Мапа порталу

 

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

від 07 грудня 2023                               Миколаїв                                           № 1517

 

Про внесення змін та доповнень до рішення
виконавчого комітету Миколаївської міської ради
від 27.12.2019 № 1370 «Про затвердження Регламенту
виконавчого комітету Миколаївської міської ради»
(зі змінами та доповненнями)

 

 

У зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, враховуючи Указ Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» (зі змінами), затверджений Законом України від 24.02.2022 № 2102-IX, з метою удосконалення роботи виконавчого комітету Миколаївської міської ради, забезпечення прозорості та відкритості, керуючись ст. 40, ч. 6 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Внести зміни до Регламенту виконавчого комітету Миколаївської міської ради, затвердженого рішенням виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 27.12.2019 № 1370 «Про затвердження Регламенту виконавчого комітету Миколаївської міської ради» (зі змінами та доповненнями).

1.1. Абзац третій пункту 1.3 розділу 1 «Загальні положення» викласти в новій редакції:

«Початок чергових засідань виконавчого комітету о 10:00.»

 

1.2. Доповнити розділом 9 «Особливості організації та здійснення роботи виконавчого комітету в разі введення воєнного або надзвичайного стану» в такій редакції:

 

«9. Особливості організації та здійснення роботи виконавчого комітету в разі введення воєнного або надзвичайного стану

 

9.1. Під час дії воєнного або надзвичайного стану в Україні або в окремих її місцевостях, які включають територію м. Миколаєва, скликання чергового засідання виконавчого комітету, підготовка і розгляд питань на засіданнях виконавчого комітету, прийняття рішень виконавчого комітету та інші питання порядку роботи виконавчого комітету здійснюються відповідно до вимог Регламенту з особливостями, встановленими цим розділом.

9.2. Засідання виконавчого комітету під час дії воєнного або надзвичайного стану в Україні або в окремих її місцевостях, які включають території м. Миколаєва, можуть проводитись в режимі відеоконференції (дистанційне засідання).

9.3. Рішення про дистанційне засідання доводиться до відома кожного члена виконавчого комітету не пізніш як за 24 години до його початку шляхом направлення на його електронну пошту або іншим електронним зв’язком повідомлення про дистанційне засідання, проєкту порядку денного та проєктів актів з іншими матеріалами.

9.4. Порядок проведення дистанційних засідань виконавчого комітету повинен забезпечувати:

1) можливість реалізації прав членів виконавчого комітету;

2) ідентифікацію особи, яка бере участь у засіданні виконавчого комітету;

3) встановлення та фіксацію результатів голосування щодо кожного питання.

Гласність дистанційного засідання виконавчого комітету забезпечується відкритим доступом до трансляції дистанційного засідання.

Запис дистанційного засідання є невід’ємною частиною протоколу засідання.

Проєкт рішення виконавчого комітету, пояснювальна записка та інші матеріали оформлюються в електронній формі. За зміст проєкту рішення виконавчого комітету відповідальність несе розробник проєкту рішення.

9.5. Обов’язки щодо здійснення організаційних заходів, пов’язаних з проведенням дистанційних засідань, покладаються на департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради, КП «Міський інформаційно-обчислювальний центр» згідно з наданими повноваженнями.

9.6. Ризики технічної неможливості участі в дистанційному засіданні виконавчого комітету з причин, що не залежать від програмного забезпечення та здійснення організаційних заходів, пов’язаних із функціонуванням програмного комплексу, несе член виконавчого комітету.

9.7. Перед відкриттям та під час проведення дистанційного засідання комунальним підприємством «Міський інформаційно-обчислювальний центр» фіксується кількість членів виконавчого комітету, які приєднались до участі та припинили участь у засіданні. Зазначена інформація невідкладно надається головуючому на засіданні, про що головуючий повідомляє інших учасників дистанційного засідання.

9.8. Дистанційне засідання виконавчого комітету вважається повноважним, якщо участь у такому засіданні бере більше половини членів виконавчого комітету від загального складу, що підтверджується інформацією про фіксацію кількості учасників, які приєднались до участі та припинили участь у засіданні.

Під час дистанційного засідання голосування здійснюється особисто кожним членом виконавчого комітету шляхом вибору відповідного поля («за», «проти», «утримався») в спеціальній формі голосування, що створюється стосовно кожного окремого питання.

9.9. Після завершення голосування всіма членами виконавчого комітету, які беруть участь у засіданні в режимі відеоконференції, головуючий оголошує про прийняте/неприйняте рішення за результатами голосування.

Результати поіменного голосування дистанційного засідання додатково фіксуються комунальним підприємством «Міський інформаційно-обчислювальний центр» за допомогою технічних засобів та програмного забезпечення.

Ведення протоколу дистанційного засідання виконавчого комітету здійснюється сектором з протокольної роботи та архівної справи загального відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради.

Протокол дистанційного засідання підписується головуючим на засіданні та особою, що здійснює ведення протоколу.

9.10. Оприлюднення протоколу та відеозапису дистанційного засідання здійснюється на офіційному вебсайті Миколаївської міської ради.»

 

2.Департаменту міського голови Миколаївської міської ради (Сільман) опублікувати це рішення в засобах масової інформації.

 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради Волкова А.С.

 

 

 

Міський голова                                                                                    О. СЄНКЕВИЧ

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: