,  громадянської ідентичності

Інші джерела фінансування

 

 

 

 

 

Формування української,  громадянської ідентичності

10.

Взаємодія з громадськими організаціями для здійснення заходів  з  підтримки родин зниклих безвісти  Захисників та  Захисниць України:

-        юридична допомога;

-        інформаційна (надання консультацій, роз’яснень);

-        психологічна допомога

2024-2026

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради, управління у справах ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб Миколаївської міської ради; Миколаївський міський центр підтримки ветеранів війни

Бюджет Миколаївської міської територіальної громади

у межах кошторисних призначень

 

 

 

Залучення інститутів громадянсько-го суспільства для вирішення проблемних питань

11.

Здійснення заходів для підтримки родин полонених/звільнених з полону Захисників та  Захисниць України

2024-2026

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради, управління у справах ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб Миколаївської міської ради; Миколаївський міський центр підтримки ветеранів війни

Бюджет Миколаївської міської територіальної громади

у межах кошторисних призначень

 

 

 

Залучення інститутів громадянсько-го суспільства для вирішення проблемних питань  

12.

Обмін досвідом, підвищення кваліфікації фахівців по роботі із Захисниками та  Захисницями України

2024-2026

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради, управління у справах ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб Миколаївської міської ради

 

Бюджет Миколаївської міської територіальної громади

 

у межах кошторисних призначень

 

 

 

Впровадження найкращих практик, підвищення кваліфікації фахівців по роботі  з ветеранами війни

 

Інші джерела фінансування

 

 

 

 

Впровадження найкращих практик, підвищення кваліфікації фахівців по роботі  з ветеранами війни

 

Розділ 2. Забезпечення  діяльності Миколаївського міського центру підтримки ветеранів війни

1.

Утримання Миколаївського міського центру підтримки ветеранів війни

2024-2026

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради, управління у справах ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб Миколаївської міської ради; Миколаївський міський центр підтримки ветеранів війни

Бюджет Миколаївської міської територіальної громади

18 646,5

5 928,8

6 150, 2

6 567, 5

 Надання юридичної,

психолочної, соціальної, підтримки ветеранам війни

2.

Передбачення коштів Миколаївському міському центру підтримки ветеранів війни для придбання автотранспорту, для можливості транспортування маломобільних ветеранів війни

2024-2026

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради, управління у справах ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб Миколаївської міської ради; Миколаївський міський центр підтримки ветеранів війни

Бюджет Миколаївської міської територіальної громади

1 000,0

1000,00

-

-

Створення належних умов для маломобіль-них ветеранів війни

 

*Примітка: остаточний обсяг визначається рішенням міської ради під час затвердження та виконання бюджету Миколаївської міської територіальної громади на відповідний бюджетний рік, без внесення змін до обсягів видатків, передбачених  даним додатком.

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

від 28 листопада 2023

№ 26/70

Додаток 3

до Програми

 

РЕЗУЛЬТАТИВНІ ПОКАЗНИКИ

виконання  комплексної  програми

підтримки Захисників і Захисниць України, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України м. Миколаєва

 на 2024–2026 роки

 

Результативні показники

2024 рік

2025 рік

2026 рік

Розділ 1.

 Надання різних видів допомог Захисникам і Захисницям України, членам їх сімей та членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України

Відшкодування вартості зубопротезування  з дороговартісних матеріалів учасникам АТО/ООС, Захисникам та  Захисницям України, членам сімей загиблих (померлих) в АТО/ООС та Революції Гідності, Захисників та  Захисниць України з супроводжуючим лікуванням

Показники затрат:

 

 

 

Обсяг видатків, тис. грн

1 519, 5

1 632, 1

1 746, 4

Показники продукту:

 

 

 

 

Кількість  отримувачів виплат  (осіб)

65

65

65

Показники ефективності:

 

 

 

Середня вартість однієї послуги зубопротезування   з дороговартісних матеріалів, тис. грн

23,377

25,110

26,868

Показники якості:

 

 

 

Частка одержувачів, які отримали відшкодування вартості зубопротезування  з дороговартісних матеріалів,до запланованих Програмою, % на рік

100%

100%

100%

Здійснення організації відпочинку  для Захисників та  Захисниць України, членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та  Захисниць України на базах відпочинку

Показники затрат:

 

 

 

Обсяг видатків, тис. грн

3 946,8

4 223,1

4 468,0

Показники продукту:

 

 

 

Кількість  отримувачів виплат  (осіб)

650

650

650

Показники ефективності:

 

 

 

Середня вартість  відпочинку на  одного отримувача виплат, тис. грн

6,072

 

6,497

6,874

Показники якості:

 

 

 

Частка одержувачів, які здійснили відпочинок,  до запланованих Програмою, %

100%

100%

100%

Встановлення однотипних надгробків на могилах загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, що поховані на території кладовищ Миколаївської міської територіальної громади

Показники затрат:

 

 

 

Обсяг видатків, тис. грн

11 925,0

12 759,8

13 499,8

Показники продукту:

 

 

 

Кількість намогильних споруд ( одиниць)

150

150

150

Показники ефективності:

 

 

 

Середня вартість одного об’єкта, тис. грн

79,500

85,065

90,000

Показники якості:

 

 

 

Рівень встановлених об’єктів до запланованих Програмою, %

100%

100%

100%

Надання на конкурсній основі одноразової матеріальної допомоги для відкриття або розвитку власної справи Захисникам та  Захисницям України, членам сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України

Показники затрат:

 

 

 

Обсяг видатків, тис. грн

800,0

856,0

905,6

Показники продукту:

 

 

 

Кількість одержувачів одноразової матеріальної допомоги (осіб)

 

10

 

10

 

10

Показники ефективності:

 

 

 

Середній розмір  однієї  одноразової матеріальної допомоги, тис. грн

80,000

85,600

90,560

Показники якості:

 

 

 

Відсоток виплаченої одноразової матеріальної допомоги  до запланованої Програмою, %

100%

100%

100%

Питома вага кількості осіб, які отримали допомогу, до запланованої Програмою, %

100%

100%

100%

Розділ 2.

Забезпечення  діяльності Миколаївського міського центру

підтримки ветеранів війни

Утримання Миколаївського міського центру підтримки ветеранів війни

Показники  затрат:

 

 

 

Обсяг видатків, тис. грн

5 928,8

 6 150, 2

6 567, 5

Показники продукту:

 

 

 

Кількість  осіб, яким надано послуги Миколаївським міським центром підтримки ветеранів війни ( осіб)

 

Кількість послуг, які надані Миколаївським міським центром підтримки ветеранів війни

1910

 

 

 

20030

2500

 

 

 

23035

 

 

2550

 

 

 

23500

 

 

Показники ефективності:

 

 

 

Середня вартість  однієї послуги, яка надана Миколаївським міським центром підтримки ветеранів війни, тис. грн

 

 

Середні витрати на  одного одержувача послуги, тис. грн

0,296

 

 

 

 

3,104

0,267

 

 

 

 

2,460

0,279

 

 

 

 

2,575

Показники якості:

 

 

 

Динаміка кількості осіб, яким протягом року надано послуги,  у порівнянні до попереднього року

 

Динаміка кількості послуг, які надані протягом року,  у порівнянні до попереднього року

 

0

 

 

 

 

0%

31%

 

 

 

 

15%

2%

 

 

 

 

2%

Передбачення коштів  Миколаївському міському центру підтримки ветеранів війни для придбання автотранспорту, для можливості  транспортування маломобільних ветеранів війни

Показники затрат:

 

 

 

Обсяг видатків на придбання автотранспорту, тис. грн

1 000,0

0

0

Показник продукту:

 

 

 

Кількість автотранспортних засобів, що планується  придбати Миколаївському міському центру підтримки ветеранів війни (одиниць)

1

 

0

0

Показники ефективності:

 

 

 

Середні  видатки на придбання  одного автотранспортного  засобу, тис. грн

1 000,0

0

0

Показники якості:

 

 

 

Відсоток забезпечення автотранспортом, відповідно до  Програми, %

100%

0

0


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: