Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

 

РІШЕННЯ

 

Миколаїв 

від 31 січня 2023 р                                                                                              № 17/11

 

Про внесення змін до рішення міської ради від 23.02.2017 № 16/32 «Про затвердження Положень про виконавчі органи Миколаївської міської ради» (із змінами) 

 

З метою  забезпечення реалізації повноважень місцевого самоврядування в сфері формування і функціонування ринку транспортних послуг та послуг зв’язку у місті Миколаєві, забезпечення реалізації місцевої політики у сфері розвитку паркувального простору міста, регулювання діяльності майданчиків для паркування транспортних засобів, відповідно до Закону України «Про дорожній рух», постанови Кабінету Міністрів України від 03.12.2009 № 1342 «Про затвердження правил паркування транспортних засобів», керуючись ч. 4 ст. 54, ч. 1 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада 

 

ВИРІШИЛА: 

 

1. Внести зміни до рішення міської ради від 23.02.2017 № 16/32 «Про затвердження Положень про виконавчі органи Миколаївської міської ради» (із змінами), виклавши Положення про управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради в новій редакції.

 

1.1. Затвердити Положення про управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради (додається).

 

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань прав людини, дітей, сім'ї, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики (Кісельову), заступника міського голови Андрієнка Ю.Г.  

Міський голова                                                                              О. СЄНКЕВИЧ                                               

ЗАТВЕРДЖЕНО
рішення Миколаївської
міської ради 
від 31.01.2023 № 17/11

             

ПОЛОЖЕННЯ
про управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положення

 

1.1. Управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради (далі – управління) є її виконавчим органом Миколаївської міської ради.

1.2. Управління підзвітне і підконтрольне міській раді, підпорядковане виконавчому комітету міської ради, міському голові, заступнику міського голови відповідно до розподілу обов’язків.

1.3. У своїй діяльності управління керується Конституцією України, законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, цим Положенням, іншими нормативними актами.

Рекомендації постійних комісій міської ради підлягають обов’язковому розгляду. Про результати розгляду і вжиті заходи повинно бути повідомлено комісіям у встановлений ними строк.

1.4. Управління не є юридичною особою, має бланки із своїми реквізитами.

1.5. Управління утримується за рахунок коштів бюджету Миколаївської міської територіальної громади.

 

2. Основні завдання

 

2.1. Забезпечення реалізації повноважень в сфері формування і функціонування ринку транспортних послуг та послуг зв’язку у місті Миколаєві шляхом реалізації єдиної економічної, інвестиційної, науково-технічної та соціальної політики, забезпечення прав членів територіальної громади та гостей міста на сприятливі умови користування елементами системи транспорту, транспортної інфраструктури, послугами усіх видів транспорту та зв’язку, що надаються на території міста Миколаєва.

2.2. Забезпечення реалізації державної та місцевої політики у сфері розвитку паркувального простору міста, регулювання діяльності майданчиків для паркування транспортних засобів.

2.3. Управління, реалізуючи політику органів місцевого самоврядування в даній галузі, враховує кращі практики місцевого самоврядування в Україні та світі, розробляє новації та впроваджує передові методи управління.

 

3. Повноваження управління

 

3.1. Визначення пріоритетних напрямів розвитку та шляхів оптимізації діяльності автомобільного транспорту.

3.2. Участь у затвердженні маршрутів, розкладів та графіків руху міського пасажирського транспорту, незалежно від форм власності, узгодження цих питань у передбачених законом випадках.

3.3. Створення мережі зупинок міського громадського транспорту.

3.4. Управління об’єктами транспорту і зв’язку, що перебувають у комунальній власності територіальної громади міста Миколаєва, забезпечення їх належного утримання та ефективної експлуатації, необхідного рівня та якості послуг населенню.

3.5. Здійснення заходів щодо розширення та вдосконалення мережі підприємств транспорту і зв’язку.

3.6. Організація дорожнього руху на території міста, у тому числі за допомогою технічних засобів регулювання дорожнього руху, контроль за підготовкою і підвищенням кваліфікації водіїв, технічним обслуговуванням та ремонтом транспортних засобів, забезпечення розвитку сфери цих послуг у відповідності до наданих повноважень.

3.7. Створення рівних умов для роботи всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері автомобільного транспорту, обмеження монополізму та розвиток конкуренції.

3.8. Ведення обліку та аналіз причин катастроф, аварій, дорожньо-транспортних пригод на автомобільному транспорті.

3.9. Розробка проектів цільових програм щодо розвитку транспорту та зв’язку у місті.

3.10. Організація транспортних послуг на міському електричному транспорті.

3.11. Організація замовлення послуги з перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.

3.12. Підготовка та організація конкурсів на здійснення перевезень на міських маршрутах загального користування у порядку, передбаченому законодавством.

3.13. Участь у розробці та укладенні договорів із суб’єктами підприємницької діяльності з надання послуг населенню на міських маршрутах загального користування у порядку, передбаченому законодавством.

3.14. Здійснення контролю за виконанням перевізниками умов договорів про перевезення пасажирів на міських маршрутах загального користування, у тому числі за: регулярністю руху, забезпеченням диспетчеризації, виконанням обов’язків перевізників щодо створення належних санітарно-побутових умов для водіїв, рівнем якості перевезення пасажирів та належним екіпіруванням рухомого складу.

3.15. Розгляд пропозицій перевізників пасажирів на міських маршрутах загального користування та техніко-економічних обґрунтувань зміни вартості (тарифів) проїзду пасажирів та погодження в установленому порядку вартості (тарифів) на проїзд пасажирів.

3.16. Погодження маршрутів перевезень небезпечних, великогабаритних та великовагових вантажів територією міста.

3.17. Погодження припинення руху транспорту на вулицях міста та внесення змін до схем руху транспорту у зв’язку з проведенням ремонтних, аварійно-відновлюваних робіт, з метою запобігання виникненню аварійних ситуацій.

3.18. Здійснення відповідно до законодавства контролю за належною експлуатацією та організацією обслуговування населення підприємствами транспорту, за належними, безпечними і здоровими умовами праці на цих підприємствах і об’єктах.

3.19. Здійснення аналізу дорожньо-транспортних подій та контроль за впровадженням заходів у місцях їх концентрації, на аварійно небезпечних ділянках вулиць, доріг та залізничних переїздах у межах своєї компетенції та в порядку, визначеному законодавством. Участь у розслідуванні причин аварійних подій на транспорті.

3.20. Виконання інших завдань у сфері транспорту та зв’язку відповідно до чинного законодавства.

3.21. Проведення аналітичних спостережень за роботою міського транспорту, розроблення заходів щодо його діяльності та організації їх виконання.

3.22. Проведення нарад на рівні управління або виконкому міської ради з питань, пов’язаних із забезпеченням роботи підприємств транспорту та зв’язку, забезпечення збирання та узагальнення відповідних матеріалів для їх проведення.

3.23. Проведення виїзних перевірок, пов’язаних з дотриманням норм діючого законодавства з питань організації роботи транспортної галузі, з метою отримання достовірної інформації та підготовки аналітичних довідок, звітів та управлінських рішень.

3.24. Підготовка відповідних матеріалів на вимогу (разові звіти, аналітичні довідки, інформаційні матеріали та ін.), у межах своїх повноважень.

3.25. Управління при виконанні покладених на нього функцій співпрацює з органами виконавчої влади, депутатами, постійними комісіями, тимчасовими контрольними комісіями та іншими органами, утвореними міською радою,  підприємствами, організаціями, установами, об’єднаннями громадян.

3.26. Надання узагальнених пропозицій з питань підготовки та проведення чергових конкурсів по визначенню перевізників на автобусних маршрутах загального користування, замовником перевезень яких є виконком міської ради.

3.27. Забезпечення безумовного виконання письмових доручень керівництва та дотримання встановлених термінів їх виконання.

3.28. Проведення аналізу стану міського дорожнього руху та підготовка відповідних довідок, звітів, пропозицій з цього питання.

3.29. Здійснення виїзних перевірок стосовно організації дорожнього руху.

3.30. Підготовка необхідних матеріалів для проведення нарад з питань організації дорожнього руху.

3.31. Внесення пропозиції про створення, реорганізацію та ліквідацію комунальних підприємств транспортного комплексу міста.

3.32. Одержання в установленому порядку від посадових осіб виконавчих органів міської ради документів, інформаційних матеріалів та пояснень, необхідних для виконання покладених на управління функцій.

3.33. Отримання від комунальних підприємств транспортного комплексу міста пропозицій щодо закупівлі необхідних засобів та матеріалів, реконструкції і ремонту об’єктів транспортної системи, шляхів сполучення загального користування та елементів транспортної інфраструктури.

3.34. З метою забезпечення прав та інтересів членів територіальної громади та гостей міста на сприятливі умови користування всіма видами транспорту, зв’язку, елементами транспортної інфраструктури та телекомунікаційними мережами скликання нарад, участь у галузевих та міжгалузевих нарадах та інших заходах.

3.35. Опрацювання запитів та звернень депутатів усіх рівнів, надання інформації, висновків, пропозицій з порушених питань.

3.36. Організація діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів на вулицях і дорогах міста Миколаєва.

3.37. Організація проведення  конкурсу з визначення операторів - суб’єктів господарювання, які здійснюватимуть обладнання і утримання майданчиків для паркування транспортних засобів, що перебувають у комунальній власності територіальної громади міста.

3.38. Організація впровадження автоматизованої системи контролю оплати вартості послуг з паркування транспортних засобів. Підготовка технічних вимог та завдання до цієї системи й подання на затвердження.

3.39. Участь у підготовці та подання на затвердження переліку спеціально відведених місць для паркування транспортних засобів.

3.40. Здійснення контролю за дотриманням визначених правилами паркування транспортних засобів вимог щодо розміщення, обладнання та функціонування майданчиків для паркування.

3.41. Розробка рішень виконавчого комітету та міської ради щодо організації та провадження діяльності із забезпечення паркування на майданчиках для паркування на території міста Миколаєва.

3.42. Здійснення фото/відеофіксації порушень правил зупинки, стоянки та/або паркування транспортних засобів на території міста.

3.43. Видання технічного завдання на розробку схем організації дорожнього руху та встановлення технічних засобів організації дорожнього руху та їх погодження.

3.44. Здійснення інших повноважень, передбачених законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.

 

4. Структура управління

 

4.1. Структуру управління, штатну чисельність та положення про структурні підрозділи затверджує міський голова.

4.2. Працівники управління призначаються та звільняються з посад міським головою в порядку, визначеному законодавством.

4.3. Посадові обов’язки працівників управління визначаються посадовими інструкціями, які затверджуються начальником управління.

4.4. Посадові обов’язки начальника управління визначаються посадовою інструкцією, яка затверджується міським головою.

 

5. Керівництво управління

 

5.1. Управління очолює начальник управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради (далі – начальник управління), який призначається на посаду і звільняється з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством.

5.2. Начальник управління може мати заступника (заступників), який (які) призначається (призначаються) на посаду (посади) та звільняється (звільняються) з посади (посад) міським головою у порядку, визначеному законодавством.

5.3. Начальник управління:

5.3.1. Здійснює керівництво діяльністю управління, несе персональну відповідальність за своєчасне та якісне виконання покладених на управління завдань, а також за стан трудової, виконавської дисципліни, роботу з кадрами в управлінні.

5.3.2.       Організовує роботу та визначає міру відповідальності працівників управління.

5.3.3. Погоджує питання преміювання, службових відряджень, надання відпусток і матеріальної допомоги на оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань.

5.3.4. Планує роботу управління, вносить пропозиції щодо формування планів роботи виконавчого комітету міської ради.

5.3.5. Вживає заходів до удосконалення організації та підвищення ефективності роботи управління.

5.3.6. Організовує роботу з підвищення рівня професійної компетентності працівників.

5.3.7. Забезпечує дотримання працівниками управління правил внутрішнього трудового розпорядку та виконавської дисципліни.

5.3.8. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.

5.3.9. Видає в межах повноважень доручення, які є обов’язковими для виконання посадовими особами управління, підпорядкованими підприємствами, установами, організаціями.

 

6. Заключні положення

 

6.1. Працівники управління повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та працівників.

6.2. Працівники управління несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю працівників управління при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.

6.3. Працівники управління мають право в разі виникнення конфліктної ситуації з керівником виконавчого органу Миколаївської міської ради звернутися з відповідною заявою до постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики.

6.4. Реорганізація та ліквідація управління здійснюється за рішенням міської ради відповідно до вимог чинного законодавства.

6.5. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться в порядку, встановленому для його прийняття.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: