Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

02 лютого 2021                                                                                         № 3/2

Про Звернення депутатів Миколаївської міської

ради VIII скликання до Верховної Ради України,

Президента України та Кабінету Міністрів

України щодо розробки та прийняття Закону

України «Про колабораціонізм»

 

 

Керуючись ст. 17 Конституції України, ст.ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Звернутися до Верховної Ради України, Президента України та Кабінету Міністрів України щодо розробки та прийняття Закону України «Про колабораціонізм» (текст Звернення додається).

 

2. Управлінню апарату Миколаївської міської ради (Пушкар) направити Звернення до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України.

 

3. Департаменту міського голови Миколаївської міської ради (Литвиновій) опублікувати рішення в засобах масової інформації.

 

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань прав людини, дітей, сім’ї, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики (Кісельову), першого заступника міського голови Лукова В.Д.

 

 

Міський голова                                                                                  О. СЄНКЕВИЧ

 

 

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Миколаївської міської ради VIII скликання

до Верховної Ради України, Президента України та Кабінету Міністрів України щодо розробки та прийняття Закону України «Про колабораціонізм»

 

Збройна агресія Російської Федерації проти України триває з 20 лютого 2014 року. Вона призвела до численних людських жертв як серед військовослужбовців та правоохоронців, так і серед цивільного населення, окупації Автономної Республіки Крим і частини Донецької та Луганської областей, значних економічних втрат для нашої країни. Статус РФ як країни-агресора закріплений Законом України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях». У той же час, деякі громадяни України та юридичні особи сприяли чи продовжують сприяти РФ у здійсненні агресивних дій, розгортанні збройного конфлікту проти України, включаючи підтримку збройних формувань та окупаційних адміністрацій держави-агресора та інші дії, які кваліфікуються як колабораціонізм. Більше того, наразі особи, причетні до колабораціонізму, продовжують займати або претендувати на високі посади в державі, впливати на формування державної політики чи інформаційного простору України, що є неприпустимим в умовах продовження збройної агресії та ведення бойових дій. Колабораціонізм як явище підриває національну безпеку України та становить безпосередню загрозу державному суверенітету, територіальній цілісності, конституційному ладу та іншим національним інтересам України, тому повинен нести відповідальність, встановлену законом.

Враховуючи вищевикладене, виходячи з інтересів жителів міста Миколаєва та України в цілому, ми, депутати Миколаївської міської ради VIII скликання, вимагаємо вжити заходів щодо якнайшвидшого розроблення та прийняття Закону України «Про колабораціонізм».

 

Депутати Миколаївської міської ради

VIII скликання

 

 Опубліковано: 11 лютого 2021р


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: