Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

24 грудня 2020                                                                                         № 2/30

Про перейменування Науково-методичного

центру управління освіти Миколаївської

міської ради у Центр професійного розвитку

педагогічних працівників Миколаївської

міської ради та затвердження його Положення

 

З метою сприяння професійному розвитку педагогічних працівників закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої освіти, інклюзивно-ресурсних центрів, надання консультативної підтримки педагогічним працівникам з питань планування та визначення траєкторії їхнього професійного розвитку, а також особливостей організації освітнього процесу у закладах освіти за різними формами здобуття, у тому числі дистанційного навчання, керуючись п. 5 розділ X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про повну загальну середню освіту», ст. 90 Цивільного кодексу України, постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 672 «Деякі питання професійного розвитку педагогічних працівників», п. 30 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Перейменувати Науково-методичний центр управління освіти Миколаївської міської ради у Центр професійного розвитку педагогічних працівників Миколаївської міської ради (скорочене найменування - ЦПРПП ММР).

 

2. Затвердити Положення про Центр професійного розвитку педагогічних працівників Миколаївської міської ради (далі – Положення, додається).

 

3. Визначити уповноваженим органом управління Центром професійного розвитку педагогічних працівників Миколаївської міської ради управління освіти Миколаївської міської ради.

 

4. Визначити управління освіти Миколаївської міської ради уповноваженим органом щодо організації проведення конкурсу на зайняття посади директора Центру професійного розвитку педагогічних працівників Миколаївської міської ради.

 

5. Управлінню освіти Миколаївської міської ради (Личко):

- здійснити всі необхідні дії, пов’язані з державною реєстрацією перейменування Центру професійного розвитку педагогічних працівників Миколаївської міської ради та затвердження Положення відповідно до вимог чинного законодавства;

- затвердити структуру та штатний розпис Центру професійного розвитку педагогічних працівників Миколаївської міської ради в межах затвердженої граничної чисельності працівників;

- затвердити Порядок проведення конкурсу на посаду директора та інших педагогічних працівників Центру професійного розвитку педагогічних працівників Миколаївської міської ради.

 

6. Департаменту фінансів Миколаївської міської ради (Святелик) та управлінню освіти Миколаївської міської ради (Личко) щорічно передбачати видатки по галузі «Освіта» на утримання Центру професійного розвитку педагогічних працівників Миколаївської міської ради.

 

7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійні комісії міської ради: з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку, підприємництва, наповнення бюджету та використання бюджетних коштів (Панченка), з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, благоустрою міста, промисловості, транспорту, енергозбереження, зв'язку, інформаційних технологій та діджиталізації (Іванова), з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, культури, туризму, молоді та спорту (Норд), першого заступника міського голови Криленка В.І.

 

 

 

Міський голова                                                                                    О. СЄНКЕВИЧ

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

від 24 грудня 2020

№ 2/30

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про Центр професійного розвитку

педагогічних працівників Миколаївської міської ради

 

 

1. Загальні положення

 

1.1. Центр професійного розвитку педагогічних працівників Миколаївської міської ради (далі – ЦПРПП ММР) є комунальною установою Миколаївської міської ради, яка відповідно до чинного законодавства забезпечує професійний розвиток педагогічних працівників закладів освіти, підвідомчих управлінню освіти Миколаївської міської ради, здійснює консультативну підтримку їхньої професійної діяльності відповідно до запитів суспільства, територіальної громади, особистості та викликів часу.

1.2. Повне найменування – Центр професійного розвитку педагогічних працівників Миколаївської міської ради.

Скорочене найменування – ЦПРПП ММР.

1.3. Місцезнаходження ЦПРПП ММР: 54003, м. Миколаїв, проспект Центральний, будинок 166.

1.4. ЦПРПП ММР є неприбутковою бюджетною установою.

1.5. Засновником ЦПРПП ММР є територіальна громада м. Миколаєва (далі - Засновник) в особі Миколаївської міської ради, уповноважений орган-управління освіти Миколаївської міської ради (далі-уповноважений орган).

1.6. Засновник ЦПРПП ММР:

- приймає рішення про створення, реорганізацію, ліквідацію ЦПРПП ММР;

- затверджує Положення про ЦПРПП ММР та зміни до нього, здійснює фінансування відповідно до вимог чинного законодавства.

1.7. Уповноважений орган ЦПРПП ММР:

- організовує проведення конкурсу на зайняття посади директора ЦПРПП ММР відповідно до затвердженого Порядку проведення конкурсу на посаду директора та інших педагогічних працівників Центру професійного розвитку педагогічних працівників Миколаївської міської ради (далі- Порядок);

- затверджує структуру та штатний розпис ЦПРПП ММР в межах затвердженої граничної чисельності працівників.

1.8. У своїй діяльності ЦПРПП ММР керується Конституцією України, Законами України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», іншими актами законодавства та цим Положенням.

1.9. ЦПРПП ММР утримується за рахунок коштів бюджету міста Миколаєва, підпорядковується Засновнику та а в частині координації діяльності підпорядковується управлінню освіти Миколаївської міської ради.

1.10. ЦПРПП ММР є юридичною особою, має печатку, штамп, бланки з відповідними реквізитами, рахунки в банку.

1.11. Створення, реорганізація та ліквідація ЦПРПП ММР здійснюються у встановленому чинним законодавством порядку.

 

2. Завдання ЦПРПП ММР

 

2.1. Основними завданнями ЦПРПП ММР є сприяння професійному розвитку педагогічних працівників, їх психологічна підтримка та консультування.

2.3. ЦПРПП ММР відповідно до покладених на нього завдань:

- узагальнює та поширює інформацію з питань професійного розвитку педагогічних працівників;

- координує діяльність професійних спільнот педагогічних працівників;

- формує та оприлюднює на власному вебсайті бази даних програм підвищення кваліфікації педагогічних працівників, інші джерела інформації (вебресурси), необхідні для професійного розвитку педагогічних працівників;

- забезпечує надання психологічної підтримки педагогічним працівникам;

- організовує та проводить консультування педагогічних працівників, зокрема з питань:

- планування та визначення траєкторії їх професійного розвитку;

- проведення супервізії;

- розроблення документів закладу освіти;

- розроблення організації освітнього процесу за різними формами здобуття освіти, у тому числі з використанням технологій дистанційного навчання;

- впровадження компетентнісного, особистісно орієнтованого, діяльнісного, інклюзивного підходів до навчання здобувачів освіти і нових освітніх технологій.

ЦПРПП не може виконувати завдання, не передбачені цим Положенням та іншими актами законодавства.

 

3. Управління та кадрове забезпечення ЦПРПП ММР

 

3.1. Безпосереднє керівництво діяльністю ЦПРПП ММР здійснює його директор, який призначається на посаду уповноваженим органом за результатами конкурсу та звільняється ним з посади.

3.2. Директор ЦПРПП ММР:

- розробляє стратегію розвитку ЦПРПП ММР та подає на затвердження уповноваженому органу;

- затверджує план діяльності ЦПРПП ММР та організовує його роботу відповідно до стратегії розвитку ЦПРПП ММР, подає уповноваженому органу пропозиції щодо штатного розпису та кошторису ЦПРПП ММР;

- призначає на посаду працівників ЦПРПП ММР відповідно до Порядку проведення конкурсу на посаду директора та інших педагогічних працівників, затвердженого уповноваженим органом;

- звільняє їх із займаної посади відповідно до законодавства, затверджує посадові інструкції працівників ЦПРПП ММР, заохочує працівників ЦПРПП ММР і накладає на них дисциплінарні стягнення;

- залучає юридичних та фізичних осіб до виконання завдань ЦПРПП ММР шляхом укладення з ними цивільно-правових договорів відповідно до своєї компетенції;

- створює належні умови для ефективної роботи працівників ЦПРПП ММР, підвищення їх фахового і кваліфікаційного рівня;

- видає відповідно до компетенції накази, контролює їх виконання;

- використовує в установленому Засновником порядку майно ЦПРПП ММР та його кошти, укладає цивільно-правові договори;

- забезпечує ефективність використання майна ЦПРПП ММР;

- забезпечує охорону праці, дотримання законності у діяльності ЦПРПП ММР;

- діє від імені ЦПРПП ММР без довіреності;

- може вносити уповноваженому органу пропозиції щодо вдосконалення діяльності ЦПРПП ММР;

- подає уповноваженому органу ЦПРПП ММР річний звіт про виконання стратегії розвитку ЦПРПП ММР.

Обов’язки директора та інших працівників ЦПРПП ММР визначаються законодавством, їх посадовими інструкціями.

3.3. Штатний розпис ЦПРПП ММР затверджується уповноваженим органом – управлінням освіти Миколаївської міської ради. Загальна кількість працівників ЦПРПП ММР складає 23,5 штатних одиниць. За рішенням уповноваженого органу до штатного розпису ЦПРПП ММР можуть вводитися додаткові посади за рахунок спеціального фонду.

3.4. На посади директора, інших педагогічних працівників ЦПРПП ММР призначаються особи, які є громадянами України, вільно володіють державною мовою, мають вищу педагогічну освіту ступеня не нижче магістра, стаж педагогічної та/або науково-педагогічної роботи не менш як п’ять років та які пройшли конкурсний відбір і визнані переможцями конкурсу відповідно до порядку, затвердженого уповноваженим органом.

 

4. Фінансування та контроль за діяльністю ЦПРПП ММР

 

4.1. Фінансування ЦПРПП ММР здійснюється його Засновником відповідно до законодавства.

4.2. Матеріально-технічну базу ЦПРПП ММР складає майно, вартість якого відображена у балансі установи. Майно, закріплене за ЦПРПП ММР, належить йому на праві оперативного управління та не може бути вилучене, крім випадків, визначених законодавством.

4.3. Фінансово-господарська діяльність ЦПРПП ММР провадиться відповідно до законодавства. Джерелами фінансування ЦПРПП ММР є кошти Засновника та інші джерела, не заборонені законодавством.

4.4. ЦПРПП ММР може надавати платні освітні та інші послуги у порядку, визначеному законодавством (крім послуг, що надаються ЦПРПП ММР для виконання завдань, визначених цим Положенням та іншими актами законодавства).

4.5. Контроль за дотриманням ЦПРПП ММР вимог законодавства, зокрема цього Положення, здійснюють Засновник ЦПРПП ММР та уповноважений орган.

__________________________________________

 

 Опубліковано: 18 січня 2021р


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: