Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

23 грудня 2020                                                                                        № 1286

Про внесення змін в організацію

дорожнього руху на Соборній площі

та під’їздах і підходах до неї вздовж

вул. Адміральської (ділянка між перехрестям

вул. Адміральської з вул. Лягіна та вул. Шнеєрсона)

 

З метою вдосконалення існуючих умов організації дорожнього руху на вуличній мережі загального користування м. Миколаєва, а саме на Соборній площі та під’їздах і підходах до неї вздовж вул. Адміральської (ділянка між перехрестям              вул. Адміральської з вул. Лягіна та вул. Шнеєрсона), а також для забезпечення потреб мешканців та гостей міста в паркуванні належного їм автотранспорту поряд з розташованими на зазначеній ділянці вуличної мережі громадськими об’єктами масового відвідування (Миколаївська обласна державна адміністрація, Миколаївська міська рада, виконавчий комітет Миколаївської міської ради, центр надання адміністративних послуг, відділення АТ «Укрпошта», відділення ПАТ «Укртелеком», Миколаївський палац творчості учнів, Миколаївський академічний художній російський драматичний театр, Храм святителя Миколая, а також багато інших місць масового відвідування громадян) та оптимізації умов паркування автотранспорту, відповідно до Закону України «Про дорожній рух», Закону України «Про автомобільні дороги», Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України                              від 10.10.2001 № 1306, п.2.15 Правил благоустрою, санітарного утримання територій, забезпечення чистоти і порядку в м. Миколаєві, затверджених рішенням Миколаївської міської ради від 16.05.2013 №28/10 «Про внесення змін та доповнень до рішення Миколаївської міської ради від 19.04.2007 №12/21 «Про затвердження Правил благоустрою, санітарного утримання територій, забезпечення чистоти і порядку в м. Миколаєві», керуючись ст. 40, ч. 6 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Відповідно до вимог розділу 5.5 «Автомобільні стоянки» ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці та дороги населених пунктів», категорійності вул. Адміральської (вулиця місцевого значення) та наявної значної ширини проїзної частини                                     вул. Адміральської (на зазначеній ділянці) дозволити влаштування зон паркування автотранспорту вздовж краю проїзної частини вулиці в межах її кварталів, використавши для цього резервні смуги проїзної частини даної вулиці.

2. Відповідно до вимог розділу 5.5 «Автомобільні стоянки» ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці та дороги населених пунктів», категорійності
вул. Соборної на ділянці від вул. Адміральської до початку спуску в бік                     вул. Набережної  (вулиця місцевого значення) та наявної значної ширини проїзної частини вул. Соборної (на зазначеній ділянці) дозволити влаштування зон паркування автотранспорту вздовж краю проїзної частини вулиці в межах даної ділянки, використавши для цього резервні смуги проїзної частини даної вулиці.

3. З метою забезпечення можливості заїзду на зону паркування автотранспорту по вул. Соборній в районі площі Соборної з боку вул. Адміральської, зняти наявне обмеження повороту з вул. Адміральської на вул. Соборну в бік вул. Набережної, яке на даний час здійснюється за рахунок використання дорожніх знаків 4.1 «Рух прямо» та осьової горизонтальної дорожньої розмітки 1.3 «Подвійна суцільна лінія».

4. Ділянку по вул. Соборній після зони парковки від початку спуску в бік
вул. Набережної до перехрестя вул. Соборної з вул. Набережною залишити закритою для руху автотранспорту, для чого позначити її як «пішохідну зону».

5. Департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради (Коренєву) забезпечити розробку проєкту організації дорожнього руху із залученням установи/організації, яка у встановленому чинним законодавством порядку отримала ліцензію на виконання відповідних робіт згідно із Законом України «Про ліцензування видів господарської діяльності», який погодити із Управлінням патрульної поліції в Миколаївській області, після чого встановити відповідні технічні засоби організації дорожнього руху.

6. Департаменту міського голови Миколаївської міської ради (Литвиновій) опублікувати це рішення у ЗМІ.

7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Андрієнка Ю.Г.

 

Міський голова                                                                                               О.СЄНКЕВИЧ

 

 Опубліковано:  4 січня 2021р


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: