Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 28/15 від 2013-05-16

Про розгляд подання прокуратури м. Миколаєва від 14.03.13 № (15-01) 2376 вих-13 на скасування пп. 2.2, 2.2.25, 4.4 Порядку розміщення пересувних тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, затвердженого рішенням Миколаївської міської ради від 14.02.13 № 25/20


Миколаївською міською радою 14.02.13 було прийнято рішення № 25/20 «Про затвердження Порядку розміщення пересувних тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Миколаєва», п. 2.2 якого встановлено, що використання земельних ділянок для розміщення пересувних ТС (групи пересувних ТС) дозволяється у виключній відповідності до Земельного кодексу України, у тому числі на підставі права власності, користування земельною ділянкою або договору про встановлення особистого строкового сервітуту, укладеного на підставі відповідного рішення виконкому міської ради.
Пунктом 2.2.25 встановлено, що у разі ухилення замовника від укладання договору про встановлення особистого строкового сервітуту без поважних причин протягом 2 (двох) місяців з дати прийняття рішення виконкому міської ради, затримання надання необхідних документів для його укладення, непідписання договору або нездійснення ним плати за договором у термін, встановлений цим Порядком, управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради готує проект рішення виконкому міської ради про визнання такими, що втратили чинність, пунктів рішення виконкому міської ради про укладення договору про встановлення особистого строкового сервітуту для розміщення пересувної ТС (групи пересувних ТС) та виносить його на розгляд чергового засідання виконкому міської ради, а п. 4.4 визначено, переоформлення договорів про встановлення особистого строкового сервітуту здійснюється рішенням виконкому Миколаївської міської ради на підставі заяви замовника.
Прокуратура м. Миколаєва вважає п.п 2.2, 2.2.25, 4.4 зазначеного рішення такими, що не відповідають вимогам чинного законодавства та підлягають скасуванню. В обґрунтування своєї позиції прокуратура м. Миколаєва посилається на те, що відповідно до ст. 12 Земельного кодексу України до повноважень сільських, селищних, міських рад у галузі земельних відносин на території сіл, селищ, міст, окрім іншого, належить розпорядження землями територіальних громад, передача земельних ділянок комунальної власності у власність чи користування громадян та юридичних осіб.
Частиною 1 ст. 122 Земельного кодексу України визначено, що земельні ділянки із земель комунальної власності відповідних територіальних громад передають у власність або користування сільські, селищні, міські ради, а п. 34 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» питання регулювання земельних відносин вирішуються виключно на пленарних засіданнях сільських, селищних, міських рад.
Відповідно до п. 2.2.25 вищевказаного рішення міської ради, у разі ухилення замовника від укладання договору про встановлення особистого строкового сервітуту без поважних причин протягом 2 (двох) місяців з дати прийняття рішення виконкому міської ради, затримання надання необхідних документів для його укладення, непідписання договору або нездійснення ним плати за договором у термін, встановлений цим Порядком, управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради готує проект рішення виконкому міської ради про визнання такими, що втратили чинність, пунктів рішення виконкому міської ради про укладення договору про встановлення особистого строкового сервітуту для розміщення пересувної ТС (групи пересувних ТС) та виносить його на розгляд чергового засідання виконкому міської ради.
Проте, ч. 9 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» встановлено, що рішення виконавчого комітету ради з питань, віднесених до власної компетенції виконавчих органів ради, можуть бути скасовані відповідною радою.
Враховуючи вищевикладене, Миколаївська міська рада частково погоджується з доводами прокуратури м. Миколаєва.
Керуючись ст. 25, ч.1 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
 ВИРІШИЛА:
 
1. Подання прокуратури м. Миколаєва від 14.03.13 № (15-01) 2376 вих-13 на скасування пп. 2.2, 2.2.25, 4.4 Порядку розміщення пересувних тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, затвердженого рішенням Миколаївської міської ради від 14.02.13 № 25/20 задовольнити частково.
1.1. Пункт 2.2.25 рішення Миколаївської міської ради від 14.02.13 № 25/20 «Про затвердження Порядку розміщення пересувних тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території   м. Миколаєва» скасувати.
2. Копію рішення міської ради направити до прокуратури  м. Миколаєва.
3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин (Дробота), заступника міського голови Гуллєра В.І.


Секретар міської радиВ.І.Коренюгін

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: