Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

Миколаїв

від 07 березня 2023                                                                                                  № 131 

 

Про влаштування до дитячого будинку сімейного типу на спільне проживання та виховання ПІБ, дата р.н. 

Розглянувши заяву батьків-вихователів дитячого будинку сімейного типу, ПІБ та ПІБ, які мешкають за адресою: м. Миколаїв, адреса (зараз мешкають в евакуації у Тернопільській області, адреса) про влаштування до дитячого будинку сімейного типу на спільне проживання та виховання ПІБ, дата р.н., встановлено наступне.

На комісії з питань захисту прав дитини виконкому Миколаївської міської ради від 20.02.2023 № 5 розглянуто звернення батьків-вихователів дитячого будинку сімейного типу, ПІБ та ПІБ, щодо поповнення родини та рекомендовано влаштувати дитину в родину.

Службою у справах дітей Миколаївської міської ради дитячого будинку сімейного типу ПІБ та ПІБ надано висновок про можливість поповнення дитячого будинку сімейного типу від 23.02.2023 № 4361/25.01-16/23-2.

Батьки-вихователі створили відповідні умови для проживання і виховання дітей, належним чином виконують свої обов’язки.

Дитина, ПІБ, дата р.н., має статус дитини, позбавленої батьківського піклування, відповідно до рішення виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 25.10.2022 № 576.

Батько дитини, ПІБ, дата р.н., записаний відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України (витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію актів цивільного стану у місті Миколаєві Південного управління Міністерства юстиції (м. Одесса).

Мати дитини, ПІБ, згідно з висновком лікарсько-консультативної комісії закладу охорони про наявність у батька, матері дитини тривалої хвороби, яка перешкоджає виконанню батьківських обов’язків № 141, що виданий 27.09.2022, має високий ступінь втрати здоров’я внаслідок тривалої хвороби, що спричиняє повну нездатність до самообслуговування та залежність від інших осіб і перешкоджає виконанню батьківських обов’язків.

ПІБ, дата р.н, перебуває на первинному обліку з 27.09.2022 як дитина, позбавлена батьківського піклування, згідно з довідкою від 08.11.2022 № 04.07-01-16/759, наданою службою у справах дітей адміністрації Інгульського району Миколаївської міської ради, не має рідних сестер та братів (довідка від 08.11.2022 № 04.07-01-16/760).

На теперішний час ПІБ, дата р.н., перебуває в комунальному закладі «Миколаївський центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Миколаївської обласної ради.

Зі станом здоров’я дитини батьки-вихователі ознайомлені.

З метою забезпечення належних умов для зростання в сімейному оточенні дітей-сиріт шляхом влаштування їх на виховання та спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 № 564 «Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу», постанови Кабінету Міністрів України від 26.06.2019 № 552 «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, у тому числі з інвалідністю, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом “гроші ходять за дитиною”, оплати послуг із здійснення патронату над дитиною та виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя, підтримки малих групових будинків», ст. 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік», висновку Миколаївського міського центру соціальних служб від 22.12.2022 № 1093 про доцільність влаштування дітей  на виховання та спільне проживання у дитячий будинок сімейного типу, висновку служби у справах дітей Миколаївської міської ради від 23.02.2023 № 4361/25.01-16/23-2 про можливість поповнення дитячого будинку сімейного типу, рішення комісії з питань захисту прав дитини від 20.02.2023 № 5, керуючись пп. 2 п. «б» ч. 1 ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради 

ВИРІШИВ: 

1. Влаштувати з 09.03.2023 до дитячого будинку сімейного типу ПІБ та ПІБ на спільне проживання та виховання дитину, позбавлену батьківського піклування, ПІБ, дата р.н.

2. Покласти персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток дитини, ПІБ, дата р.н., на ПІБ та ПІБ відповідно до Положення про дитячий будинок сімейного типу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 № 564.

3. Доручити службі у справах дітей Миколаївської міської ради підготувати додаткову угоду до договору про влаштування до дитячого будинку сімейного типу на спільне проживання та виховання ПІБ, дата, з батьками-вихователями, ПІБ та ПІБ, дата, забезпечити здійснення контролю за умовами проживання та виховання дітей, а також за виконанням батьками-вихователями умов укладеного договору; забезпечити дитину пільговим оздоровленням; готувати щорічні звіти про умови утримання і виховання дитини.

4. Доручити Миколаївському міському центру соціальних служб закріпити за дитячим будинком сімейного типу соціального працівника; забезпечити соціальне супроводження з метою надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування дитячого будинку сімейного типу; забезпечити надання до служби у справах дітей Миколаївської міської ради щорічної інформації про ефективність функціонування дитячого будинку сімейного типу.

5. Доручити департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради призначення і виплату державної соціальної допомоги на дитину, грошового забезпечення батькам-вихователям у межах видатків, передбачених у державному бюджеті; здійснювати зазначені виплати на дітей, грошове забезпечення батькам-вихователям щомісячно до 20 числа.

6. Доручити управлінню охорони здоров’я Миколаївської міської ради закріпити лікаря за дитиною; забезпечити проходження двічі на рік медичного огляду, здійснення диспансерного нагляду за дітьми-вихованцями дитячого будинку сімейного типу; забезпечити подання до служби у справах дітей Миколаївської міської ради щорічного звіту про стан здоров’я дитини, дотримання батьками-вихователями рекомендацій лікарів.

7. Доручити управлінню освіти Миколаївської міської ради забезпечити право дітей на здобуття загальної середньої освіти; подання до служби у справах дітей Миколаївської міської ради щорічного звіту про рівень розвитку, знань дитини, наявність навчального приладдя, сезонного одягу, відвідування гуртків, секцій, позашкільних заходів, участь батьків-вихователів у вихованні дітей тощо.

8. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Петрова А.Л. 

Міський голова                                                                                  О. СЄНКЕВИЧ

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: