Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА
РІШЕННЯ

Миколаїв 

від 22 листопада 2002 р                                                                                               № 15/28 

Про затвердження Положення про господарсько-технічний відділ Миколаївської міської ради та  внесення змін до рішення міської ради від 23.02.2017 №16/32 «Про затвердження Положень про виконавчі органи Миколаївської міської ради» (зі змінами) 

Керуючись ч.4 ст.54 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада 

ВИРІШИЛА: 

1.Затвердити Положення про господарсько-технічний відділ Миколаївської міської ради (додається). 

2.Внести зміни до рішення міської ради від 23.02.2017 №16/32 «Про затвердження Положень  про виконавчі органи Миколаївської міської ради» (зі змінами). 

2.1. Положення про господарсько-експлуатаційний відділ Миколаївської міської ради визнати таким, що втратило чинність. 

2.2. Положення про технічно-транспортний відділ Миколаївської міської ради визнати таким, що втратило чинність. 

3.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань прав людини, дітей, сім'ї, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики (Кісельову), керуючого справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради Волкова А.С.  

Міський голова                                                                                О. СЄНКЕВИЧ

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

від 22.11.2022

№ 15/28

 

ПОЛОЖЕННЯ
про господарсько-технічний відділ
Миколаївської міської ради 

1. Загальні положення 

1.1. Господарсько-технічний відділ Миколаївської міської ради (далі – відділ) є виконавчим органом Миколаївської міської ради.

1.2. Відділ підзвітний і підконтрольний міській раді, підпорядкований виконавчому комітету міської ради, міському голові, керуючому справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради відповідно до розподілу обов’язків.

1.3. У своїй діяльності відділ керується Конституцією України, законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, цим Положенням, іншими нормативними актами.

Рекомендації постійних комісій міської ради підлягають обов’язковому розгляду. Про результати розгляду і вжиті заходи повідомляється постійним комісіям міської ради у встановлений ними строк.

1.4. Відділ не є юридичною особою, має бланки із своїми реквізитами.

1.5. Відділ утримується за рахунок коштів міського бюджету.

 

2. Основні завдання

 

2.1. Основні завдання відділу полягають у реалізації повноважень виконавчих органів Миколаївської міської ради в галузі господарського,  технічного та транспортного забезпечення діяльності міської ради, її виконавчих органів  та інших, що випливають з покладених на відділ завдань.

2.2. Відділ, реалізуючи політику органів місцевого самоврядування в даній галузі, враховує кращі практики місцевого самоврядування в Україні та світі, розробляє новації та впроваджує передові методи управління.

 

3. Повноваження відділу

 

3.1. Відділ відповідно до покладених на нього завдань:

3.1.1. Здійснює господарське та технічне забезпечення проведення сесій міської ради, засідань виконкому міської ради, нарад, інших засідань, урочистих заходів, які проводить міський голова, міська рада та виконком міської ради, офіційних візитів до виконкому міської ради тощо.

3.1.2. Забезпечує квітковою продукцією заходи за участю керівництва міської ради та виконкому міської ради з нагоди державних свят, урочистих подій міста тощо.

3.1.3. Вживає заходи щодо раціональної організації робочих місць і обладнання службових приміщень, забезпечення міської ради та її виконавчих органів меблями, папером, канцелярським приладдям, оргтехнікою та іншим інвентарем, довідковою літературою.

3.1.4. Забезпечує належну роботу телефонного зв’язку, утримання в належному технічному стані телефонного обладнання, радіоапаратури.

3.1.5. Утримує в належному технічному, санітарному та протипожежному стані службові приміщення та обладнання, забезпечує своєчасне проведення їхнього ремонту.

3.1.6. Здійснює контроль за санітарним та технічним станом території, прилеглої до будівлі виконкому міської ради, у тому числі керування роботами з упорядкування, озеленення та прибирання вказаної території, святкового художнього оформлення фасаду будівлі.

3.1.7. Здійснює контроль за експлуатацією адміністративних будівель, їхніх опалювальних систем, котелень, систем водопостачання, електропостачання, каналізації та вивозом сміття.

3.1.8. Розробляє річні та перспективні плани ремонтних робіт, бере участь у підготовці договірної документації на виконання ремонтних робіт з підрядними організаціями, здійснює нагляд за якістю їх виконання.

3.1.9. Складає річний план заходів щодо виконання необхідних робіт та виготовлення прогнозного кошторису на виконання вказаних робіт, у тому числі на поточний або капітальний ремонт.

3.1.10. Здійснює контроль за відповідністю фактично виконаних робіт обсягам, поданим до оплати в актах виконаних робіт, за необхідності бере участь в оформленні дефектних актів на ремонт об’єктів.

3.1.11. Контролює належне утримання державної символіки у службових приміщеннях (Державний Прапор України, зображення Державного Герба України).

3.1.12. Здійснює контроль за належним утриманням та експлуатацією кондиціонерів, комп’ютерної техніки та іншого обладнання, що знаходиться у використанні працівників міської ради та її виконавчих органів.

3.1.13. Забезпечує належне утримання копіювальної та розмножувальної техніки, її ремонт, постачання витратних матеріалів та запасних частин.

3.1.14. Забезпечує розміщення стендів у виконкомі міської ради та здійснення контролю за виготовленням штампів, печаток, факсиміле тощо.

3.1.15. Організовує облік товарно-матеріальних цінностей та забезпечення їхнього правильного використання й збереження.

3.1.16. Бере участь у вжитті заходів щодо охорони службових приміщень та майна.

3.1.17. Готує і подає необхідні заявки-вимоги щодо необхідних придбань для потреб діяльності міської ради та виконкому міської ради.

3.1.18. Виконує завдання, що стоять перед міською радою та її виконавчими органами, у сфері транспортного забезпечення виконавчих органів міської ради.

3.1.19. Забезпечує виконавчі органів міської ради транспортом.

3.1.20. Розробляє та затверджує графіки робіт, обсяги перевезень з урахуванням конкретних умов.

3.1.21. Забезпечує контроль за раціональним використанням  транспортних засобів відповідно до встановлених норм.

3.1.22. Бере участь у підготовці проєктів наказів, інструкцій, а також кошторисів, договорів й інших документів, пов’язаних з діяльністю відділу.

3.1.23. Оформляє транспортну документацію, утримує рухомий склад транспортних засобів у технічно справному стані.

3.1.24. Забезпечує ремонт і технічне обслуговування транспортних засобів.

3.1.25. Забезпечує створення запасів паливно-мастильних матеріалів, їхнє збереження і відпуск відповідно до встановленого порядку.

3.1.26. Залучає спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції.

3.1.27. Проводить аналітичну роботу з питань, що належать до його компетенції.

3.1.28. Одержує у встановленому законодавством порядку від інших виконавчих органів міської ради, підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності (за погодженням з їх керівниками) інформацію, документи і матеріали, необхідні з питань, віднесених до відання органів місцевого самоврядування.

3.1.29. Надає виконавчим органам міської ради рекомендації, що входять до компетенції відділу.

3.1.30. Опрацьовує запити та звернення депутатів усіх рівнів, надає інформацію, висновки, пропозиції з порушених питань.

 

4. Структура відділу

 

4.1. Структуру відділу та штатну чисельність затверджує міський голова.

4.2. Працівників відділу призначає на посади та звільняє з посад міський голова у порядку, визначеному законодавством.

4.3. Посадові обов’язки працівників відділу визначаються посадовими інструкціями, які затверджуються начальником відділу.

4.4. Посадові обов’язки начальника відділу визначаються посадовою інструкцією, яка затверджується міським головою.

 

5. Керівництво відділу

 

5.1. Відділ очолює начальник господарсько-технічного відділу Миколаївської міської ради (далі – начальник відділу), який призначається на посаду і звільняється з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством.

5.2. Начальник відділу має заступника, якого призначає і звільняє з посади міський голова у порядку, визначеному законодавством.

5.3. Начальник відділу:

5.3.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, несе персональну відповідальність за своєчасне та якісне виконання покладених на відділ завдань, а також за стан трудової, виконавської дисципліни.

5.3.2. Погоджує питання преміювання, службових відряджень, надання відпусток і матеріальної допомоги на оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань.

5.3.3. Планує роботу відділу, вносить пропозиції щодо формування планів роботи виконавчого комітету Миколаївської міської ради.

5.3.4. Підписує документи на видачу матеріальних цінностей.

5.3.5. Вживає заходів до удосконалення організації та підвищення ефективності роботи відділу.

5.3.6. Організовує роботу з підвищення рівня професійної компетентності працівників відділу.

5.3.7. Забезпечує дотримання працівниками відділу внутрішнього трудового розпорядку та виконавської дисципліни.

5.3.8. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.

 

6. Заключні положення

 

6.1. Працівники відділу повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та працівників.

6.2. Працівники відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю працівників відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.

6.3. Працівники відділу мають право в разі виникнення конфліктної ситуації з керівником виконавчого органу Миколаївської міської ради звернутися з відповідною заявою до постійної комісії міської ради з питань прав людини, дітей, сім’ї, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики.

6.4. Реорганізація та ліквідація відділу здійснюється за рішенням міської ради відповідно до вимог чинного законодавства.

6.5. Зміни і доповнення до цього Положення вносяться в порядку, встановленому для його прийняття.

___________________________________________________  

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: