Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА
РІШЕННЯ

Миколаїв  

від  22 листопада 2022 р                                                                                        № 15/16 

Про   надання   згоди    на  прийняття до
комунальної   власності   Миколаївської
міської територіальної громади об’єктів
права державної власності 

З метою забезпечення надання адміністративних послуг з реєстрації транспортних засобів та видачі національного посвідчення водія департаментом з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради, відповідно до ст.ст. 4, 7 Закону України «Про передачу об’єктів права державної  та  комунальної  власності», постанов Кабінету Міністрів України від 23 лютого 2022 року № 275 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2020 р. № 844» та від 16 вересня 2020 р. № 844 «Про затвердження зразків бланків і технічних описів бланків національного та міжнародного посвідчень водія, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, тимчасового реєстраційного талона транспортного засобу та зразка розпізнавального автомобільного знака України та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», керуючись п. 51 ч.1 ст. 26, ст.ст. 59, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  міська рада 

ВИРІШИЛА: 

1. Надати згоду на безоплатне прийняття з державної власності із сфери управління Міністерства економіки України з балансу державного підприємства «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів» у комунальну власність Миколаївської міської територіальної громади окреме індивідуально визначене майно – принтер для двостороннього ретрансферного друку Swiftpro K60 з безконтактним енкодером та подвійним модулем ламінування у кількості однієї штуки (номенклатурний номер 64551) вартістю 123 750,00 (сто двадцять три тисячі сімсот п’ятдесят грн. 00 коп.). гривень (без урахування ПДВ) з зобов’язанням використовувати за цільовим призначенням і не відчужувати в приватну власність.

2. Прийняття об’єкту майна, зазначеного у пункті 1 цього рішення, здійснити відповідно до вимог чинного законодавства  з метою використання департаментом з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради для надання адміністративних послуг з реєстрації транспортних засобів та видачі національних посвідчень водія з урахуванням техніко-економічного обґрунтування передачі окремого індивідуально визначеного майна, що додається.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, благоустрою міста, промисловості, транспорту, енергозбереження, зв’язку, інформаційних технологій та діджиталізації (Іванова), першого заступника міського голови Лукова В.Д. 

Міський голова                                                                                О. СЄНКЕВИЧ 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

від 22.11.2022

№ 15/16

 

Техніко-економічне обґрунтування передачі окремого індивідуально визначеного майна:

принтерів для двостороннього ретрансферного друку Swiftpro K60 з безконтактним енкодером та подвійним модулем ламінування (Виробник - компанія «Kanematsu») 

І. Загальна характеристика майна, що передається

Принтер для двостороннього ретрансферного друку Swiftpro K60 з безконтактним енкодером та подвійним модулем ламінування. Виробник - компанія Kanematsu, Японія. 

№ з/п

Найменування Товару

Одиниця

виміру

Кількість

Ціна за одиницю виміру без ПДВ (грн.)

Загальна вартість              без ПДВ (грн.)

1

Принтер для двостороннього ретрансферного друку Swiftpro K60 з безконтактним енкодером та подвійним модулем ламінування

шт.

1

123 750,00

123 750,00

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ
принтера для двостороннього ретрансферного друку Swiftpro K60 з безконтактним енкодером та подвійним модулем ламінування
(Виробник - компанія Kanematsu, Японія) 

Технологія друку

Ретрансферна пігментна фарба

Можливості друку

Одно- або двосторонній друк по краю

Роздільна здатність друку

600 точок на дюйм (dpi)

Швидкість друку
(повнокольоровий друк)

Односторонній (YMCK) - до 130 карт на годину (cph)  Двостороння (YMCKK) - до 70 карт на годину (cph)

Режими кольору

True Color

Місткість карток

Вхідний лоток – 100 карток
Вихідний лоток - 100 карток                     Товщина картки - 0,76 мм до 1,01 мм

Операційне середовище

15°C - 35°C
відсутність пилу

Фізичні розміри ( принтер з модулями ламінації)

Д 30 см х Ш 76 см х В 36 см

Вага

32,5 кг

Підключення

USB та Ethernet

Кодування смарт-карти

Безконтактні протоколи:
• ISO 14443 A/B, Mifare  • HID iCLASS

Програмно-апаратні комплекси, що підлягають передачі, це сучасне технологічне рішення для внесення відомостей до бланків посвідчення водія, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та інших бланків документів формату ID-1, що відповідає світовим стандартам галузі захищеного друку.

ІІ. Обґрунтування доцільності здійснення зазначеної передачі

Кабінет Міністрів України 23 лютого 2022 року постановою № 275 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2020 року № 844» встановив, що оформлення і видача національного посвідчення водія, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу здійснюються з використанням бланків попередніх зразків до їх повного витрачання, але не пізніше ніж до 31 грудня 2022 року.

Наявні сьогодні в департаменті з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради програмно-апаратні комплекси, що складається з принтера Toppan CP500 з додатковим обладнанням для оформлення та видачі посвідчення водія та державної реєстрації транспортних засобів, є застарілою та не забезпечує відповідний рівень захисту нанесеної (персоналізованої) інформації на документи державного зразка, зокрема в наслідок впливу зовнішніх факторів, у зв’язку з чим персональні данні власника документа та інші данні протягом року використання стираються що, в рамках реалізації норм національних та міжнародних законодавчих та інших нормативно-правових актів, зокрема означеної вище постанови Кабінету Міністрів України, за своєю суттю є неприйнятною та недопустимою.

З огляду на що, подальша заміна застарілого обладнання на сучасне, зокрема на принтер для двостороннього ретрансферного друку Swiftpro K60 з безконтактним енкодером та подвійним модулем ламінування, є в край необхідною. По-перше, нове обладнання підтримує функцію нанесення додаткового захисного покриття підвищеної міцності, по-друге, забезпечить використання ретрансферної технології (технологія передачі зображення, під час якої використовуються кольорова та ретрансферна стрічки), по-третє, забезпечить у нерозривному циклі електронну та графічну персоналізацію документа (нанесення даних, у тому числі і персональних) та на відміну від застарілого обладнання підтримує функцію кодування безконтактного електронного носія у кожній одиниці обладнання, що в свою чергу може забезпечити подальше комплексне впровадження документів нового покоління.

Таким чином, продовження впровадження сучасного високотехнологічного обладнання (програмно-апаратних комплексів, що підлягають передачі), яке в одному технологічному циклі забезпечує комплексне поєднання різних видів захисту документа з використанням спеціальних захисних витратних матеріалів для випуску документів формату ID-1, у рази підвищить комплексний захист графічного зображення таких документів від підробки та фальсифікації.

Функціонування програмно-апаратних комплексів нового покоління забезпечить надання адміністративних послуг з реєстрації транспортних засобів та видачі національних посвідчень водія у департаменті з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради, повністю прокриє потребу громади у випуску документів формату ID-1, у тому числі і з безконтактним електронним носієм. 

ІІІ. Визначення джерел фінансування та обсягів витрат для подальшого утримання та використання зазначеного майна

За результатами передачі програмно-апаратних комплексів Поліграфкомбінат «Україна» не здійснюватиме будь-яких витрат щодо подальшого їх утримання та/або використання у своїй діяльності.

Разом із зазначеним майном передаються гарантійні права на обладнання та Регламент технічного обслуговування принтерів для двостороннього ретрансферного друку Swiftpro K60 з безконтактним енкодером та подвійним модулем ламінування.

Так, гарантійний строк для програмно-апаратних комплексів становить 12 (дванадцять) місяців з дати їх передачі департаменту з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради, за умови їх належного зберігання та експлуатації у відповідності до вимог виробника і починає свій перебіг з дати підписання та/або затвердження відповідного акту приймання передачі.

Порядок та правила проведення регламентно-профілактичного та ремонтно-відновлювального обслуговування протягом гарантійного строку програмно-апаратних комплексів та їх гарантійний ремонт здійснюються авторизованими сервісними центрами ТОВ «ПОЛЛІ-СЕРВІС» у відповідності до Регламенту технічного обслуговування принтерів для двостороннього ретрансферного друку Swiftpro K60 з безконтактним енкодером та подвійним модулем ламінування у режимі «24/7», що є невід’ємною частиною договірних зобов’язань ТОВ «ПОЛЛІ-СЕРВІС» перед Поліграфкомбінатом «Україна».

ІV. Відповідність функціонального призначення об'єкта передачі завданням, покладеним на орган, якому пропонується передати відповідний об'єкт

Правові засади реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб у сфері надання адміністративних послуг визначені Законом України «Про адміністративні послуги» (далі – Закон).

Відповідно до частини першої статті 12 Закону центр надання адміністративних послуг - це постійно діючий робочий орган або виконавчий орган (структурний підрозділ) органу місцевого самоврядування або місцевої державної адміністрації, що зазначені у частині другій цієї статті, в якому надаються адміністративні послуги згідно з переліком, визначеним відповідно до цього Закону.

Частиною другою статті 12 Закону визначено, що центри надання адміністративних послуг утворюються Київською, Севастопольською міською, районною у місті Києві, Севастополі державною адміністрацією; міською, селищною, сільською радою.

Перелік адміністративних послуг, які надаються через центр надання адміністративних послуг, визначається органом, який прийняв рішення про утворення центру надання адміністративних послуг.

Кабінет Міністрів України затверджує перелік адміністративних послуг органів виконавчої влади та адміністративних послуг, що надаються органами місцевого самоврядування у порядку виконання делегованих повноважень, які є обов’язковими для надання через центри надання адміністративних послуг.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 травня 2014 року № 523 «Деякі питання надання адміністративних послуг через центри надання адміністративних послуг» (далі – розпорядження) затверджено Перелік адміністративних послуг органів виконавчої влади та адміністративних послуг, що надаються органами місцевого самоврядування у порядку виконання делегованих повноважень, які є обов’язковими для надання через центри надання адміністративних послуг.

Пунктами 131, 141, 142 передбачено, що для центрів надання адміністративних послуг, які забезпечені відповідним обладнанням, обов’язковим є надання послуг з видачі нового посвідчення водія на право керування транспортними засобами замість втраченого або викраденого, обміну посвідчення водія на право керування транспортними засобами (без складання іспитів) та з реєстрації, перереєстрації колісних транспортних засобів усіх категорій з видачею свідоцтва про реєстрацію та номерних знаків, зняття з обліку транспортного засобу з видачею облікової картки та номерних знаків для разових поїздок.

Департамент з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради відповідно до Положення про департамент, затвердженого рішенням Миколаївської міської ради від 23.02.2017 № 16/32 «Про затвердження Положень про виконавчі органи Миколаївської міської ради» зі змінами (далі – Положення), є виконавчим органом Миколаївської міської ради, на який, зокрема, покладено завдання з організації надання адміністративних послуг у найкоротший строк та за мінімальної кількості відвідувань суб’єктів звернень.

 У серпні 2020 року департаментом з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради здійснено закупівлю комп’ютерного обладнання (Програмно-апаратний комплекс у складі: принтер Toppan CP500 с безконтактним енкодером з додатковим обладнанням) (Ідентифікатор закупівлі на prozorro:UA-2020-08-21-006469-a) для оформлення та видачі посвідчення водія та державної реєстрації транспортних засобів.

Функціонування програмно-апаратних комплексів нового покоління забезпечить надання адміністративних послуг з реєстрації транспортних засобів та видачі національних посвідчень водія у департаменті з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради, повністю прокриє потребу громади у випуску документів формату ID-1, у тому числі і з безконтактним електронним носієм.

V. Прогноз ефективності діяльності суб'єкта після здійснення передачі майна (з визначенням етапів і термінів реалізації).

Програмно-апаратні комплекси, що підлягають передачі, це сучасне технологічне рішення для внесення відомостей до бланків посвідчення водія, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та інших бланків документів формату ID-1, що відповідає світовим стандартам галузі захищеного друку.

Оновлення технології та забезпечення дотримання міжнародного стандарту ISO/IEC 24789 забезпечить необхідний термін служби документів формату ID-1: ідентифікаційних документів, а також документів, які відповідно до законодавства потребують використання спеціальних елементів захисту та всі складові етапи самого технологічного процесу їх випуску.

В рамках впровадження програмно-апаратних комплексів буде впроваджена оновлена технологія, яка відповідатиме вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 23 лютого 2022 року № 275 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2020 року
№ 844», світовим стандартам, завдяки чому виготовлення посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу здійснюватиметься виключно із застосуванням ретрансферної технології (технологія передачі зображення, під час якої використовуються кольорова та ретрансферна стрічки), буде забезпечено у нерозривному циклі електронну та графічну персоналізацію документа (нанесення даних, у тому числі і персональних) з підтриманням функції кодування безконтактного електронного носія у кожній одиниці обладнання, а термін «служби» документів формату ID-1 буде збільшено шляхом нанесення спеціалізованого захисного покриття, а як наслідок забезпечить їх використання протягом терміну, на який такі документи було оформлено та видано.

Чисельність населення міста Миколаєва, яке потенційно отримає доступ до адміністративних послуг отримання посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів, станом на 01.01.2022 становить 47001.

Впровадження означених програмно-апаратних комплексів не матиме ніякого фінансового навантаження на місцевий бюджет, а їх функціонування забезпечить надання адміністративних послуг з реєстрації транспортних засобів та видачі національних посвідчень водія у Департаменті з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради повністю прокриє потребу громадиу випуску документів формату ID-1, у тому числі і з безконтактним електронним носієм.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: