Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА
РІШЕННЯ 

від 28 липня 2022 р                               Миколаїв                                                          №  13/16 

Про перейменування вулиці
Московської в місті Миколаєві 

   У зв’язку із засудженням військових злочинів, вчинених відносно жителів міста-героя Маріуполя з боку Російської Федерації, з метою відзначення подвигу, масового героїзму та стійкості громадян, виявлених у захисті міста-героя Маріуполя під час відсічі збройної агресії, в умовах дії правового режиму воєнного стану, введеного згідно з Указом  Президента України від 24.02.2022 № 64 «Про введення воєнного стану в Україні» (із змінами), затвердженим Законом України від 24.02.2022 № 2102-IX «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», враховуючи рішення виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 27.03.2022 № 261 «Про винесення на розгляд Миколаївської міської ради питання про перейменування вулиці Московської на вулицю Маріупольську в місті Миколаєві», рекомендації Експертної ради Міністерства культури та інформаційної політики України з питань подолання наслідків русифікації та тоталітаризму від 06.07.2022, чисельні звернення мешканців міста Миколаєва, керуючись п. 41 ч. 1 ст. 26, ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада 

ВИРІШИЛА:

1.Перейменувати  вул. Московську в місті Миколаєві на вул. Маріупольську.

2.Департаменту архітектури та містобудування Миколаївської міської ради (Цимбалу) забезпечити у встановленому порядку внесення змін до Реєстру топонімів міста Миколаєва, затвердженого рішенням Миколаївської міської ради від 03.09.2009 № 36/27 (зі змінами та доповненнями).

3.Департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради (Бездольному) вжити заходів з виготовлення та встановлення аншлагів з оновленою назвою вулиці.

4. Визнати, що правовстановлюючі документи, технічна документація на земельні ділянки та нерухоме майно, тендерна документація, договори, паспорти та інші документи з назвою вулиці, яка перейменована згідно з п.1 цього рішення, є чинними з урахуванням вимог законодавства.

5.Відділу інформаційного забезпечення Миколаївської міської ради (Сільман) оприлюднити  рішення в засобах масової інформації.

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, благоустрою міста, промисловості, транспорту, енергозбереження, зв’язку, інформаційних технологій та діджиталізації (Іванова), першого заступника міського голови Лукова В.Д. 

Міський голова                                                                          О.СЄНКЕВИЧ

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: