Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

Миколаїв

від 25 січня 2023                                                                                       № 22

Про внесення змін і доповнень до рішення виконкому міської ради від 29.06.2022 №388 «Про розмежування відповідальності за утримання об’єктів благоустрою (їх елементів) у місті Миколаєві між комунальними підприємствами  та виконавчими органами Миколаївської міської ради»

 

З метою забезпечення чіткого розмежування відповідальності за утримання об’єктів благоустрою у місті Миколаєві між комунальними підприємствами та виконавчими органами Миколаївської міської ради, враховуючи необхідність вирішення додаткових питань, пов’язаних з утриманням об’єктів благоустрою у місті Миколаєві, відповідно до вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Закону України «Про відходи», Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006 №105, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 27.07.2006 за №880/12754, Технічних правил ремонту і утримання вулиць та доріг населених пунктів, затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 14.02.2012 №54, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 05.03.2012 за №365/20678, Порядку проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою населених пунктів, затвердженого наказом Держжитлокомунгоспу  від 23.09.2003 №154, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 12.02.2004 за №189/8788, рішення виконкому Миколаївської міської ради від 26.08.2020 № 698 «Про закріплення об’єктів благоустрою міста за виконавчими органами та комунальними підприємствами Миколаївської міської ради»  із змінами, керуючись пп. 7 п. «а» ч. 1 ст. 30, п. 6 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Внести зміни та доповнення до рішення виконкому міської ради від 29.06.2022 №388 «Про розмежування відповідальності за утримання об’єктів благоустрою (їх елементів) у місті Миколаєві між комунальними підприємствами  та виконавчими органами Миколаївської міської ради:

1.1. Пункт 5 розділу І  Переліку заходів з утримання об’єктів благоустрою міста Миколаєва (у т.ч. поточний та капітальний ремонт) та відповідальних за їх виконання (здійснення/замовлення) викласти у новій редакції (додається).

1.2. Розділ І Переліку заходів з утримання об’єктів благоустрою міста Миколаєва (у т.ч. поточний та капітальний ремонт) та відповідальних за їх виконання (здійснення/замовлення) доповнити пунктом 23 (додається).

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Лукова В.Д., заступника міського голови  Андрієнка Ю.Г. 

Міський голова                                                                                    О. СЄНКЕВИЧ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконкому

міської ради

від 25.01.2023

№ 22

 

Перелік заходів з утримання об’єктів благоустрою міста Миколаєва (у т.ч. поточний та капітальний ремонт) та відповідальних за їх виконання (здійснення / замовлення) 

№ з/п

Найменування заходу* з утримання

Відповідальний** за реалізацію (можливість реалізації) заходу

Примітка

І. Загальні заходи з утримання

5.

Прибирання (утримання) доріг у літній період

Адміністрації районів ММР

 

КП «ЕЛУ автодоріг»

 

Під літнім періодом слід розуміти період, який не охоплений зимовим періодом*.

 

Під дорогами слід розуміти безпосередньо дороги у межах дорожнього полотна.

 

Під прибиранням (утриманням) доріг у літній період слід розуміти механізоване вакуумне та вологе прибирання, очищення від бруду, а також ручне прибирання.

 

При забезпеченні прибирання (утримання) доріг слід керуватися вимогами Технічних правил ремонту і утримання вулиць та доріг населених пунктів, затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 14.02.2012  № 54 (зокрема, але не виключно розділом IV в частині утримання доріг).

 

Розподіл зон відповідальності між КП «ЕЛУ автодоріг» та адміністраціями районів ММР:

- КП «ЕЛУ автодоріг» забезпечує прибирання (утримання) доріг у літній період за наступними адресами: вул. Велика Морська, вул. 6 Слобідська, вул. 3 Воєнна;

- адміністрації районів ММР забезпечують прибирання (утримання) доріг у літній період в частині, що не охоплена зоною відповідальності КП «ЕЛУ автодоріг» (кожна адміністрація району ММР в межах відповідного району міста).

 

*Примітка: прибирання (утримання) доріг у літній період  може і повинно відбуватися у зимовий період, у випадках, коли погодні умови виключають необхідність зимового утримання доріг у зимовий період (повністю або частково). У таких випадках прибирання (утримання) доріг включає в себе механізоване вакуумне прибирання, очищення від бруду, а також ручне прибирання (без вологого прибирання, яке з огляду на температурні показники не здійснюється).

 

У рамках цього заходу відповідальні виконавці забезпечують, у тому числі прибирання доріг після дорожньо-транспортних пригод.

23

Видалення сторонніх предметів з вулично-дорожньої мережі м. Миколаєва

КП «ЕЛУ автодоріг»

У рамках виконання цього заходу з утримання відповідальний виконавець повинен забезпечити видалення всіх сторонніх предметів з вулично-дорожньої мережі м. Миколаєва.

 

Під сторонніми предметами у розумінні вимог цього заходу слід розуміти предмети, що були встановлені (залишені) на вулично-дорожній мережі під час дії правового режиму воєнного стану на території України, а саме: металеві «їжаки», бетонні блоки, автомобільні шини та інші сторонні предмети, що знаходяться на вулично-дорожній мережі, а також предмети, що перешкоджають нормальному дорожньому руху.

 

Захід може вважатися таким, що виконано, після видалення всіх сторонніх предметів, що були встановлені (залишені) на вулично-дорожній мережі під час дії правового режиму воєнного стану на території України.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: