Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

Миколаїв

від 25 січня 2023                                                                                       № 19

Про попередній розгляд проєкту рішення міської ради
«Про затвердження міської Програми забезпечення житлом
військовослужбовців військових частин Миколаївського
гарнізону – платників податку на доходи фізичних осіб
з грошового забезпечення, грошових винагород та інших
виплат до бюджету Миколаївської міської територіальної
громади та членів їх сімей на 2023-2025 роки» 

 

Розглянувши проєкт рішення  міської ради «Про затвердження міської Програми забезпечення житлом військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону – платників податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат до бюджету Миколаївської міської територіальної  громади та членів їх сімей на 2023-2025 роки», з метою вирішення житлової проблеми військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону та членів їх сімей, відповідно до п.6 ст.15, ст.ст.45,50,58 Житлового кодексу України,    ст.ст. 5, 6, 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», керуючись пп.1 п. «а» ст.27, ст.40, п.1 ч.2 ст.52, ч.6 ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

1. Винести на розгляд Миколаївської міської ради проєкт рішення «Про затвердження міської Програми забезпечення житлом військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону – платників податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат до бюджету Миколаївської міської територіальної  громади та членів їх сімей на 2023-2025 роки».

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Лукова В.Д.

Міський голова                                                                                О.СЄНКЕВИЧ

s-ju-078

 

 

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

 

РІШЕННЯ

 

Миколаїв

від                                                                                                                                                  №

 

 

Про затвердження міської Програми забезпечення

житлом військовослужбовців військових частин

Миколаївського гарнізону – платників податку

на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення,

грошових винагород та інших виплат до бюджету

Миколаївської міської територіальної  громади

та членів їх сімей на 2023-2025 роки 

  

З метою вирішення житлової проблеми військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону та членів їх сімей, керуючись п.6 ст.15, ст.ст.45, 50, 58 Житлового кодексу України, ст.ст. 5, 6, 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», п. 22 ч. 1 ст. 26, ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити міську Програму забезпечення житлом військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону – платників податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат до бюджету Миколаївської міської територіальної громади та членів їх сімей на 2023-2025 роки (далі – Програма, додається).

 

2. Щорічно до 15 квітня наступного за звітним періодом року відповідальний виконавець Програми  (відділ обліку та розподілу житла Миколаївської міської ради) на підставі аналізу стану виконання Програми за попередній рік інформує постійну комісію міської ради з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку, підприємництва, наповнення бюджету та використання бюджетних коштів (Панченка).

 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку, підприємництва, наповнення бюджету та використання бюджетних коштів (Панченка), першого заступника міського голови Лукова В.Д.

 

Міський голова                                                                                      О. СЄНКЕВИЧ

 

ЗАТВЕРДЖЕНО рішення міської ради

від _________________

№__________________

 

 

МІСЬКА ПРОГРАМА

забезпечення житлом військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону - платників податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат до бюджету Миколаївської міської територіальної громади та членів їх сімей на 2023-2025 роки

 

РОЗДІЛ 1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

Житлова політика залишається однією з найгостріших соціально-економічних проблем, яку необхідно розв’язати в державі. Забезпечення житлом  військовослужбовців Збройних Сил України та членів їх сімей – один із основних напрямів державної політики України, який став одним із пріоритетних завдань органів місцевого самоврядування. Фінансування державних програм у сфері житлового забезпечення військовослужбовців не покриває попиту на отримання житла діючими військовослужбовцями Збройних Сил України та членами їх сімей.  Надходження коштів до бюджету Миколаївської міської територіальної громади від податків на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних учасниками бойових дій з числа військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність, є одним із чинників щодо реальних можливостей ресурсного забезпечення виконання Програми.

Часткове розв’язання проблеми забезпечення житлом можливе шляхом розробки міської Програми забезпечення житлом військовослужбовців  військових частин Миколаївського гарнізону - платників податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат до бюджету Миколаївської міської територіальної громади та членів їх сімей на 2023-2025 роки (далі - платників податку до бюджету Миколаївської міської територіальної громади).

Міська Програма забезпечення житлом військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону - платників податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат до бюджету Миколаївської міської територіальної громади та членів їх сімей на 2023-2025 роки (далі - Програма) розроблена відповідно до житлового законодавства України, Закону України «Про місцеве самоврядування», Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», постанови Кабінету Міністрів України від 03.08.2006 №1081 «Про затвердження Порядку забезпечення військовослужбовців та членів їх сімей житловими приміщеннями».

 

 

РОЗДІЛ 2. ВИЗНАЧЕННЯ ПРОБЛЕМИ, НА РОЗВ’ЯЗАННЯ ЯКОЇ СПРЯМОВАНА ПРОГРАМА

 

Відповідно до інформації відділу обліку та розподілу житла Миколаївської міської ради, станом на початок 2023 року в місті Миколаєві на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, перебувало 6211сімей та одиноких громадян, з яких 520 громадян, які мають статус учасника АТО/ОО, брали участь у заходах необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України.

За даними квартирно-експлуатаційного відділу міста Миколаєва, станом на 01.10.2022 у Миколаївському гарнізоні перебувають на обліку 1873 військовослужбовці та члени їх сімей, які потребують поліпшення житлових умов.

У 2020 році для військовослужбовців Миколаївського гарнізону придбано 56 квартир, у 2021 році – 72 квартири, а у 2022 році для даної категорії не придбано жодної квартири за державною програмою забезпечення житлом військовослужбовців Миколаївського гарнізону.

За три останні роки відсоток забезпечення військовослужбовців Миколаївського гарнізону станом на 01.10.2022 склав 6,7 %.

Такий низький рівень забезпечення військовослужбовців житлом вказує на недостатній рівень фінансування державних програм житлового забезпечення військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону та членів їх сімей.                  

Житлова сфера є важливою складовою  економіки України, яка суттєво впливає на всі галузі господарства. І сьогодні, коли триває військова агресія Російської Федерації проти України, одним із найважливіших аспектів підтримки військовослужбовців Збройних Сил України та членів їх сімей, які захищають територіальну цілісність держави та ведуть запеклі бої за визволення тимчасово окупованих територій України, - є забезпечення їх житлом.

Ця Програма розроблена з метою розв’язання проблеми забезпечення  житлом учасників бойових дій з числа військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону - платників податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат до бюджету Миколаївської міської територіальної громади, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, та членів їх сімей, які потребують поліпшення житлових умов і перебувають на квартирному обліку при виконавчому комітеті Миколаївської міської ради.

 

РОЗДІЛ 3. МЕТА ПРОГРАМИ

 

Метою Програми є сприяння реалізації державної політики у сфері забезпечення житлом учасників бойових дій з числа військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону - платників податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат до бюджету Миколаївської міської територіальної громади та членів їх сімей на 2023-2025 роки.

 

 

РОЗДІЛ 4. ШЛЯХИ ТА ЗАСОБИ РОЗВ’ЯЗАННЯ ПРОБЛЕМИ

 

Розв’язання проблеми забезпечення військовослужбовців та членів їх сімей житлом можливо шляхом розроблення та прийняття міської Програми на 2023-2025 роки.

Одним із основних засобів розв’язання проблеми забезпечення військовослужбовців та членів їх сімей житлом є придбання для них квартир за кошти місцевогобюджету.

Визначення потреби у житлі та розгляд пропозицій (клопотань) щодо придбання квартир розглядаються громадською комісією з житлових питань при виконавчому комітеті Миколаївської міської ради (далі – Комісія).

Житлові приміщення (квартири) придбаваються до комунальної власності Миколаївської міської територіальної громади з подальшим розподіленням їх учасникам бойових дій з числа військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону – платників податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат до бюджету Миколаївської міської територіальної громади та членам їх сімей відповідно до чинного законодавства.

Житлові приміщення надаються в межах не менше визначеного в установленому порядку рівня середньої забезпеченості громадян жилою площею в місті Миколаєві, але не більше 13,65 квадратного метра жилої площі на одну особу.

Норма середньої забезпеченості житловою площею по місту Миколаєву, відповідно до постанови виконкому Миколаївської обласної ради народних депутатів та президії обласної ради профспілок від 23.01.1992 № 4 складає         8 квадратних метрів на одну особу.

Житлове приміщення може бути надане з перевищенням зазначеного вище максимального розміру виключно у випадках, передбачених чинним законодавством, менше встановлених норм - тільки за наявності письмової згоди військовослужбовця та повнолітніх членів його сім’ї.

 

РОЗДІЛ 5. ПЕРЕЛІК ЗАВДАНЬ І ЗАХОДІВ ПРОГРАМИ

ТА РЕЗУЛЬТАТИВНІ ПОКАЗНИКИ

 

Основними завданнями Програми є:

- розв’язання соціально-економічної проблеми забезпечення житлом військовослужбовців Миколаївського гарнізону та членів їх сімей;

- придбання квартир до комунальної власності міста відповідно до мети Програми;

-  розподіл придбаних в рамках Програми квартир військовослужбовцям військових частин Миколаївського гарнізону та членам їх сімей.

Напрями діяльності та заходи Програми наведені у додатку 2 до Програми.

 

Виконання Програми дасть можливість:

 

- підтримати державну політику у вирішенні житлових проблем військовослужбовців Миколаївського гарнізону та членів їх сімей, за рахунок коштів бюджету Миколаївської міської територіальної громади;

- поступово вирішити житлові проблеми військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону та членів їх сімей;

- знизити соціально-психологічну напруженість серед військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону та членів їх сімей;

- реалізувати конституційні права та соціальні гарантії, установлені законодавством шляхом забезпечення житлом військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону та членів їх сімей.

 

Результативні показники наведені у додатку 3 до Програми.

 

РОЗДІЛ 6. ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОГРАМИ

 

Фінансування заходів Програми передбачається здійснювати за рахунок коштів бюджету Миколаївської міської територіальної громади, виходячи з конкретних завдань та з урахуванням надходжень до бюджету Миколаївської міської територіальної громади з податків на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних учасниками бойових дій з числа військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону, за попередній рік, який передує року, в якому відбувається фінансування Програми та придбання житла.

 

Джерела фінансування Програми

Загальний обсяг фінансування, тис. грн

 

Обсяги фінансування по роках

(від надходжень, зазначених у розділі 6) за попередній рік

2023

2024

2025

Кошти  бюджету міської територіальної громади

у межах бюджетного фінансування

у межах бюджетного фінансування

у межах бюджетного фінансування

у межах бюджетного фінансування

 

 

РОЗДІЛ 7. КООРДИНАЦІЯ ТА КОНТРОЛЬ ЗА ХОДОМ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

 

Безпосередній контроль за виконанням заходів і завдань Програми здійснює відповідальний виконавець, а за цільовим та ефективним використанням коштів - головний розпорядник коштів.

 

Щорічно до 15 квітня наступного за звітним періодом року відповідальний виконавець Програми інформує постійну комісію міської ради з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку, підприємництва, наповнення бюджету та використання бюджетних коштів.

 

РОЗДІЛ 8. ДОДАТКИ ДО ПРОГРАМИ

 Додаток 1. Паспорт міської Програми забезпечення житлом військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону - платників податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат до бюджету Миколаївської міської територіальної громади та членів їх сімей на 2023-2025 роки.

Додаток 2. Напрями діяльності та заходи міської Програми забезпечення житлом військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону - платників податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат до бюджету Миколаївської міської територіальної громади та членів їх сімей на 2023-2025 роки. 

Додаток 3. Перелік результативних показників виконання міської Програми забезпечення житлом військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону - платників податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат до бюджету Миколаївської міської територіальної громади та членів їх сімей на 2023-2025 роки.

Додаток 4. Порядок  забезпечення житлом військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону - платників податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат до бюджету Миколаївської міської територіальної громади та членів їх сімей на 2023-2025 роки.

______________________________________________________________

 

 

Додаток 1

до Програми

 

 

ПАСПОРТ

міської Програми забезпечення житлом військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону - платників податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат до бюджету Миколаївської міської територіальної громади та членів їх сімей

 на 2023-2025 роки

1. Програму затверджено рішенням Миколаївської міської ради від ______________№ ____________

2. Ініціатор розроблення Програми: виконавчий комітет Миколаївської міської ради (відділ обліку та розподілу житла  Миколаївської міської ради)

3. Розробник Програми: виконавчий комітет Миколаївської міської ради (відділ обліку та розподілу житла Миколаївської міської ради)

4. Відповідальний виконавець Програми: виконавчий комітет Миколаївської міської ради (відділ обліку та розподілу житла Миколаївської міської ради)

5. Термін виконання Програми: 2023-2025 роки

6. Обсяг та джерела фінансування:

Джерела фінансування

Обсяг фінансування, тис. грн

у тому числі за роками

2023

2024

2025

Кошти  бюджету міської територіальної громади

у межах бюджетного фінансування

у межах бюджетного фінансування

у межах бюджетного фінансування

у межах бюджетного фінансування

 

Додаток 2

до Програми

 

Напрями діяльності та заходи міської Програми забезпечення житлом військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону - платників податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат до бюджету Миколаївської міської територіальної громади та членів їх сімей на 2023-2025 роки

з/п

Назва напряму діяльності

Перелік заходів Програми

Строки виконання заходу

Виконавці

Орієнтовні обсяги фінансування,

тис. грн

Всього

У тому числі за роками

2023

2024

2025

Поліпшення житлових умов військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону - платників податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат до бюджету Миколаївської міської територіальної громади та членів їх сімей

1.

Забезпечення житлом учасників бойових дій з числа військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону та членів їх сімей, які перебувають на квартирному обліку

при виконавчому комітеті

Миколаївської міської ради

1.1. Визначення варіантів для придбання

2023-2025

 

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради

(відділ обліку та розподілу житла ММР)

-

-

-

-

1.2. Затвердження об’єктів для придбання

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради

(відділ обліку та розподілу житла ММР

-

-

-

-

1.3. Придбання житла до комунальної власності Миколаївської міської територіальної громади

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради

(відділ обліку та розподілу житла ММР)

у межах бюджетного фінансування

у межах бюджетного фінансування

у межах бюджетного фінансування

у межах бюджетного фінансування

          

 

Обсяг фінансування визначається рішенням міської ради під час затвердження та виконання бюджету Миколаївської  міської територіальної громади на відповідний бюджетний рік.

 

__________________________________________________________________________________________________

 

 

Додаток 3

до Програми

 

 

Перелік результативних показників виконання міської Програми забезпечення житлом військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону - платників податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат до бюджету Миколаївської міської територіальної громади та членів їх сімей

 

Показники

Всього, од.

По роках

2023

2024

2025

Забезпечення житлом військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону - платників податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат до бюджету Миколаївської міської територіальної громадита членів їх сімей

Показник затрат

 

 

 

 

обсяг видатків, тис. грн

у межах бюджетного фінансування

у межах бюджетного фінансування

у межах бюджетного фінансування

у межах бюджетного фінансування

Показник продукту

 

 

 

 

кількість квартир, які планується придбати, шт.

у межах бюджетного фінансування

у межах бюджетного фінансування

у межах бюджетного фінансування

у межах бюджетного фінансування

Показник ефективності

 

 

 

 

*середні витрати на придбання однієї квартири, грн

1 197 000

1 197 000

1 197 000

1 197 000

Показник якості

 

 

 

 

Питома вага фактично придбаних квартир до кількості запланованих до придбання, %

100

100

100

100

 

 

 

 

* середні витрати на придбання однієї квартири відповідно до цього Порядку розраховуються з урахуванням 41 кв.м загальної площі квартири та опосередкованої вартості 1 кв. метра загальної площі, і ці середні витрати можуть змінюватись, у залежності від показників опосередкованої вартості 1 кв. метра загальної площі житла для м. Миколаєва на день придбання житла, визначеного Міністерством розвитку громад та територій України відповідно до Порядку визначення та застосування показників опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України, затвердженого наказом Державного комітету України з будівництва та архітектури від 27.09.2005 №174 (зі змінами),  збільшеної на розмір коефіцієнта 1,5.

Обсяг фінансування визначається рішенням міської ради під час затвердження та виконання  бюджету Миколаївської міської територіальної громади на відповідний бюджетний рік.

____________________________________________________________________________________________________________

 

Додаток 4

до Програми

 

ПОРЯДОК

забезпечення житлом військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону– платників податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат до бюджету Миколаївської міської територіальної громади та членів їх сімей на 2023-2025 роки

 

  1. Порядок забезпечення житлом військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону – платників податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат до бюджету Миколаївської міської територіальної громади та членів їх сімей на 2023-2025 роки (далі - Порядок) розроблено з метою розв’язання проблеми забезпечення житлом  військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону та членів їх сімей.
  2. Цей Порядок поширюється на учасників бойових дій з числа військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону - платників податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат до бюджету Миколаївської міської територіальної громади, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, та членів їх сімей, які потребують поліпшення житлових умов і перебувають на квартирному обліку при виконавчому комітеті Миколаївської міської ради.
  3. Фінансування заходів з придбання житла здійснюється за рахунок надходжень до бюджету Миколаївської міської територіальної громади податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, перерахованих військовими частинами Миколаївського гарнізону за попередній рік.
  4. Кошти спрямовуються на придбання житла на первинному або вторинному ринках.
  5. Квартири придбаються у встановленому законом порядку, на підставі звіту про оцінку майна.
  6. Вартість 1-го кв. метра загальної площі житла, яке придбається відповідно до цього Порядку, не може перевищувати показника опосередкованої вартості спорудження 1 кв. метра загальної площі житла в місті Миколаєві, яка визначається наказом Міністерства розвитку громад та територій «Про затвердження показників опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України» на відповідний період, згідно з Порядком визначення та застосування показників опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України, затвердженим наказом Державного комітету України з будівництва та архітектури від 27.09.2005 № 174, збільшеної на розмір коефіцієнта 1,5 раза (як для міста обласного центру).
  7. Пропозиції від власників та забудовників щодо придбання житла розглядаються на засіданні Громадської комісії з житлових питань при виконавчому комітеті Миколаївської міської ради (далі – Комісія).
  8. Варіанти для придбання житла серед запропонованих в пропозиціях визначаються за результатами розгляду Комісії. Критеріями для визначення є благоустроєність (наявність вигод, готовність для заселення) стосовно до умов даного населеного пункту, відповідність встановленим санітарним і технічним вимогам, найнижча вартість 1-го кв. метра загальної площі житла серед запропонованого в пропозиціях.

9. За результатами розгляду пропозицій Комісія надає рекомендації щодо придбання житла, які оформлюються в протоколі рішення Комісії.

10. Житлові приміщення придбаються до комунальної власності територіальної громади м. Миколаєва з подальшим їх розподілом відповідно до цього Порядку.

11. Командир військової частини згідно з вимогами чинного законодавства складає та подає на ім’я голови Миколаївської міської ради клопотання щодо надання військовослужбовцям та членам їх сімей квартир, придбаних відповідно до цього Порядку, погоджене з начальником Миколаївського гарнізону, з доданим  до нього рішенням житлової комісії військових частин, затвердженим командиром військової частини, та документами, які підтверджують необхідність поліпшення житлових умов.

12. Зазначене клопотання та додані документи попередньо розглядаються на засіданні Комісії.

13. Комісія надає свої пропозиції щодо розподілу придбаних відповідно до цього Порядку квартир військовослужбовцям та членам їх сімей, зазначеним у клопотанні командира військової частини Миколаївського гарнізону, погодженому з начальником Миколаївського гарнізону, рішенні житлової комісії військових частин, затвердженому командиром військової частини. Рішення Комісії щодо розподілення квартир оформляється протоколом.

14. Жиле приміщення надається у межах 13,65 квадратних метрів жилої площі на одну особу, але не менше рівня середньої забезпеченості громадян жилою площею в даному населеному пункті.  При  цьому враховується  жила  площа  у  жилому  будинку (квартирі), що перебуває у приватній власності громадян, якщо ними не використані житлові чеки. Норма середньої забезпеченості житловою площею по м. Миколаєву, відповідно до постанови виконкому Миколаївської обласної ради народних депутатів та президії обласної ради профспілок від 23.011.1992 №4, складає 8 квадратних метрів на одну особу.

15. Житлове приміщення може бути надане з перевищенням зазначеного вище максимального розміру виключно у випадках, передбачених законодавством, менше встановлених норм - тільки за наявності письмової згоди військовослужбовця та повнолітніх членів його сім’ї.

16. Рішення про надання/відмову в наданні квартири та видачу ордера на заселення до квартири приймається виконавчим комітетом Миколаївської міської ради.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: