Мапа порталу

 

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

Миколаїв

від 24 травня 2023                                                                                     № 351

 

Про внесення змін і доповнень до рішення
виконкому міської ради від 24.03.2023 № 178
«Про розмежування відповідальності за
утримання об’єктів благоустрою (їх елементів)
у місті Миколаєві між комунальними
підприємствами та виконавчими органами
Миколаївської міської ради»

 

 

З метою забезпечення чіткого розмежування відповідальності за утримання об’єктів благоустрою у місті Миколаєві між комунальними підприємствами та виконавчими органами Миколаївської міської ради, відповідно до Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006 № 105, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 27.07.2006 за № 880/12754, Технічних правил ремонту і утримання вулиць та доріг населених пунктів, затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 14.02.2012 № 54, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 05.03.2012 за № 365/20678, Порядку проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою населених пунктів, затвердженого наказом Держжитлокомунгоспу від 23.09.2003 №154, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 12.02.2004 за №189/8788, рішення виконкому Миколаївської міської ради від 26.08.2020 № 698 «Про закріплення об’єктів благоустрою міста за виконавчими органами та комунальними підприємствами Миколаївської міської ради» із змінами та доповненнями, керуючись Законом України «Про благоустрій населених пунктів», Законом України «Про відходи»,  пп. 7 п. «а» ч. 1 ст. 30, п. 6 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Внести зміни та доповнення до рішення виконкому міської ради від 24.03.2023 № 178 «Про розмежування відповідальності за утримання об’єктів благоустрою (їх елементів) у місті Миколаєві між комунальними підприємствами та виконавчими органами Миколаївської міської ради»:

1.1. Пункти 4, 24 розділу І Переліку заходів з утримання об’єктів благоустрою міста Миколаєва (у т.ч. поточний та капітальний ремонт) та відповідальних за їх виконання (здійснення/замовлення) викласти у новій редакції (додаються).

1.2. Розділ І Переліку заходів з утримання об’єктів благоустрою міста Миколаєва (у т.ч. поточний та капітальний ремонт) та відповідальних за їх виконання (здійснення/замовлення) доповнити пунктами 25, 26 (додаються).

1.3. Пункт 9 розділу ІІ Переліку заходів з утримання об’єктів благоустрою міста Миколаєва (у т.ч. поточний та капітальний ремонт) та відповідальних за їх виконання (здійснення/замовлення) викласти у новій редакції (додається).

1.4. Розділ ІІ Переліку заходів з утримання об’єктів благоустрою міста Миколаєва (у т.ч. поточний та капітальний ремонт) та відповідальних за їх виконання (здійснення/замовлення) доповнити пунктами 13, 14 (додаються).

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Лукова В.Д., заступника міського голови  Андрієнка Ю.Г.

 

 

 

Перший заступник

міського голови                                                                                         В.ЛУКОВ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконкому

міської ради

від 24 травня 2023

№ 351

 

Перелік заходів з утримання об’єктів благоустрою міста Миколаєва (у т.ч. поточний та капітальний ремонт) та відповідальних за їх виконання (здійснення / замовлення)

 

№ з/п

Найменування заходу* з утримання

Відповідальний** за реалізацію (можливість реалізації) заходу

Примітка

І. Загальні заходи з утримання

4.

Ліквідація несанкціонова-них звалищ відходів (у т.ч. вивіз опалого листя, гілок дерев)

Адміністрації районів ММР

 

Під несанкціонованими звалищами відходів слід розуміти:

- побутові відходи, що розміщені поза місць збору побутових відходів (контейнерних майданчиків або контейнерів у випадку встановлення їх не на території контейнерного майданчика);

- опале листя, гілки дерев, а також скошена трава, які розміщені у місцях збору побутових відходів;

- залізобетонні конструкції (у т.ч. бетонні конструкції, камені, булижники тощо), що знаходяться на території об’єктів благоустрою міста Миколаєва (зелені зони, тротуари, внутрішньоквартальні проїзди тощо)

24

Утримання зупиночних комплексів (місць посадок пасажирів)

КП ММР «Миколаївські парки»

 

Під утриманням зупиночних комплексів (місць посадки пасажирів) слід розуміти:

- підмітання;

- очищення урн із сміттям (у т.ч. для роздільного збору сміття);

- миття всіх типів зупиночних комплексів (за необхідності), крім зупиночних комплексів із скляною основою;

- миття зупиночних комплексів із скляною основою;

- видалення з зупиночного комплексу надписів будь-якого характеру, об’яв, афіш, оголошень тощо;

- очищення від снігу (у зимовий період);

- посипка протиожеледними матеріалами (у зимовий період).

25

Ліквідація наслідків епізодів надзвичайних ситуацій воєнного характеру у м. Миколаєві

КП «ЕЛУ автодоріг»

 

КП ММР «Миколаївські парки»

 

КП «ДЄЗ «Пілот»

 

КП ГДМБ

 

КП «Миколаївкомунтранс»

 

ОКП «Миколаївоблтеплоенерго»

 

МКП «Миколаївсводоканал»

 

ЖКП ММР «Бриз»

 

 

Даний захід має актуальність під час дії режиму воєнного стану на території України, а також у випадку наявності необхідності у ліквідації таких наслідків (безпосередньо після обстрілу).

У рамках виконання цього заходу відбувається:

- прибирання уламків, скла, тощо у місцях (у т.ч. на прилеглій території таких об’єктів), пошкоджених внаслідок епізодів надзвичайної ситуації воєнного характеру; вивезення сміття, що утворилося внаслідок прибирання уламків, скла тощо у місцях, пошкоджених внаслідок епізодів надзвичайної ситуації воєнного характеру (КП «ЕЛУ автодоріг», КП ММР «Миколаївські парки»);

- організація видачі плівки власникам (користувачам) пошкоджених об’єктів; організація видачі OSB-плит власникам (користувачам) пошкоджених об’єктів; здійснення підготовки OSB-плит для можливості їх подальшої передачі бригадам (у т.ч. підрядним організаціям) для подальшого встановлення у віконні та дверні прорізи; забезпечення закриття пошкоджених віконних прорізів OSB-плитами (КП «ДЄЗ «Пілот»);

- надання бригадам, які забезпечують закриття віконних прорізів OSB-плитами, а також для зняття небезпечних елементів (з дерев, будівель тощо), автовишок для роботи на висоті (КП ГДМБ);

- надання техніки для вивезення сміття, утвореного внаслідок ворожих обстрілів – за необхідності в рамках роботи комунально-технічної служби (КП «Миколаївкомунтранс», ОКП «Миколаївоблтеплоенерго», МКП «Миколаївсводоканал», КП «ЕЛУ автодоріг», КП ММР «Миколаївські парки»);

- першочергові аварійні роботи на пошкоджених внаслідок ворожих обстрілів об’єктах (покрівлях) (ЖКП ММР «Бриз»).

За дорученням департаменту ЖКГ ММР комунальні підприємства можуть залучатися до інших заходів в рамках ліквідації наслідків епізодів надзвичайних ситуацій воєнного характеру, у рамках роботи комунально-технічної служби (за необхідності).

26

Утримання фонтанів на об’єктах благоустрою міста

КП ММР «Миколаївські парки»

 

Департамент ЖКГ ММР

Розподіл зон відповідальності між КП ММР «Миколаївські парки» та департаментом ЖКГ ММР визначено відповідно до рішення виконкому міської ради від 26.08.2020 № 698 із змінами і доповненнями (відповідно до закріплених територій).

ІІ. Заходи з поточного ремонту об’єктів благоустрою (їх елементів)

9

Поточний середній ремонт доріг

Департамент ЖКГ ММР

 

Адміністрації районів ММР

Розподіл зони відповідальності між адміністраціями районів ММР та департаментом ЖКГ ММР в частині поточного середнього ремонту доріг:

 

- адміністрації районів ММР є відповідальними за проведення поточних середніх ремонтів доріг, що знаходяться на території приватної житлової забудови а також доріг, що ведуть до підприємств та автогаражних кооперативів, які знаходяться у безпосередній близькості із приватною житловою забудовою;

 

- департамент ЖКГ ММР є відповідальним за проведення поточних середніх ремонтів доріг, що не охоплені зоною відповідальності адміністрацій районів ММР.

 

З урахуванням вимог Порядку проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою населених пунктів, що затверджений наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 № 154 (за виключенням положень, що охоплюється іншими заходами та відповідальними виконавцями).

13

Поточний дрібний ремонт доріг

КП «ЕЛУ автодоріг»

КП «ЕЛУ автодоріг» забезпечує здійснення поточного дрібного ремонту доріг (усунення ямковості).

 

З урахуванням вимог Порядку проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою населених пунктів, що затверджений наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 № 154 (за виключенням положень, що охоплюється іншими заходами та відповідальними виконавцями).

14

Поточний дрібний ремонт тротуарів

КП «ДЄЗ «Пілот»

 

КП «ДЄЗ «Пілот» забезпечує здійснення поточного дрібного ремонту тротуарів (усунення ямковості, провалів тощо).

 

З урахуванням вимог Порядку проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою населених пунктів, що затверджений наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 № 154 (за виключенням положень, що охоплюється іншими заходами та відповідальними виконавцями).

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: