Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Миколаїв

від 23 листопада 2022 р                                                                                 № 115р                                                                                 

Про внесення змін до розпорядження
міського голови від 04.04.2018 № 71р
«Про затвердження Порядку ведення
претензійної   та   позовної  роботи  у
Миколаївській   міській   раді  та
виконавчих  органах   Миколаївської
міської  ради»  (зі змінами)  

З метою належної організації та ведення претензійної та позовної роботи у виконавчих органах Миколаївської міської ради, впровадження та упорядкування роботи з окремими підсистемами (модулями) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, керуючись п.п. 19, 20 ч. 4 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»: 

1. Внести зміни до Порядку ведення претензійної та позовної роботи у Миколаївській міській раді та виконавчих органах Миколаївської міської ради, затвердженого розпорядженням міського голови від 04.04.2018 № 71р (зі змінами).

1.1. Пункт 1.3 викласти в такій редакції:

«1.3. Представництво інтересів Миколаївської міської ради та її виконавчих органів здійснюється за довіреністю або в порядку самопредставництва без додаткового уповноваження (довіреності).»

1.2. Розділ 2 «Реєстрація претензійних і позовних матеріалів у Миколаївській міській раді та її виконавчих органах» доповнити  пунктом 2.6 такого змісту:

«2.6. Вимоги цього розділу не застосовуються до позовів та інших процесуальних документів (відзиви, відповіді на відзиви, заперечення, ухвали, рішення, повістки, накази, постанови тощо), що надійшли через Підсистему "Електронний суд" (далі- Електронний суд).»

1.3. Пункт 3.4 викласти в такій редакції:

«3.4. Позовна заява, процесуальні документи підписуються Миколаївським міським головою чи заступником голови згідно з розподілом обов'язків або особою, уповноваженою на здійснення представництва Миколаївської міської ради та її виконавчих органів Миколаївської міської ради за належним чином оформленою довіреністю або в порядку самопредставництва без додаткового уповноваження (довіреності).

Апеляційні та касаційні скарги від імені Миколаївської міської ради та виконавчого комітету Миколаївської міської ради подаються за підписом міського голови або директора юридичного департаменту Миколаївської міської ради за належним чином оформленою довіреністю або в порядку самопредставництва без додаткового уповноваження (довіреності).»

1.4. Пункт 3.8 викласти в такій редакції:

«3.8. Позовна заява, відзив на позов або інший процесуальний документ подається до суду в письмовій формі або електронному вигляді через Електронний суд. Процесуальні документи, подані в письмовій формі, реєструються в журналі обліку вихідної кореспонденції відповідного структурного підрозділу виконавчого органу Миколаївської міської ради.»

1.5. Пункт 3.11 викласти в такій редакції:

«3.11. Позовна заява, процесуальні документи надсилаються суду, а також сторонам відповідно до законодавства, рекомендованим або цінним листом чи в електронному вигляді за допомогою Електронного суду».

1.6. Розділ 5 «Порядок підготовки довіреностей» доповнити  пунктом 5.2 такого змісту:

«5.2. Вимоги даного розділу не застосовуються до надання довіреностей в електронній формі на вчинення дій із використанням Електронного суду.»

1.7. Доповнити  розділом 7 в такій редакції:

«7.  Особливості здійснення представництва інтересів Миколаївської міської ради та її виконавчих органів з використанням підсистеми «Електронний суд.»

7.1. Миколаївська міська рада, її виконавчий комітет та виконавчі органи зі статусом юридичної особи реєструються в підсистемі «Електронний суд» та використовують її в роботі.

7.2. Миколаївська міська рада, її виконавчий комітет уповноважує визначеного директором юридичного департаменту Миколаївської міської ради працівника департаменту, на якого покладено організаційні функції роботи в Електронному суді (далі - Відповідальна особа ММР та ВК ММР), на вчинення дій із використанням Електронного суду, надавши засобами відповідної підсистеми ЄСІТС довіреності в електронній формі з правом подання та правом передоручення.

7.2.1. Отримані через Електронний суд процесуальні документи на адресу Миколаївської міської ради чи її виконавчого комітету по новій судовій справі Відповідальна особа ММР та ВК ММР у день їх одержання або в перший робочий день, у разі надходження їх у неробочий час, надає  в електронному вигляді сектору приймання, обліку та організації роботи з документами загального відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради для їх реєстрації як вхідної кореспонденції. Такі документи за резолюцією Миколаївського міського голови або заступника голови згідно з розподілом обов’язків передаються юридичному департаменту Миколаївської міської ради або виконавчому органу, в штаті якого є галузевий юрист.

7.2.2. Відповідно до резолюції Миколаївського міського голови або заступника голови згідно з розподілом обов’язків Відповідальна особа ММР та ВК ММР оформлює в Електронному суді довіреність в електронній формі по даній судовій справі з правом подання та правом передоручення на директора юридичного департаменту Миколаївської міської ради або керівника виконавчого органу Миколаївської міської ради, в штаті якого є галузевий юрист (або безпосередньо на галузевого юриста за узгодженням з керівником виконавчого органу).

7.2.3. Представництво інтересів Миколаївської міської ради або її виконавчого комітету по даній судовій справі здійснюється уповноваженим працівником юридичного департаменту Миколаївської міської ради або галузевим юристом виконавчого органу Миколаївської міської ради (далі - Представник по справі), у тому числі з використанням Електронного суду відповідно до наданої довіреності в електронній формі з врахуванням повноважень, передбачених посадовою інструкцією, рішеннями Миколаївської міської ради, виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови.

7.2.4. Усі наступні документи такої судової справи, що надійшли через Електронний суд, опрацьовуються Представником по справі через засоби відповідної підсистеми ЄСІТС без реєстрації їх як вхідної кореспонденції згідно з оформленою резолюцією Миколаївського міського голови або заступника голови згідно з розподілом обов’язків під час надходження першого процесуального документа по справі.

7.2.5. Представник по справі контролює надходження процесуальних документів в Електронному суді по судових справах, що перебувають у нього в роботі, вчиняє за результатами їх опрацювання необхідні процесуальні дії в установлені строки з метою ефективного захисту прав та інтересів Миколаївської міської ради або її виконавчого комітету.

7.3. Виконавчі органи Миколаївської міської ради зі статусом юридичної особи визначають працівника цього органу як особу, на яку покладено організаційні функції роботи в Електронному суді (далі – Відповідальна особа виконавчого органу), та уповноважують його на вчинення дій із використанням Електронного суду, надавши засобами відповідної підсистеми ЄСІТС довіреності в електронній формі з правом подання та правом передоручення.

7.3.1. Отримані через Електронний суд процесуальні документи на адресу виконавчого органу міської ради по новій судовій справі Відповідальна особа виконавчого органу в день їх одержання або в перший робочий день, у разі надходження їх у неробочий час, надає підрозділу з реєстрації для реєстрації як вхідної кореспонденції.

7.3.2. Такі документи за резолюцією керівника виконавчого органу передаються галузевому юристу такого виконавчого органу, якщо правову роботу в цьому виконавчому органі організовує та проводить галузевий юрист. Відповідальна особа виконавчого органу згідно з резолюцією керівника оформлює в Електронному суді довіреність в електронній формі по даній судовій справі на галузевого юриста. За рішенням керівника виконавчого органу всі наступні документи такої судової справи, що надійшли через Електронний суд, опрацьовуються галузевим юристом через засоби відповідної підсистеми ЄСІТС без реєстрації їх як вхідної кореспонденції.

7.3.3. Якщо правову роботу у виконавчому органі Миколаївської міської ради організовує та проводить юридичний департамент Миколаївської міської ради, такі документи передаються службовою запискою на директора юридичного департаменту. Відповідальна особа виконавчого органу в день надіслання службової записки оформлює в Електронному суді довіреність в електронній формі по даній судовій справі з правом подання та правом передоручення на директора юридичного департаменту Миколаївської міської ради. Усі наступні документи такої судової справи, що надійшли через Електронний суд, опрацьовуються уповноваженим працівником юридичного департаменту через засоби відповідної підсистеми ЄСІТС без реєстрації їх як вхідної кореспонденції. Юридичний департамент інформує керівника виконавчого органу про надходження через Електронний суд рішення суду по справі та необхідність вирішення питання щодо подання апеляційної, касаційної скарги. Рішення щодо подання апеляційних, касаційних скарг у такій судовій справі приймається керівником виконавчого органу, про що він інформує юридичний департамент службовою запискою.»

2. Керівникам виконавчих органів Миколаївської міської ради зі статусом юридичної особи:

2.1. забезпечити реєстрацію працівників виконавчого органу, які організовують та проводять правову роботу у виконавчому органі, в підсистемі «Електронний суд», до 15.12.2022;

2.2. визначити працівника, на якого покладено організаційні функції роботи в Електронному суді, до 20.12.2022;

2.3. надати до юридичного департаменту Миколаївської міської ради ідентифікаційні дані особи для підсистеми «Електронний суд» (реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП), унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (за наявності) керівника органу або галузевого юриста) до 20.12.2022;

2.4. здійснити реєстрацію виконавчого органу в підсистемі «Електронний суд» до 31.12.2022;

2.5. організувати та забезпечити своєчасне та належне відпрацювання процесуальних документів, що надійшли в підсистемі «Електронний суд».

3. Юридичному департаменту Миколаївської міської ради:

3.1. забезпечити реєстрацію відповідних працівників департаменту в підсистемі «Електронний суд» до 15.12.2022;

3.2. визначити працівника департаменту, на якого покладено організаційні функції роботи в Електронному суді, до 20.12.2022;

3.3. організувати реєстрацію Миколаївської міської ради, виконавчого комітету Миколаївської міської ради в підсистемі «Електронний суд» до 31.12.2022;

3.4. організувати та забезпечити своєчасне та належне відпрацювання процесуальних документів, що надійшли в підсистемі «Електронний суд» на адресу Миколаївської міської ради, виконавчого комітету Миколаївської міської ради.

4. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на керуючого справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради Волкова А.С. 

Міський голова                                                                                    О. СЄНКЕВИЧ

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: