Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

25 листопада 2020                                                                                        № 1160

Про організацію ведення самостійного

бухгалтерського обліку в закладах

освіти м. Миколаєва

 

На виконання рішення виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 03.05.2018 №376 «Про фінансову автономію закладів освіти», враховуючи звернення керівників закладів освіти м. Миколаєва, відповідно до ч. 1 ст. 23 Закону України «Про освіту» ч. 1 ст. 59 Закону України «Про повну загальну середню освіту», ч.ч. 1,6 ст. 37 Закону України «Про дошкільну освіту», постанови Кабінету Міністрів України від 26.01.2011 № 59 «Про затвердження Типового положення про бухгалтерську службу бюджетної установи», Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», керуючись ст. 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Організувати самостійне ведення бухгалтерського обліку з 01.04.2021 у закладі дошкільної освіти № 131 та у закладах загальної середньої освіти №№ 29, 57 (далі - заклади освіти).

2. Управлінню освіти Миколаївської міської ради (Личко):

2.1. Забезпечити внесення змін у штатні розписи закладів освіти з урахуванням введення штатної одиниці бухгалтера (головний бухгалтер) для організації самостійного ведення бухгалтерського обліку відповідно до чинного законодавства.

2.2. Внести зміни в установчі документи закладів освіти у зв’язку із запровадженням самостійного бухгалтерського обліку (за потреби).

2.3. Передати по акту приймання-передачі основні засоби, обліково-бухгалтерську документацію, обладнання та інші матеріальні цінності (за наявності), необхідні для ведення бухгалтерського обліку та фінансової звітності, від централізованої бухгалтерії при управлінні освіти Миколаївської міської ради в заклади освіти.

2.4. Привести внутрішні акти (накази, положення, посадові інструкції) з питань ведення бухгалтерського обліку, фінансової звітності та організації роботи закладів освіти у відповідність до вимог цього рішення.

2.5. Відповідно до чинного трудового законодавства провести коригування штатного розпису централізованої бухгалтерії при управлінні освіти Миколаївської міської ради у зв’язку із зменшенням кількості установ, що обслуговуються.

3. Керівникам закладів освіти:

3.1. У строки, встановлені в пункті першому цього рішення, забезпечити відкриття рахунків в головному управлінні Державної казначейської служби України у Миколаївській області.

3.2. Забезпечити ведення бухгалтерського обліку та фінансової звітності з урахуванням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 26.01.2011 № 59 «Про затвердження Типового положення про бухгалтерську службу бюджетної установи» та інших нормативно-правових актів.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Криленка В.І.

 

Перший заступник

міського голови                                                                            В. КРИЛЕНКО

 

Опубліковано: 28 листопада 2020р


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: